Mozaik Showbizz

'Ponos zemlje'

Sjećate li se dočeka 'vatrenih' '98? 'Na današnji dan prije 20 godina', napisala je Seve i snimkom se prisjetila 'derneka' s Bilićem, Zvonom Bobanom i ekipom

'Ponos zemlje'

Sjećate li se dočeka 'vatrenih' '98.? Ako imate više od dvadeset i pet, ne sumnjamo da ćete odgovoriti potvrdno, a ako ste pak u ovoj mlađahnijoj skupini čuli ste makar dvije tri priče od svojih najbližih.

A nije da pričaju bezveze; bio je to uistinu doček za pamćenje. Hrvatska nogometna reprezentacija treća u svijetu, pa tko je to mogao sanjati? Momci su rasturili prvenstvo, upisali se u povijest kao "zlatna generacija" i vratili kući kao junaci.

Navijači su ih dočekali na zagrebačkome Trgu Francuske republike, a tu je bila i Severina čiju su "Djevojku sa sela" naši "zlatni" reprezentativci odabrali kao svoju himnu. A Splićanka se događaja prisjetila, prigodno, upravo danas...
 


"Na današnji dan prije 20 godina pobijedili smo Nizozemsku na Svjetskom prvenstvu i osvojili treće mjesto. Ovo je doček Hrvatske nogometne reprezentacije ‘98. Gledajući sad ovaj snimak, osjećam čast i ponos što su izabrali ‘Djevojku sa sela’ za njihovu himnu. Večeras svim srcem uz Vatrene, uz želju da ih dočekamo kao svjetske prvake, koje god mjesto osvojili. Bravo momci, vi ste ponos naše zemlje, idemooo Hrvatskaaaa!", napisala je Severina na svome Instagramu uz objavu snimke s dočeka.

I moramo se složiti s njom. Kad vidimo Zvonu Bobana, Štimca, Bilića i ekipu kako skaču uz Sevu dok ih podržavaju stotine ljudi kojima je sve skupa usitinu tada nešto i značilo, ne možemo se ne zapitati je li moguće sve to i danas ponoviti?

Bez obzira na rezultat današnje, a potencijalno i iduće utakmice, možemo li se malo svi zajedno proveseliti dosadašnjim uspjesima kao što smo to učinili '98.? Igračima danas svu sreću, kako je Seve napisala "svim srcem uz vatrene", a doček ponovno neka bude nezaboravan!

Naslovnica Showbizz