Mozaik Showbizz

FOTO VREMEPLOV

Ona je blistala u pripijenom indijanskom kompletu, on je šarmirao na splitskoj Rivi uz prestižni auto: bili su tako mladi, a već najveće zvijezde estrade

FOTO VREMEPLOV

Te godine Split još nije imao ni jedan jedini pošteni hotel. “Marjan” je bio u izgradnji, a ostala dva gradska hotela po sadržaju danas ne bi imala ni status prenoćišta. Uz jadnu rasvjetu na starom bazenu ispod sustipanskoga groblja, bez televizijskih kamera, bez press službe, bez šminkera i “securityja”, održana je glazbena manifestacija nakon koje “Hajduk” neće biti jedini sinonim za Split.

Ako se na jednome mjestu, na istoj pozornici, nađu imena kao što su Ivo Robić, Đorđe Marjanović, Gabi Novak, Anica Zubović, Vice Vukov, Tereza Kesovija ili Marko Novosel, znači da se radi o prvorazrednoj manifestaciji.

Ključi u rukama

O autorskim imenima da i ne govorimo: Kalogjera, Koerbler, Vučer, Mahalup, Britvić, Dedić, Runjić..." - ovako je o počecima Splitskog festivala za "Slobodnu Dalmaciju" pisao njegov strastveni "povjesničar" Goran Pelaić, a o godinama kad je grad pod Marjanom, u početku bez previše spektakla, rađao spektakularno velike i važne glazbene zvijezde svjedoče i ove crno-bijele fotografije iz naše arhive.

Na jednoj Tereza Kesovija i Mišo Kovač, mladi kao rosa u proljeće, u sjajnom raspoloženju poziraju vjerojatno na splitskoj Rivi, kojom se 70-ih još prometovalo, vozilo i parkiralo.

Dubrovačka pjevačka diva u etno kompletu s indijanskim pojasom i điletinom s resicama koji laska njezinoj figuri izgleda sjajno, a i markantni Mišo u godinama kada je samo pogledom osvajao žene nije ništa manje šarmantan od Charlesa Bronsona.

Podsjetimo se zašto su tih godina baš Tere i Mišo zauvijek zacementirali svoj kultni status na pozornici na Prokurativama...

 

 

 

Naslovnica Showbizz