StoryEditorOCM
ProstorijaKOJA LJEPOTICA

Baka Šimica nije mogla zamisliti da će njen vrt bit pretvoren u ovo! Pogledajte što su unuci stvorili u spomen na nju

Piše Olgica Grizelj-Ivić
14. ožujka 2024. - 15:52

Privlaka je selo udaljeno 18 kilometara od grada Zadra smješteno na jugoistočnoj obali Privlačkog zatona. Mjesto se razvilo duž obale kojom se izmjenjuju pješčane plaže i manje uvale bogate ljekovitim blatom. Blaga klima i plodno tlo pogoduju poljoprivredi i vinogradarstvu, te se na svakom koraku mogu vidjeti bogati vrtovi, bujni vinogradi i prekrasni maslinici koji se nasljeđuju unutar obitelji s koljena na koljeno.

Privlaka je u zadnje vrijeme prepoznata kao poželjna turistička destinacija što uveliko pridonosi razvoju i prosperitetu mjesta, ali ima i drugu stranu medalje koja se odnosi na gužvu, buku, nedostatak intime, apartmanizaciju u negativnom smislu.

Ekspanziji apartmana i vila koje traže svoje mjesto što bliže moru i obali, kontrira vila Šimica smještena u izoliranom djelu Privlake. Investitori su krenuli od ideje da sagrade luksuznu vilu koja će svojim sadržajem stanarima pružiti sav komfor potreban za odmor, ali pod uvjetom da lokacija bude takva da garantira mir, tišinu i privatnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:21