StoryEditorOCM
PanoramaKRALJ OBRVA

U biznis je, kaže, uložio 200 eura, a danas zarađuje i do 100.000 mjesečno: ‘Nisam naročito pametan, znači može svatko‘

Piše MOZAIK SD
8. siječnja 2024. - 18:05

Bogati poduzetnik Branko Babić pokazao je po prvi put svoje raskošno imanje, ali i privatno jezero koje posjeduje.

Branka Babića u Srbiji zovu - kraljem obrva. 

Kako je odmah na početku istakao, njegova najveća želja bila je voziti Rolls-Royce i to mu i ostvario - piše Blic.

- Automobil sam kupio nakon šest-sedam godina od osnivanja obrta. Inače, jako volim automobile. Uvijek sam vozio dobar auto, čak i kad nisam imao novca. Za auto sam dao sve što sam imao. Rolls sam prvi put kupio prije šest godina i u Monaku - kaže Babić, koji se ipak odlučio vratiti u rodno selo Ratkovo. Jednom mu je, kaže, pojam uspjeha bio napustiti to selo, a danas je to za njega upravo - povratak u njega.

Otkrio je da je koliki mu je lani bio promet.

- U godinu dana imao sam promet veći od 40 milijuna eura. Prodajemo više od 500 proizvoda u više od 170 zemalja. Odmah sam znao da ću raditi za globalno tržište. Iz Ratkova, malog mjesta u Srbiji, izvozimo u cijeli svijet. Zahvaljujući očevoj ideji, imamo preko 50 obitelji koje lijepo žive u ovom malom mjestu - ponosno će.

- Ratkovo je inače jako poznato kao selo s velikim brojem ribara, a mi nemamo ni kanal, ni rijeku, ni ribnjak, ništa... Prije nekih 35 godina došao je jedan povratnik iz Njemačke i kupio komad zemlje ovdje. To je bio deponij smeća, a on je od njega napravio jezero – kaže Babić i dodaje:

- Ovo jezero sam kupio prije nekih četiri-pet godina. Taj povratnik iz Njemačke ga je prodao jednom tipu, pa ga je taj prodao meni. Pa sam se opet vratio na ovo jezero i tamo sam svaki dan otkako sam završio kuću. Ne znam idem li u Beograd dva ili tri puta godišnje. Među ostalim, sagradio sam i ribnjak - napominje "kralj obrva" za kojeg kuha kuhar iz Pariza.

- Jelo nam priprema jedini srpski kuhar koji je radio u Parizu i Italiji, a radio je i u najboljem restoranu na svijetu. Više od dvije godine čeka se da uđete u taj restoran – kaže Babić.

Između ostalog, otkrio je da je u posao uložio 200 eura, a da danas zarađuje blizu 100.000 eura.

- Mrzilo me raditi, ali htio sam zaraditi. Imao sam plan posvetiti se obučavanju u kozmetičkoj industriji. U posao sam uložio 200 eura, mjesečno zarađujem od 60 do 100 tisuća eura. Nemam nikakvog predznanja, nisam nešto posebno pametan, pa može svatko. No, na kraju sam napravio mrežu svojih ljudi koji će zastupati našu tehnologiju, uvoditi nove... Cijelu sam zaradu bazirao na proizvodnji materijala i opreme – kaže Babić i dodaje:
- Sve ovo što smo radili nije se dogodilo tek tako. Puno vremena, zdravlja, puno stresa, problema... Malo vremena za sinove, prijatelje. Sada mi je Monaco druga destinacija, tamo imam stan. Ratkovo - Monaco, to je moja relacija - zaključuje Babić u podcastu "Biznis priče", a prenosi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 01:57