Novosti BiH

osumnjičena za pokušaj ubojstva

Uhićena fatalna udovica iz Livna: 67-godišnjakinja brutalno pretukla deset godina starijeg partnera, nesretnik u teškom stanju završio na Firulama

osumnjičena za pokušaj ubojstva

Jednomjesečni pritvor određen je Slavi M. (67) iz Livna, udovici i majci dvoje djece, jer je utvrđena osnovana sumnja da je brutalno pretukla i pokrala deset godina starije Ivu S., umirovljenog australskog gastarbajtera s kojim živi već sedam godina u izvanbračnoj zajednici.

Kako piše Pogled.ba, Slava je osumnjičena za pokušaj ubojstva iz koristoljublja. Zanimljivo je da je upravo ona 9. travnja oko 23 sata nazvala policiju i prijavila da je u obiteljskoj prizemnoj kući zatekla Ivu na kauču, krvavog i s vidljivim ozljedama u predjelu glave.

Rekla je i da je uočila provalu u pomoćni objekt te da nedostaju neki radni strojevi, ali i oko 3.000-4.000 australskih dolara, te isto toliko eura, koliko je Ivo imao kod sebe nakon što su se toga dana vratili iz Splita, gdje je podizao novac u banci. Policiji je ispričala da je u vrijeme navodne provale spavala u drugoj prostoriji, dok se žrtva ni ne sjeća što ga je snašlo i tko ga je napao.  

- Ophodnja je u dnevnom boravku zatekla 77- godišnjaka s razbijenom lubanjom, pa je vozilom Hitne pomoći odvezen u Dom zdravlja Livno, a potom u bolnicu Firule u Splitu. Policija je utvrdila da se u sobi u kojoj je pronađen ozlijeđeni nalaze veći tragovi krvi po zidovima i ostalom namještaju - naveli su iz MUP-a HBŽ.   

Prema neslužbenim informacijama, utvrdili su i da nije bilo provale u kuću te su naknadno pronašli novac u vozilu pa su počeli otvoreno sumnjati u Slavinu priču, tim više što su je prije pet godina sumnjičili da je Ivi slala anonimna ucjenjivačka pisma. Slava M. i dalje tvrdi da nije ništa skrivila.

Naslovnica BiH