StoryEditorOCM
PanoramaTužna vijest

U 75. godini umrla glumica Kostadinka Velkovska: nije se oporavila od moždanog, korona ju je ranije bila teško pokosila

Piše Scena SD
11. ožujka 2024. - 17:11

Umrla je Kostadinka Velkovska, hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica i pjevačica makedonskog podrijetla, potvrđeno je Indexu.

Preminula je u nedjelju u umirovljeničkom domu.

Podsjećamo, lani je objavljeno kako je glumica Kostadinka doživjela moždani udar i bila je u teškom je stanju. Mediji su izvještavali kako je provela više vremena kod doktora nego na kazališnim daskama zbog benignih tumora na mozgu koje je morala odstraniti.

U vrijeme kad se zarazila korona virusom bila je mjesec i pol dana u bolnici, nepokretna, te nije mogla samostalno disati.

"Normalno idem u dućan, skuham si, koncentracija mi je dobra, čujem, vidim, mogu zapamtiti tekst i radujem se svemu što će doći. Svakoj novoj ulozi, svakom projektu" - optimistična je bila glumica i pjevačica nakon oporavka. Slušalaje upute liječnika, bila je disciplinirana, nije bila klonula duhom.

image

Svim srcem je voljela i glumu i šansonu, na Festivalu šansone Zvonimir Golob u Zagrebu u veljači prošle godine

Vanesa Pandžić/Cropix

No moždani udar prošloga ljeta vratio ju je na gore.

"Tužno je to, ona se jako napatila i prošla je dosta operacija u posljednje vrijeme. Sada je na intenzivnoj, nitko ne zna ništa" izjavila je tada za 24 sata njezina kolegica glumica Marija Sekelez. 

image

Kostadinka Velkovska fotografirana u svom stanu
 

Boris Kovačev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 12:33