Mozaik Život

Novi singl

Krešo Bengalka predstavlja novi singl: 'Otpor' je prva pisma bez droge i oružja pa mi na njoj gostuje i mater

Novi singl

Na službenom YouTube kanalu splitskog repera Kreše Bengalke u četvrtak 11. listopada, točno u 19 sati, imate priliku premijerno poslušati i pogledati novu pjesmu pod imenom „Otpor“, ujedno i najavni singl Krešina nadolazećeg albuma.

- Najveći naglasak u pjesmi je na odrastanju i emocionalnom sazrijevanju kao bitnom faktoru životnog ciklusaizjavio je, među ostalim, splitski reper i prvak tvrdog đira.

Autor teksta, glazbe i aranžmana je sam Krešo Bengalka, pravim imenom - Krešo Kulašin, za "solažu" na gitari zaslužan je Mario Civadelić iz grupe "Best", a za prateće vokale Krešina mama Jadranka, ujedno i članica ženske klape "Salona".

- Ovo je prva pisma u kojoj ne spominjem niti jednu drogu ni oružje i ništa u tom kontekstu, tj. prva je s malim odmakom od takve tematike, tako da sam bio slobodan i mater pozvat da pjeva kao prateći vokal na tu pismu - kaže splitski vokal, uz napomenu kako je majka jedva dočekala glazbenu suradnju sa sinom.

Pjesma je snimana u Krešinu kućnom studiju, a za završnu obradu zvuka pobrinuo se Vedran Zenzerović Vrh. Za istoimenu pjesmu snimljen je i videobroj, čiji je autor Vojan Koceić, a snimatelj Milan Latković.

Rap glazbenik iz Splita, kroničar priča s ulice s desetljetnim stažem, iza sebe ima dva studijska albuma od kojih je prvi, naziva "Finale", objavljen u veljači 2017., a "Split ZOO“ godinu dana nakon, dok je nova pjesma "Otpor" uvodni singl za nadolazeći novi album koji će biti objavljen sredinom 2019.

Upitali smo Bengalku crpi li inspiraciju iz politike, kada već "izbacuje" jedan album godišnje?

- Ne pratim uopće politiku i to me najviše inspirira. Kreativno sam slobodan i nadahnuće ne crpim iz tih svakodnevih tema - pojasnio je Krešo, u što se, poručuje, možete danas i sami uvjeriti.

Naslovnica Život