StoryEditorOCM
PanoramaKreativci

Svugdje na svijetu preljubnici imaju iste izlike, moraju raditi duže, moraju na službeni put, naši nisu iznimka

Piše Mozaik SD
26. travnja 2024. - 18:31

Davno je Lav Tolstoj napisao "Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način". I tako uistinu je, baš kao i što je svugdje na svijetu "iskorak" iz braka u aferu popraćen potpuno istim izlikama.

image
Frank May/Dpa Picture-alliance Via Afp

Bili Hrvat, Amerikanac, Talijan, lagat ćete supruzi/suprugu na potpuno isti način.

Radim do kasno.

Moram ostati na poslu duže.

Idem na poslovni put.

image
/Shutterstock

Večernjak je prenio iskustva detektiva Leona Harta, direktora Intime Investigations Ltd., firme koja se bavi hvatanjem "varalica". Čovjek se u 15 godina rada naslušao svega, a uspio je s kolegama, a ima više od 250 agenata diljem svijeta, sastaviti "top listu" isprika i izlika.

image
/Shutterstock

U postocima to izgleda ovako, čak je 38 posto preljubnika lagalo o smrti u obitelji kako bi sakrili svoju nevjeru. Od 2000 anketiranih, nevjerojatnih 42 posto čak je eksperimentiralo s prerušavanjem, uključujući 8 posto onih koji su se odjenuli u suprotni spol. Najpopularniji su izgovori golf i poslovna putovanja, to je koristilo čak 74 posto "prevaranata", u stopu ih slijedi prekovremeni rad sa 70 posto i obiteljske obveze sa 68 posto.

image
/Shutterstock

- Jednom je muškarac bio osumnjičen da je varao svoju ženu s kojom je bio 50 godina. Imali su troje djece i sedmero unučadi. Utvrdili smo da živi na drugoj adresi s drugom ženom u istom gradu kao i njegova supruga. A, kad ga je suočila s dokazima, on je priznao da je imao ovu aferu skoro isti broj godina koliko su bili u braku. Imao je čak i dvoje djece i troje unučadi s ljubavnicom - prenosi Večernjak riječi detektiva Harta.

- Drugi put žena je sumnjičila svog bogatog muža za nevjeru jer bi nestajao ‘poslom‘ na nekoliko dana svakog tjedna. Suprug je posjedovao mali zrakoplov i imao je pilotsku dozvolu. Utvrđeno je da je imao aferu s tri različite žene odjednom, sve raštrkane po obližnjim otocima, izmjenjujući se među njima jednako dugi niz godina - zabavna je pričica iz Amerike.

image
/Shutterstock

Glavnu nagradu pak bi zavrijedio muškarac koji je ostavljao svoj mobitel u plastičnoj vrećici u grmu na lokalnom golf igralištu. To mu je omogućilo da se nađe s ljubavnicom u obližnjem hotelu, a da njegova supruga ništa ne posumnja, jer joj je usluga mobilne lokacije pokazivala kako joj je "dragi" na golf terenu cijeli dan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 02:24