stdClass Object ( [id] => 1335380 [title] => Petar iz Supertalenta otvorio dušu našoj novinarki: priča je mučna, spominje zatvor, smrtnu kaznu, premlaćivanje... [alias] => petar-iz-supertalenta-otvorio-dusu-nasoj-novinarki-prica-je-mucna-spominje-zatvor-smrtnu-kaznu-premlacivanje [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Princ Petar 23 pravim imenom Petar Dugandžić iz Radišića kod Ljubuškog,nedavno je zaintrigirao žiri Supertalenta svojim nastupom, ali i životnom pričom. Naime, rekao je kako je bio osuđen na smrtnu kaznu, a osim tog doživljavao je bullying kroz osnovnu i srednju školu, pa čak i kasnije.

Petar zadnjih 15 godina živi u Istri - u Rovinju devet, pa Grožnjanu šest, a sada je u Srbiji gdje priprema svoju izložbu ‘Izgubljeni miraz 9/23 – Space Federation‘ koju radi svake godine.

Umjetnik je koji se bavi plesom, glumom, modelingom, slikanjem, maskama i kostimima, performansima... i vrtlarenjem.

---

---

Petar nam je otvorio dušu vezano za sve što mu se u životu događalo, nimalo lijepo, od žrtve zlostavljanja do osude na smrt, a njegova mučna životna priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Dok je bio na Tajlandu u jednom trenutku je bila - priča i o smrtnoj kazni. Ono što je doživio od nepravde, kaže nam, teško je riječima opisati, a onoliko koliko je mogao podijelio je s nama iz Srbije dok priprema izložbu.

‘Ova godina mi je baš teška jer su stalno neki usponi i padovi, ali ova godina je bila i u svijetu takva - bilo je padanja maski i pokazivanja pravog karaktera. Ovo mi je deveta je izložba pa je ovaj put i 9 maski. 23. studenog je otvorenje.‘ kaže nam Princ Petar 23.

Ove je godine Princ Petar 23 pobijedio u showu Večera za 5, a na Supertalentu je zainteresirao žiri i prošao dalje. Izveo je performans ponovnog rađanja.

‘Zalomilo se slučajno da idem na showove, tako se zalomilo i to i Supertalent. Izgubio sam okladu s prijateljicom i završio na Večeri za 5, bila mi je malo panika i oko toga jer nisam ja sad neki masterchef, ali znam napraviti sam sebi fina jela, znam kuhati i ugostiti ljude, društven sam, ali ne znam pričati viceve. Ispalo je to super jer su prikazali i moj način života i ambijenta i super je bilo to iskustvo tamo.‘

---

image

‘Ta priča sa smrtnom kaznom je nešto o čemu bi volio napisati knjigu ili snimiti nešto. Mogu samo dijelove ispričati jer mi je o tom teško govoriti...‘

Miranda Legović
---

U tom je showu izjavio ‘Ako se ove godine ne oženim, idem ća iz Istre. Doduše, sarkastično.

‘Ne dajem prostoru vremena. Koncentriran sam na karijeru i poruku koju želim ostaviti iza sebe. Možda kad bi usporio tempo stvaranja i svoga života možda bi se nešto konkretno i desilo. Više imam potrebu stvarati i biti aktivan. Ta je izjava bila sarkazam na naša uvjerenja. Zanimljivo je i da mi dolaze samo ponude za surogat majčinstvo. Već sam ih nekoliko dobio kroz godine.

Više vidim u ljudima ljepotu kad je netko sličan meni s tom voljom za životom i tražim u osobi partnera/icu. To ili prepoznaš ili ne. Vidim to i u ženama i muškarcima, ali rijetko se s kim petljam, da tako kažem. Ja stalno nešto radim, izgaram, moj je najveći talent volja za životom i to širim i pokazujem drugima.‘ priznaje nam Petar.

Rođen je u BiH godinu ili datum ne želi otkriti, a datum novog rođenja smatra 23. 8. 2019. kada je došao iz Azije u Hrvatsku i kada je ugledao svoju putovnicu. Na Tajlandu je radio... a onda se dogodila priča i zaplet sa smrtnom kaznom.

‘To je značio novi život za mene. Ta priča sa smrtnom kaznom je nešto o čemu bi volio napisati knjigu ili snimiti nešto. Mogu samo dijelove ispričati jer mi je o tom teško govoriti.‘ priznaje nam Petar.

‘Na Tajlandu su me zastrašivali smrtnom kaznom. Razlog je bio što su mi u motoru našli mali joint, a večer prije mi je netko nešto stavio u piće u kafiću blizu toga gdje su me sutra zaustavili. Sve to podvalio mi je izgleda jedan čovjek koji je tada na mojoj firmi krao novce na održavanju hotela. Poslije sam ga prijavio policiji i tek kasnije shvatio da su mu zatvorili firmu i to čovjeku koji je tamo 40 godina radio.

Moji problemi su počeli s tim kad sam prijavio tog čovjeka. Onda su mi svašta radili. Odvijali gume s motora da padnem, opljačkali su mi kuću 2 puta, skoro su mi odsjekli glavu. Onda me ujeo komarac pa sam dobio malariju i tako preživljavao tri mjeseca dolje, a onda se nakon malarije sve to dogodilo sa  pričom o smrtnoj kazni koju su mi prodavali.‘ priča nam misteriozni Petar.

---

image

‘Na Tajlandu su me zastrašivali smrtnom kaznom. Razlog je bio što su mi u motoru našli mali joint, a večer prije mi je netko nešto stavio u piće u kafiću...‘

Miranda Legović
---

U Aziji je, kaže, bio direktor kompleksa hotela za Europljane i imao supervisoku poziciju i dobar posao.

‘Kad su mi našli joint odveli su me na tri dana u tamnicu u neku džunglu. Tamo su me pretukli. Pa sam onda bio u policijskoj postaji pa na slobodi pa prije nego što sam trebao doći u Hrvatsku bilo mi je rečeno da idem drito letom u Hrvatsku, ali avion se spustio u Bangkok i završio sam u zatvoru u Bangkoku još 16 dana. Ne daj Bože nikome. Kad sam sletio u Hrvatsku doslovno sam poljubio tlo.

Platio sam odvjetnici koja se bavila mojim slučajem traženu sumu novca i kad sam joj to isplatio onda je ona rekla da je slučaj riješen, a prije tog su mi rekli da ako ne platim da mi slijedi moguća smrtna kazna radi tadašnje intenzije u državi. Nakon što sam platio, slučaj ipak nije bio riješen jer me poslala za Bangkok. Tih 16 dana u tom zatvoru je najgore što sam vidio svojim očima. Postoje ljudi koji nikad od tamo neće izaći, oni ih drže žive u tim prostorijama.‘ govori nam Petar kojem je ovo iskustvo, nažalost, nezaboravno.

‘Ne mogu izbrisati te slike iz glave. Tamo hrana nije vidjela hrane. Inače sam i reiki majstor pa sam im pomogao dosta u zatvoru. Nisam ništa jeo tih 16 dana, davao sam hranu drugima. Desio se jedan incident tamo gdje sam se zauzeo za sebe. Poslije me čuvao jedan Irac kojeg  je tražio Interpol po cijelom svijetu jer je opljačkao boga oca, al on mi je rekao da me čuva i on mi je pomogao da se ne pogubim tih 16 dana pakla.‘

Novce za platiti odvjetnici Petar nije imao toliku sumu, pa su, kaže, iznos od 50 tisuća eura skupili roditelji, prijatelji, poznanici i Istrani i pomogli mu da se spasi cijela situacija koja se brzo zakuhala jer se nije znalo gdje je Petar završio kad je bio zadržan u Bangkoku, tek kasnije mu se ušlo u trag. Tijekom cijele situacije Petar je morao donijeti neku odluku i uz konzultiranja s okolinom to je bila odluka bez uključivanja hrvatske ambasade u cijeli slučaj.

‘Jedna žena iz Grožnjana organizirala je skupljanje novca koji je falio, novac su donijeli moji prijatelji u Bangkok. Kad je ovaj lik ušao i prozvao moje ime mislio sam da je gotovo, a kad je rekao da izlazim skoro sam kolabirao. Svi su pljeskali kad sam izlazio jer sam bio dobar prema njima.

Davao sam tim jadnim gladnima jesti, pomagao im reikijem i lijepim riječima. Sjećam se, bio je jedan dida Švicarac koji je stalno proizvodio neke zvukove i nije se gasio kažu  tri mjeseca. Onda sam mu odradio reiki seansu i ugasio se, bio je miran, razuman. Tad su mi svi bili zahvalni što sam ih riješio jednog ozbiljnog problema jer Švicarac nije prestajao urlikati i gunđati neke čudne zvukove.

Prestrašno je vidjeti sve te ljude. Neki su tamo godinama. Jednom kada tamo uđeš ne znaš kad ćeš izaći i hoćeš li uopće izaći.‘ objašnjava nam Petar.

Iz ovog je kaže, izašao jači, iako traume ostaju.

‘Ja sam najgore prošao, gledao sam smrti u oči, ali sve to gledam kao neku školu, ne bi ja mogao toliko ni pričati protiv nasilja da mi se nisu sve te strašne stvari dogodile.

Znaš ono kad ti kažu ‘joj tebi je stalno nešto‘. E pa ja sam taj. Tako mi je cijeli život. Bilo je nasilja u školi, tučnjave kasnije koje su mi se događale u dvadesetima. Kad bi izašao u klub kao mladić znao bi plesati i uvijek nađem neku djevojku koja voli plesati još više. To bi uvijek bio rezultat problema i tuča. Cijeli život privlačim nasilnike. Zato ne volim izlaziti u klubove.‘ priča nam Petar.

---

image

‘Ja stalno nešto radim, izgaram, moj je najveći talent volja za životom i to širim i pokazujem drugima‘

Miranda Legović
---

Doživio je brojna negativna iskustva i nasilja, ali ne odustaje od života.

‘Imam tu divne ljude koji me podržavaju i trebaju u konačnici i držim fokus i koncentraciju na tome. Moje stvaranje uveseljava prostore, ali i tuđe živote pa je potrebno i da na svemu radim predano kao i do sad. I naučio sam iz jedne pjesme da nježan cvijet nije nježan zauvijek.

Na Tajlandu sam stvarno bio u stanju šoka i panike u jednom trenutku.

Uspio sam pričati o svim svojim traumama javno kasnije zbog jedne, pokojne, gospođe Zorice, koja mi je ponovo osvijestila važnost mog stvaranja i napretka u tome što radim na jedan specifičan način, pričao sam i sa psihijatrom i psihologom nije da se nisam konzultirao ili ne radim na tome. Antidepresive nisam pio. Činjenica je da čovjek da bi si pomogao mora pričati o svom životu i prihvatiti sebe, pogotovo ja kao umjetnik ne mogu zanemariti što mi se desilo jer je to dio mog stvaranja, života i razvijanja.

Cijeli život slikam, nakon ove situacije se ispostavi da slikam samo sve crno – žuto. Tako mi je došlo recimo, svi radovi su mi crno – žuti i uglavnom su sada to sve samo pčele.‘ govori nam umjetnik.

‘I dan danas pamtim neke trenutke koji su bili ružni. Recimo u osnovnoj, bio sam uvijek maltretiran jer sam se družio s djevojkama, voljele su me... U Rovinju sam zadnji put imao scenu gdje su me htjeli tući četvorica likova jer sam plesao s jednom curom, gađali su me bocom, bacali pijesak u oči...

To je bilo tipa 2010. ili 2011., zadnja tuča. Inače su me tukli zato što sam bio drag, dobar i zabavan. I onda se ja kao umjetnik stalno preispitujem koliki je to disbalans među nama kad je toliko nasilja dopušteno.‘

Sve to Petar koristi u svom radu. Umjetnost je njegova motivacija i ono što ga izvlači da radi i stvara i dalje i biva sretan i čeka vrijeme da prođe kaže…

‘Pokretač u životu mi je umjetnost, slike, maske, performansi, sve što radim i ljudi koji to prepoznaju i cijene. Uvijek imam vremena za sve. I kad živim slobodno i kad radim 8 sati dnevno ne mijenja mi se život, ne utječe mi okolina na ono što ja jesam. Imam već devet napisanih knjiga i jednu zbirku poezije, nisam još ništa objavio, ali planiram.

Dok knjige ne izađu, osim pripremanja izložbe radi i na pripremi sljedećeg nastupa u Supertalentu.

‘Iskustvo u Supertalentu je bilo ludilo, jurio sam iz Istre tamo, to je baš bio show. Odmah nakon showa sam išao nazad, onako s onim zlatnim jajetom i šljokicama sam vozio do Istre, presmiješno. Otišao sam s tim šljokicama na plažu popit koktel u Istri, konobar me gleda začuđeno...

Super mi je bilo vidjeti reakcije žirija i što su mislili da sam oženjen muškarac, zbog bakinog prstena koji sam nosio.‘ priča nam talentirani umjetnik koji najvećim talentom smatra upravo volju za životom koju ima i cilj da skupi 23 šume za vrijeme života.

‘Kad ti netko kaže da ćeš završiti sa smrtnom kaznom onda shvatiš da je život brutalno lijep kakav god da je. Jer da se želim oprostiti sa životom, oprostio bi se odavno. Bilo je tisuću situacija. Ali ne!‘ kaže nam. A otkud tolika volja za životom pitamo ga.

---

image
Miranda Legović
---

‘Volja za životom je iz Hercegovine sigurno.‘ odgovara i nastavlja:

‘U Hercegovini je za mene uvijek bilo tijesno i opasno, uvijek sam nekome smetao iako naravno uvijek ima izuzetaka. Hercegovci su inače dobri ljudi, sve će ti sve dati, sve učiniti, napravit će sve za tebe, naučit će te sve, ali nikad ti neće reći ‘budi svoj‘. Napravit će robota od tebe, dat brda i doline, ali neće ti reći da budeš svoj.‘ smatra ovaj Hercegovac kojem planova u životu ne nedostaje.

‘Sad tražim šumu koju bi pretvorio u inkubator za pčele. Intrigantne su mi pčele, želim se baviti i njima kao moj otac nekad. Trenutno mi je najveći fokus izložba Izgubljeni Miraz9 i vesela nam 2024,‘ završava svoju priču Petar kojem želimo svu sreću, i više od toga.

---

image
Miranda Legović
------
image
Miranda Legović
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => princ petar 23 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => princ petar 23 2 0 11296 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-30 13:02:39 [created_by] => 3271 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-01 23:30:16 [modified_by] => 3271 [publish_up] => 2023-11-01 17:09:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Petar iz Supertalenta otvorio dušu našoj novinarki, priča je mučna, spominje zatvor, smrtnu kaznu, premlaćivanje... [metakey] => princ petar, petar dugandžić, smrtna kazna, umjetnik, supertalent, zatvor [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957791.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957780.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957781.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957782.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957783.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957784.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957785.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957786.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957787.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957788.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957789.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957790.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957792.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957793.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957794.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/30\/25957795.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107","Miranda Legovi\u0107",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Petar nam je otvorio du\u0161u, njegova mu\u010dna \u017eivotna pri\u010da nikoga ne\u0107e ostaviti ravnodu\u0161nim<\/p>","","","","","","","","","

\u2018Ja stalno ne\u0161to radim, izgaram, moj je najve\u0107i talent volja za \u017eivotom i to \u0161irim i pokazujem drugima\u2018<\/p>","

\u2018Ta pri\u010da sa smrtnom kaznom je ne\u0161to o \u010demu bi volio napisati knjigu ili snimiti ne\u0161to. Mogu samo dijelove ispri\u010dati jer mi je o tom te\u0161ko govoriti...\u2018<\/p>","","","","

\u2018Na Tajlandu su me zastra\u0161ivali smrtnom kaznom. Razlog je bio \u0161to su mi u motoru na\u0161li mali joint, a ve\u010der prije mi je netko ne\u0161to stavio u pi\u0107e u kafi\u0107u...\u2018<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_25957791_1920.jpg":"1920x1080","k_25957791_1280.jpg":"1280x1280","k_25957791_1024.jpg":"1024x1024","k_25957791_640.jpg":"640x640","k_25957791_480.jpg":"480x480","k_25957791_340.jpg":"340x340","k_25957791_220.jpg":"220x220","o_25957791_1280.jpg":"1280x853","o_25957791_1024.jpg":"1024x682","o_25957791_640.jpg":"640x426","o_25957791_480.jpg":"480x320","o_25957791_340.jpg":"340x226","o_25957791_220.jpg":"220x146","h_25957791_1280.jpg":"1280x854","h_25957791_1024.jpg":"1024x683","h_25957791_640.jpg":"640x427","h_25957791_480.jpg":"480x320","h_25957791_340.jpg":"340x227","h_25957791_220.jpg":"220x147","pp_25957791_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957791_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957791_640.jpg":"640x814","pp_25957791_480.jpg":"480x611","pp_25957791_340.jpg":"340x432","pp_25957791_220.jpg":"220x280"},{"size0":"749x1123","hd_25957780_1920.jpg":"1920x1080","k_25957780_1280.jpg":"1280x1280","k_25957780_1024.jpg":"1024x1024","k_25957780_640.jpg":"640x640","k_25957780_480.jpg":"480x480","k_25957780_340.jpg":"340x340","k_25957780_220.jpg":"220x220","o_25957780_1280.jpg":"1280x1919","o_25957780_1024.jpg":"1024x1535","o_25957780_640.jpg":"640x959","o_25957780_480.jpg":"480x719","o_25957780_340.jpg":"340x509","o_25957780_220.jpg":"220x329","h_25957780_1280.jpg":"1280x854","h_25957780_1024.jpg":"1024x683","h_25957780_640.jpg":"640x427","h_25957780_480.jpg":"480x320","h_25957780_340.jpg":"340x227","h_25957780_220.jpg":"220x147","pp_25957780_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957780_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957780_640.jpg":"640x814","pp_25957780_480.jpg":"480x611","pp_25957780_340.jpg":"340x432","pp_25957780_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x720","hd_25957781_1920.jpg":"1920x1080","k_25957781_1280.jpg":"1280x1280","k_25957781_1024.jpg":"1024x1024","k_25957781_640.jpg":"640x640","k_25957781_480.jpg":"480x480","k_25957781_340.jpg":"340x340","k_25957781_220.jpg":"220x220","o_25957781_1280.jpg":"1280x853","o_25957781_1024.jpg":"1024x682","o_25957781_640.jpg":"640x426","o_25957781_480.jpg":"480x320","o_25957781_340.jpg":"340x226","o_25957781_220.jpg":"220x146","h_25957781_1280.jpg":"1280x854","h_25957781_1024.jpg":"1024x683","h_25957781_640.jpg":"640x427","h_25957781_480.jpg":"480x320","h_25957781_340.jpg":"340x227","h_25957781_220.jpg":"220x147","pp_25957781_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957781_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957781_640.jpg":"640x814","pp_25957781_480.jpg":"480x611","pp_25957781_340.jpg":"340x432","pp_25957781_220.jpg":"220x280"},{"size0":"749x1123","hd_25957782_1920.jpg":"1920x1080","k_25957782_1280.jpg":"1280x1280","k_25957782_1024.jpg":"1024x1024","k_25957782_640.jpg":"640x640","k_25957782_480.jpg":"480x480","k_25957782_340.jpg":"340x340","k_25957782_220.jpg":"220x220","o_25957782_1280.jpg":"1280x1919","o_25957782_1024.jpg":"1024x1535","o_25957782_640.jpg":"640x959","o_25957782_480.jpg":"480x719","o_25957782_340.jpg":"340x509","o_25957782_220.jpg":"220x329","h_25957782_1280.jpg":"1280x854","h_25957782_1024.jpg":"1024x683","h_25957782_640.jpg":"640x427","h_25957782_480.jpg":"480x320","h_25957782_340.jpg":"340x227","h_25957782_220.jpg":"220x147","pp_25957782_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957782_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957782_640.jpg":"640x814","pp_25957782_480.jpg":"480x611","pp_25957782_340.jpg":"340x432","pp_25957782_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x640","hd_25957783_1920.jpg":"1920x1080","k_25957783_1280.jpg":"1280x1280","k_25957783_1024.jpg":"1024x1024","k_25957783_640.jpg":"640x640","k_25957783_480.jpg":"480x480","k_25957783_340.jpg":"340x340","k_25957783_220.jpg":"220x220","o_25957783_1280.jpg":"1280x853","o_25957783_1024.jpg":"1024x682","o_25957783_640.jpg":"640x426","o_25957783_480.jpg":"480x320","o_25957783_340.jpg":"340x226","o_25957783_220.jpg":"220x146","h_25957783_1280.jpg":"1280x854","h_25957783_1024.jpg":"1024x683","h_25957783_640.jpg":"640x427","h_25957783_480.jpg":"480x320","h_25957783_340.jpg":"340x227","h_25957783_220.jpg":"220x147","pp_25957783_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957783_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957783_640.jpg":"640x814","pp_25957783_480.jpg":"480x611","pp_25957783_340.jpg":"340x432","pp_25957783_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x640","hd_25957784_1920.jpg":"1920x1080","k_25957784_1280.jpg":"1280x1280","k_25957784_1024.jpg":"1024x1024","k_25957784_640.jpg":"640x640","k_25957784_480.jpg":"480x480","k_25957784_340.jpg":"340x340","k_25957784_220.jpg":"220x220","o_25957784_1280.jpg":"1280x853","o_25957784_1024.jpg":"1024x682","o_25957784_640.jpg":"640x426","o_25957784_480.jpg":"480x320","o_25957784_340.jpg":"340x226","o_25957784_220.jpg":"220x146","h_25957784_1280.jpg":"1280x854","h_25957784_1024.jpg":"1024x683","h_25957784_640.jpg":"640x427","h_25957784_480.jpg":"480x320","h_25957784_340.jpg":"340x227","h_25957784_220.jpg":"220x147","pp_25957784_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957784_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957784_640.jpg":"640x814","pp_25957784_480.jpg":"480x611","pp_25957784_340.jpg":"340x432","pp_25957784_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1050x700","hd_25957785_1920.jpg":"1920x1080","k_25957785_1280.jpg":"1280x1280","k_25957785_1024.jpg":"1024x1024","k_25957785_640.jpg":"640x640","k_25957785_480.jpg":"480x480","k_25957785_340.jpg":"340x340","k_25957785_220.jpg":"220x220","o_25957785_1280.jpg":"1280x853","o_25957785_1024.jpg":"1024x682","o_25957785_640.jpg":"640x426","o_25957785_480.jpg":"480x320","o_25957785_340.jpg":"340x226","o_25957785_220.jpg":"220x146","h_25957785_1280.jpg":"1280x854","h_25957785_1024.jpg":"1024x683","h_25957785_640.jpg":"640x427","h_25957785_480.jpg":"480x320","h_25957785_340.jpg":"340x227","h_25957785_220.jpg":"220x147","pp_25957785_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957785_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957785_640.jpg":"640x814","pp_25957785_480.jpg":"480x611","pp_25957785_340.jpg":"340x432","pp_25957785_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1000x1000","hd_25957786_1920.jpg":"1920x1080","k_25957786_1280.jpg":"1280x1280","k_25957786_1024.jpg":"1024x1024","k_25957786_640.jpg":"640x640","k_25957786_480.jpg":"480x480","k_25957786_340.jpg":"340x340","k_25957786_220.jpg":"220x220","o_25957786_1280.jpg":"1280x1280","o_25957786_1024.jpg":"1024x1024","o_25957786_640.jpg":"640x640","o_25957786_480.jpg":"480x480","o_25957786_340.jpg":"340x340","o_25957786_220.jpg":"220x220","h_25957786_1280.jpg":"1280x854","h_25957786_1024.jpg":"1024x683","h_25957786_640.jpg":"640x427","h_25957786_480.jpg":"480x320","h_25957786_340.jpg":"340x227","h_25957786_220.jpg":"220x147","pp_25957786_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957786_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957786_640.jpg":"640x814","pp_25957786_480.jpg":"480x611","pp_25957786_340.jpg":"340x432","pp_25957786_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x720","hd_25957787_1920.jpg":"1920x1080","k_25957787_1280.jpg":"1280x1280","k_25957787_1024.jpg":"1024x1024","k_25957787_640.jpg":"640x640","k_25957787_480.jpg":"480x480","k_25957787_340.jpg":"340x340","k_25957787_220.jpg":"220x220","o_25957787_1280.jpg":"1280x853","o_25957787_1024.jpg":"1024x682","o_25957787_640.jpg":"640x426","o_25957787_480.jpg":"480x320","o_25957787_340.jpg":"340x226","o_25957787_220.jpg":"220x146","h_25957787_1280.jpg":"1280x854","h_25957787_1024.jpg":"1024x683","h_25957787_640.jpg":"640x427","h_25957787_480.jpg":"480x320","h_25957787_340.jpg":"340x227","h_25957787_220.jpg":"220x147","pp_25957787_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957787_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957787_640.jpg":"640x814","pp_25957787_480.jpg":"480x611","pp_25957787_340.jpg":"340x432","pp_25957787_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1350","hd_25957788_1920.jpg":"1920x1080","k_25957788_1280.jpg":"1280x1280","k_25957788_1024.jpg":"1024x1024","k_25957788_640.jpg":"640x640","k_25957788_480.jpg":"480x480","k_25957788_340.jpg":"340x340","k_25957788_220.jpg":"220x220","o_25957788_1280.jpg":"1280x1600","o_25957788_1024.jpg":"1024x1280","o_25957788_640.jpg":"640x800","o_25957788_480.jpg":"480x600","o_25957788_340.jpg":"340x425","o_25957788_220.jpg":"220x275","h_25957788_1280.jpg":"1280x854","h_25957788_1024.jpg":"1024x683","h_25957788_640.jpg":"640x427","h_25957788_480.jpg":"480x320","h_25957788_340.jpg":"340x227","h_25957788_220.jpg":"220x147","pp_25957788_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957788_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957788_640.jpg":"640x814","pp_25957788_480.jpg":"480x611","pp_25957788_340.jpg":"340x432","pp_25957788_220.jpg":"220x280"},{"size0":"992x1488","hd_25957789_1920.jpg":"1920x1080","k_25957789_1280.jpg":"1280x1280","k_25957789_1024.jpg":"1024x1024","k_25957789_640.jpg":"640x640","k_25957789_480.jpg":"480x480","k_25957789_340.jpg":"340x340","k_25957789_220.jpg":"220x220","o_25957789_1280.jpg":"1280x1920","o_25957789_1024.jpg":"1024x1536","o_25957789_640.jpg":"640x960","o_25957789_480.jpg":"480x720","o_25957789_340.jpg":"340x510","o_25957789_220.jpg":"220x330","h_25957789_1280.jpg":"1280x854","h_25957789_1024.jpg":"1024x683","h_25957789_640.jpg":"640x427","h_25957789_480.jpg":"480x320","h_25957789_340.jpg":"340x227","h_25957789_220.jpg":"220x147","pp_25957789_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957789_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957789_640.jpg":"640x814","pp_25957789_480.jpg":"480x611","pp_25957789_340.jpg":"340x432","pp_25957789_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25957790_1920.jpg":"1920x1080","k_25957790_1280.jpg":"1280x1280","k_25957790_1024.jpg":"1024x1024","k_25957790_640.jpg":"640x640","k_25957790_480.jpg":"480x480","k_25957790_340.jpg":"340x340","k_25957790_220.jpg":"220x220","o_25957790_1280.jpg":"1280x1920","o_25957790_1024.jpg":"1024x1536","o_25957790_640.jpg":"640x960","o_25957790_480.jpg":"480x720","o_25957790_340.jpg":"340x510","o_25957790_220.jpg":"220x330","h_25957790_1280.jpg":"1280x854","h_25957790_1024.jpg":"1024x683","h_25957790_640.jpg":"640x427","h_25957790_480.jpg":"480x320","h_25957790_340.jpg":"340x227","h_25957790_220.jpg":"220x147","pp_25957790_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957790_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957790_640.jpg":"640x814","pp_25957790_480.jpg":"480x611","pp_25957790_340.jpg":"340x432","pp_25957790_220.jpg":"220x280"},{"size0":"700x1050","hd_25957792_1920.jpg":"1920x1080","k_25957792_1280.jpg":"1280x1280","k_25957792_1024.jpg":"1024x1024","k_25957792_640.jpg":"640x640","k_25957792_480.jpg":"480x480","k_25957792_340.jpg":"340x340","k_25957792_220.jpg":"220x220","o_25957792_1280.jpg":"1280x1920","o_25957792_1024.jpg":"1024x1536","o_25957792_640.jpg":"640x960","o_25957792_480.jpg":"480x720","o_25957792_340.jpg":"340x510","o_25957792_220.jpg":"220x330","h_25957792_1280.jpg":"1280x854","h_25957792_1024.jpg":"1024x683","h_25957792_640.jpg":"640x427","h_25957792_480.jpg":"480x320","h_25957792_340.jpg":"340x227","h_25957792_220.jpg":"220x147","pp_25957792_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957792_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957792_640.jpg":"640x814","pp_25957792_480.jpg":"480x611","pp_25957792_340.jpg":"340x432","pp_25957792_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1920","hd_25957793_1920.jpg":"1920x1080","k_25957793_1280.jpg":"1280x1280","k_25957793_1024.jpg":"1024x1024","k_25957793_640.jpg":"640x640","k_25957793_480.jpg":"480x480","k_25957793_340.jpg":"340x340","k_25957793_220.jpg":"220x220","o_25957793_1280.jpg":"1280x1280","o_25957793_1024.jpg":"1024x1024","o_25957793_640.jpg":"640x640","o_25957793_480.jpg":"480x480","o_25957793_340.jpg":"340x340","o_25957793_220.jpg":"220x220","h_25957793_1280.jpg":"1280x854","h_25957793_1024.jpg":"1024x683","h_25957793_640.jpg":"640x427","h_25957793_480.jpg":"480x320","h_25957793_340.jpg":"340x227","h_25957793_220.jpg":"220x147","pp_25957793_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957793_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957793_640.jpg":"640x814","pp_25957793_480.jpg":"480x611","pp_25957793_340.jpg":"340x432","pp_25957793_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1920","hd_25957794_1920.jpg":"1920x1080","k_25957794_1280.jpg":"1280x1280","k_25957794_1024.jpg":"1024x1024","k_25957794_640.jpg":"640x640","k_25957794_480.jpg":"480x480","k_25957794_340.jpg":"340x340","k_25957794_220.jpg":"220x220","o_25957794_1280.jpg":"1280x1280","o_25957794_1024.jpg":"1024x1024","o_25957794_640.jpg":"640x640","o_25957794_480.jpg":"480x480","o_25957794_340.jpg":"340x340","o_25957794_220.jpg":"220x220","h_25957794_1280.jpg":"1280x854","h_25957794_1024.jpg":"1024x683","h_25957794_640.jpg":"640x427","h_25957794_480.jpg":"480x320","h_25957794_340.jpg":"340x227","h_25957794_220.jpg":"220x147","pp_25957794_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957794_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957794_640.jpg":"640x814","pp_25957794_480.jpg":"480x611","pp_25957794_340.jpg":"340x432","pp_25957794_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1080x1082","hd_25957795_1920.jpg":"1920x1080","k_25957795_1280.jpg":"1280x1280","k_25957795_1024.jpg":"1024x1024","k_25957795_640.jpg":"640x640","k_25957795_480.jpg":"480x480","k_25957795_340.jpg":"340x340","k_25957795_220.jpg":"220x220","o_25957795_1280.jpg":"1280x1282","o_25957795_1024.jpg":"1024x1025","o_25957795_640.jpg":"640x641","o_25957795_480.jpg":"480x480","o_25957795_340.jpg":"340x340","o_25957795_220.jpg":"220x220","h_25957795_1280.jpg":"1280x854","h_25957795_1024.jpg":"1024x683","h_25957795_640.jpg":"640x427","h_25957795_480.jpg":"480x320","h_25957795_340.jpg":"340x227","h_25957795_220.jpg":"220x147","pp_25957795_1280.jpg":"1280x1628","pp_25957795_1024.jpg":"1024x1303","pp_25957795_640.jpg":"640x814","pp_25957795_480.jpg":"480x611","pp_25957795_340.jpg":"340x432","pp_25957795_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4198597 Threads: 3 Questions: 128153909 Slow queries: 55332 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3873794 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/petar-iz-supertalenta-otvorio-dusu-nasoj-novinarki-prica-je-mucna-spominje-zatvor-smrtnu-kaznu-premlacivanje-1335380 [printLink] => /mozaik/zivot/petar-iz-supertalenta-otvorio-dusu-nasoj-novinarki-prica-je-mucna-spominje-zatvor-smrtnu-kaznu-premlacivanje-1335380?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 734230 [name] => princ petar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-22 22:57:29 [main_article_id] => 0 [alias] => princ-petar [link] => /tag/princ-petar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 735175 [name] => petar dugandžić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-31 11:22:04 [main_article_id] => 0 [alias] => petar-dugandzic [link] => /tag/petar-dugandzic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 601165 [name] => smrtna kazna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => smrtna-kazna [link] => /tag/smrtna-kazna ) [3] => stdClass Object ( [id] => 499362 [name] => umjetnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => umjetnik [link] => /tag/umjetnik ) [4] => stdClass Object ( [id] => 600133 [name] => Supertalent [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => supertalent [link] => /tag/supertalent ) [5] => stdClass Object ( [id] => 430401 [name] => zatvor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zatvor [link] => /tag/zatvor ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => princ petar 23 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Petar iz Supertalenta otvorio dušu našoj novinarki: priča je mučna, spominje zatvor, smrtnu kaznu, premlaćivanje... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3271 [name] => Ivana Kapetanović [username] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [email] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$OmTs/imYojk0U2lnJXM43uHwmFTXw.yH92JTXlWUAnY.g5OmdI/9S [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivana-kapetanovic-3271 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1784 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":"","customparams_layout":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ea6190ae66f23754bb03378e261af015?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957791.jpg [galleryCount] => 16 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Miranda Legović [mainImageDesc] =>

Petar nam je otvorio dušu, njegova mučna životna priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957791.jpg [title] =>

Petar nam je otvorio dušu, njegova mučna životna priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Miranda Legović ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957780.jpg [title] => Miranda Legović ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957781.jpg [title] => Miranda Legović ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957782.jpg [title] => Miranda Legović ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957783.jpg [title] => Miranda Legović ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957784.jpg [title] => Miranda Legović ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957785.jpg [title] => Miranda Legović ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957786.jpg [title] => Miranda Legović ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957787.jpg [title] => Miranda Legović ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957788.jpg [title] =>

‘Ja stalno nešto radim, izgaram, moj je najveći talent volja za životom i to širim i pokazujem drugima‘

Miranda Legović ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957789.jpg [title] =>

‘Ta priča sa smrtnom kaznom je nešto o čemu bi volio napisati knjigu ili snimiti nešto. Mogu samo dijelove ispričati jer mi je o tom teško govoriti...‘

Miranda Legović ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957790.jpg [title] => Miranda Legović ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957792.jpg [title] => Miranda Legović ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957793.jpg [title] => Miranda Legović ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957794.jpg [title] =>

‘Na Tajlandu su me zastrašivali smrtnom kaznom. Razlog je bio što su mi u motoru našli mali joint, a večer prije mi je netko nešto stavio u piće u kafiću...‘

Miranda Legović ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/30/25957795.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Princ Petar 23 pravim imenom Petar Dugandžić iz Radišića kod Ljubuškog,nedavno je zaintrigirao žiri Supertalenta svojim nastupom, ali i životnom pričom. Naime, rekao je kako je bio osuđen na smrtnu kaznu, a osim tog doživljavao je bullying kroz osnovnu i srednju školu, pa čak i kasnije.

Petar zadnjih 15 godina živi u Istri - u Rovinju devet, pa Grožnjanu šest, a sada je u Srbiji gdje priprema svoju izložbu ‘Izgubljeni miraz 9/23 – Space Federation‘ koju radi svake godine.

Umjetnik je koji se bavi plesom, glumom, modelingom, slikanjem, maskama i kostimima, performansima... i vrtlarenjem.

---

---

Petar nam je otvorio dušu vezano za sve što mu se u životu događalo, nimalo lijepo, od žrtve zlostavljanja do osude na smrt, a njegova mučna životna priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Dok je bio na Tajlandu u jednom trenutku je bila - priča i o smrtnoj kazni. Ono što je doživio od nepravde, kaže nam, teško je riječima opisati, a onoliko koliko je mogao podijelio je s nama iz Srbije dok priprema izložbu.

‘Ova godina mi je baš teška jer su stalno neki usponi i padovi, ali ova godina je bila i u svijetu takva - bilo je padanja maski i pokazivanja pravog karaktera. Ovo mi je deveta je izložba pa je ovaj put i 9 maski. 23. studenog je otvorenje.‘ kaže nam Princ Petar 23.

Ove je godine Princ Petar 23 pobijedio u showu Večera za 5, a na Supertalentu je zainteresirao žiri i prošao dalje. Izveo je performans ponovnog rađanja.

‘Zalomilo se slučajno da idem na showove, tako se zalomilo i to i Supertalent. Izgubio sam okladu s prijateljicom i završio na Večeri za 5, bila mi je malo panika i oko toga jer nisam ja sad neki masterchef, ali znam napraviti sam sebi fina jela, znam kuhati i ugostiti ljude, društven sam, ali ne znam pričati viceve. Ispalo je to super jer su prikazali i moj način života i ambijenta i super je bilo to iskustvo tamo.‘

---

image

‘Ta priča sa smrtnom kaznom je nešto o čemu bi volio napisati knjigu ili snimiti nešto. Mogu samo dijelove ispričati jer mi je o tom teško govoriti...‘

Miranda Legović
---

U tom je showu izjavio ‘Ako se ove godine ne oženim, idem ća iz Istre. Doduše, sarkastično.

‘Ne dajem prostoru vremena. Koncentriran sam na karijeru i poruku koju želim ostaviti iza sebe. Možda kad bi usporio tempo stvaranja i svoga života možda bi se nešto konkretno i desilo. Više imam potrebu stvarati i biti aktivan. Ta je izjava bila sarkazam na naša uvjerenja. Zanimljivo je i da mi dolaze samo ponude za surogat majčinstvo. Već sam ih nekoliko dobio kroz godine.

Više vidim u ljudima ljepotu kad je netko sličan meni s tom voljom za životom i tražim u osobi partnera/icu. To ili prepoznaš ili ne. Vidim to i u ženama i muškarcima, ali rijetko se s kim petljam, da tako kažem. Ja stalno nešto radim, izgaram, moj je najveći talent volja za životom i to širim i pokazujem drugima.‘ priznaje nam Petar.

Rođen je u BiH godinu ili datum ne želi otkriti, a datum novog rođenja smatra 23. 8. 2019. kada je došao iz Azije u Hrvatsku i kada je ugledao svoju putovnicu. Na Tajlandu je radio... a onda se dogodila priča i zaplet sa smrtnom kaznom.

‘To je značio novi život za mene. Ta priča sa smrtnom kaznom je nešto o čemu bi volio napisati knjigu ili snimiti nešto. Mogu samo dijelove ispričati jer mi je o tom teško govoriti.‘ priznaje nam Petar.

‘Na Tajlandu su me zastrašivali smrtnom kaznom. Razlog je bio što su mi u motoru našli mali joint, a večer prije mi je netko nešto stavio u piće u kafiću blizu toga gdje su me sutra zaustavili. Sve to podvalio mi je izgleda jedan čovjek koji je tada na mojoj firmi krao novce na održavanju hotela. Poslije sam ga prijavio policiji i tek kasnije shvatio da su mu zatvorili firmu i to čovjeku koji je tamo 40 godina radio.

Moji problemi su počeli s tim kad sam prijavio tog čovjeka. Onda su mi svašta radili. Odvijali gume s motora da padnem, opljačkali su mi kuću 2 puta, skoro su mi odsjekli glavu. Onda me ujeo komarac pa sam dobio malariju i tako preživljavao tri mjeseca dolje, a onda se nakon malarije sve to dogodilo sa  pričom o smrtnoj kazni koju su mi prodavali.‘ priča nam misteriozni Petar.

---

image

‘Na Tajlandu su me zastrašivali smrtnom kaznom. Razlog je bio što su mi u motoru našli mali joint, a večer prije mi je netko nešto stavio u piće u kafiću...‘

Miranda Legović
---

U Aziji je, kaže, bio direktor kompleksa hotela za Europljane i imao supervisoku poziciju i dobar posao.

‘Kad su mi našli joint odveli su me na tri dana u tamnicu u neku džunglu. Tamo su me pretukli. Pa sam onda bio u policijskoj postaji pa na slobodi pa prije nego što sam trebao doći u Hrvatsku bilo mi je rečeno da idem drito letom u Hrvatsku, ali avion se spustio u Bangkok i završio sam u zatvoru u Bangkoku još 16 dana. Ne daj Bože nikome. Kad sam sletio u Hrvatsku doslovno sam poljubio tlo.

Platio sam odvjetnici koja se bavila mojim slučajem traženu sumu novca i kad sam joj to isplatio onda je ona rekla da je slučaj riješen, a prije tog su mi rekli da ako ne platim da mi slijedi moguća smrtna kazna radi tadašnje intenzije u državi. Nakon što sam platio, slučaj ipak nije bio riješen jer me poslala za Bangkok. Tih 16 dana u tom zatvoru je najgore što sam vidio svojim očima. Postoje ljudi koji nikad od tamo neće izaći, oni ih drže žive u tim prostorijama.‘ govori nam Petar kojem je ovo iskustvo, nažalost, nezaboravno.

‘Ne mogu izbrisati te slike iz glave. Tamo hrana nije vidjela hrane. Inače sam i reiki majstor pa sam im pomogao dosta u zatvoru. Nisam ništa jeo tih 16 dana, davao sam hranu drugima. Desio se jedan incident tamo gdje sam se zauzeo za sebe. Poslije me čuvao jedan Irac kojeg  je tražio Interpol po cijelom svijetu jer je opljačkao boga oca, al on mi je rekao da me čuva i on mi je pomogao da se ne pogubim tih 16 dana pakla.‘

Novce za platiti odvjetnici Petar nije imao toliku sumu, pa su, kaže, iznos od 50 tisuća eura skupili roditelji, prijatelji, poznanici i Istrani i pomogli mu da se spasi cijela situacija koja se brzo zakuhala jer se nije znalo gdje je Petar završio kad je bio zadržan u Bangkoku, tek kasnije mu se ušlo u trag. Tijekom cijele situacije Petar je morao donijeti neku odluku i uz konzultiranja s okolinom to je bila odluka bez uključivanja hrvatske ambasade u cijeli slučaj.

‘Jedna žena iz Grožnjana organizirala je skupljanje novca koji je falio, novac su donijeli moji prijatelji u Bangkok. Kad je ovaj lik ušao i prozvao moje ime mislio sam da je gotovo, a kad je rekao da izlazim skoro sam kolabirao. Svi su pljeskali kad sam izlazio jer sam bio dobar prema njima.

Davao sam tim jadnim gladnima jesti, pomagao im reikijem i lijepim riječima. Sjećam se, bio je jedan dida Švicarac koji je stalno proizvodio neke zvukove i nije se gasio kažu  tri mjeseca. Onda sam mu odradio reiki seansu i ugasio se, bio je miran, razuman. Tad su mi svi bili zahvalni što sam ih riješio jednog ozbiljnog problema jer Švicarac nije prestajao urlikati i gunđati neke čudne zvukove.

Prestrašno je vidjeti sve te ljude. Neki su tamo godinama. Jednom kada tamo uđeš ne znaš kad ćeš izaći i hoćeš li uopće izaći.‘ objašnjava nam Petar.

Iz ovog je kaže, izašao jači, iako traume ostaju.

‘Ja sam najgore prošao, gledao sam smrti u oči, ali sve to gledam kao neku školu, ne bi ja mogao toliko ni pričati protiv nasilja da mi se nisu sve te strašne stvari dogodile.

Znaš ono kad ti kažu ‘joj tebi je stalno nešto‘. E pa ja sam taj. Tako mi je cijeli život. Bilo je nasilja u školi, tučnjave kasnije koje su mi se događale u dvadesetima. Kad bi izašao u klub kao mladić znao bi plesati i uvijek nađem neku djevojku koja voli plesati još više. To bi uvijek bio rezultat problema i tuča. Cijeli život privlačim nasilnike. Zato ne volim izlaziti u klubove.‘ priča nam Petar.

---

image

‘Ja stalno nešto radim, izgaram, moj je najveći talent volja za životom i to širim i pokazujem drugima‘

Miranda Legović
---

Doživio je brojna negativna iskustva i nasilja, ali ne odustaje od života.

‘Imam tu divne ljude koji me podržavaju i trebaju u konačnici i držim fokus i koncentraciju na tome. Moje stvaranje uveseljava prostore, ali i tuđe živote pa je potrebno i da na svemu radim predano kao i do sad. I naučio sam iz jedne pjesme da nježan cvijet nije nježan zauvijek.

Na Tajlandu sam stvarno bio u stanju šoka i panike u jednom trenutku.

Uspio sam pričati o svim svojim traumama javno kasnije zbog jedne, pokojne, gospođe Zorice, koja mi je ponovo osvijestila važnost mog stvaranja i napretka u tome što radim na jedan specifičan način, pričao sam i sa psihijatrom i psihologom nije da se nisam konzultirao ili ne radim na tome. Antidepresive nisam pio. Činjenica je da čovjek da bi si pomogao mora pričati o svom životu i prihvatiti sebe, pogotovo ja kao umjetnik ne mogu zanemariti što mi se desilo jer je to dio mog stvaranja, života i razvijanja.

Cijeli život slikam, nakon ove situacije se ispostavi da slikam samo sve crno – žuto. Tako mi je došlo recimo, svi radovi su mi crno – žuti i uglavnom su sada to sve samo pčele.‘ govori nam umjetnik.

‘I dan danas pamtim neke trenutke koji su bili ružni. Recimo u osnovnoj, bio sam uvijek maltretiran jer sam se družio s djevojkama, voljele su me... U Rovinju sam zadnji put imao scenu gdje su me htjeli tući četvorica likova jer sam plesao s jednom curom, gađali su me bocom, bacali pijesak u oči...

To je bilo tipa 2010. ili 2011., zadnja tuča. Inače su me tukli zato što sam bio drag, dobar i zabavan. I onda se ja kao umjetnik stalno preispitujem koliki je to disbalans među nama kad je toliko nasilja dopušteno.‘

Sve to Petar koristi u svom radu. Umjetnost je njegova motivacija i ono što ga izvlači da radi i stvara i dalje i biva sretan i čeka vrijeme da prođe kaže…

‘Pokretač u životu mi je umjetnost, slike, maske, performansi, sve što radim i ljudi koji to prepoznaju i cijene. Uvijek imam vremena za sve. I kad živim slobodno i kad radim 8 sati dnevno ne mijenja mi se život, ne utječe mi okolina na ono što ja jesam. Imam već devet napisanih knjiga i jednu zbirku poezije, nisam još ništa objavio, ali planiram.

Dok knjige ne izađu, osim pripremanja izložbe radi i na pripremi sljedećeg nastupa u Supertalentu.

‘Iskustvo u Supertalentu je bilo ludilo, jurio sam iz Istre tamo, to je baš bio show. Odmah nakon showa sam išao nazad, onako s onim zlatnim jajetom i šljokicama sam vozio do Istre, presmiješno. Otišao sam s tim šljokicama na plažu popit koktel u Istri, konobar me gleda začuđeno...

Super mi je bilo vidjeti reakcije žirija i što su mislili da sam oženjen muškarac, zbog bakinog prstena koji sam nosio.‘ priča nam talentirani umjetnik koji najvećim talentom smatra upravo volju za životom koju ima i cilj da skupi 23 šume za vrijeme života.

‘Kad ti netko kaže da ćeš završiti sa smrtnom kaznom onda shvatiš da je život brutalno lijep kakav god da je. Jer da se želim oprostiti sa životom, oprostio bi se odavno. Bilo je tisuću situacija. Ali ne!‘ kaže nam. A otkud tolika volja za životom pitamo ga.

---

image
Miranda Legović
---

‘Volja za životom je iz Hercegovine sigurno.‘ odgovara i nastavlja:

‘U Hercegovini je za mene uvijek bilo tijesno i opasno, uvijek sam nekome smetao iako naravno uvijek ima izuzetaka. Hercegovci su inače dobri ljudi, sve će ti sve dati, sve učiniti, napravit će sve za tebe, naučit će te sve, ali nikad ti neće reći ‘budi svoj‘. Napravit će robota od tebe, dat brda i doline, ali neće ti reći da budeš svoj.‘ smatra ovaj Hercegovac kojem planova u životu ne nedostaje.

‘Sad tražim šumu koju bi pretvorio u inkubator za pčele. Intrigantne su mi pčele, želim se baviti i njima kao moj otac nekad. Trenutno mi je najveći fokus izložba Izgubljeni Miraz9 i vesela nam 2024,‘ završava svoju priču Petar kojem želimo svu sreću, i više od toga.

---

image
Miranda Legović
------
image
Miranda Legović
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović Miranda Legović
Miranda Legović

Petar nam je otvorio dušu, njegova mučna životna priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Miranda Legović

‘Ja stalno nešto radim, izgaram, moj je najveći talent volja za životom i to širim i pokazujem drugima‘

Miranda Legović

‘Ta priča sa smrtnom kaznom je nešto o čemu bi volio napisati knjigu ili snimiti nešto. Mogu samo dijelove ispričati jer mi je o tom teško govoriti...‘

Miranda Legović

‘Na Tajlandu su me zastrašivali smrtnom kaznom. Razlog je bio što su mi u motoru našli mali joint, a večer prije mi je netko nešto stavio u piće u kafiću...‘


[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/petar-iz-supertalenta-otvorio-dusu-nasoj-novinarki-prica-je-mucna-spominje-zatvor-smrtnu-kaznu-premlacivanje-1335380 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8b6c5876803bb06770dc1506de0b80aef45cb889 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Petar+iz+Supertalenta+otvorio+du%C5%A1u+na%C5%A1oj+novinarki%3A+pri%C4%8Da+je+mu%C4%8Dna%2C+spominje+zatvor%2C+smrtnu+kaznu%2C+premla%C4%87ivanje...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fpetar-iz-supertalenta-otvorio-dusu-nasoj-novinarki-prica-je-mucna-spominje-zatvor-smrtnu-kaznu-premlacivanje-1335380 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fpetar-iz-supertalenta-otvorio-dusu-nasoj-novinarki-prica-je-mucna-spominje-zatvor-smrtnu-kaznu-premlacivanje-1335380 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => princ petar 23 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Životprinc petar 23

Petar iz Supertalenta otvorio dušu našoj novinarki: priča je mučna, spominje zatvor, smrtnu kaznu, premlaćivanje...

1. studenog 2023. - 18:09

Princ Petar 23 pravim imenom Petar Dugandžić iz Radišića kod Ljubuškog,nedavno je zaintrigirao žiri Supertalenta svojim nastupom, ali i životnom pričom. Naime, rekao je kako je bio osuđen na smrtnu kaznu, a osim tog doživljavao je bullying kroz osnovnu i srednju školu, pa čak i kasnije.

Petar zadnjih 15 godina živi u Istri - u Rovinju devet, pa Grožnjanu šest, a sada je u Srbiji gdje priprema svoju izložbu ‘Izgubljeni miraz 9/23 – Space Federation‘ koju radi svake godine.

Umjetnik je koji se bavi plesom, glumom, modelingom, slikanjem, maskama i kostimima, performansima... i vrtlarenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 18:44