Novosti Biznis

PROJEKT "BLAGDANSKI STOL"

Pribor za jelo vrhunske kvalitete tvornice 'Kordun' 

PROJEKT

Nekad je gotovo svaka kuća na ovim našim prostorima koristila pribor za jelo karlovačke tvornice “Kordun”, a proizvodi se i danas još kvalitetniji i ljepše dizajniran. Priča je počela 1916. godine s više manjih proizvodnji i obrta iz tog doba.

Uspjeli smo sačuvati sve tradicionalne programe, a dodali smo još tiskanje na inoksu i proizvodnju strojeva za primarnu preradu drva – rekao nam je direktor Željko Mažuran, te dodao da uspješno čuvaju vrhunsku kvalitetu i asortiman, nastao i na proizvodnji za svjetske brendove – Rosenthal, Villeroy & Boch i Shefield Metal Company.

Od pretvorbe do danas “Kordun” opstoji i uz podršku HBOR-a. – HBOR ima značajnu ulogu u očuvanju našeg društva i proizvodnje jer nas financiraju od kraja devedesetih, uz povoljnije uvjete od komercijalnih banaka, kad one nisu ni vjerovale u održivost proizvodnje u Hrvatskoj.

Prosječni korisnik “Kordunova” pribora za jelo možda i ne razmišlja o tome kako i od čega nastaju žlice, vilice, pladnjevi... Koristi se visokokvalitetna sirovina u obliku pločevina, profila, cijevi... redom iz europskih tvornica. A onda se sve oblikuje prema posebnom dizajnu. Sav noviji program inoks-asortimana djelo je našeg dizajna u sinergiji s modernim trendovima, našom tehnologijom izrade specijalnih alata, ali i našom proizvodnjom. Svakako treba istaknuti Jasnu Vuković, našu dizajnericu s vrhunskim idejama i konačnim dizajnom izvedivog pribora. Uvijek nam je bila vodilja da vrhunskim tehnologijama proizvodimo visokokvalitetan pribor za jelo i posluživanje, takozvani vrh srednje kvalitete (ne i srebrni pribor).

Proizvodi “Korduna” mogu se redovito vidjeti i na velikim sajmovima po cijelom svijetu. Prisutni smo od Frankfurta, Pariza, Milana, Dubaija, Birminghama do zajedničkih delegacija po svijetu. Ponosni smo na to što su naši proizvodi prepoznati i u visokokvalitetnim nišama, kao što su dvorac u Francuskoj, ekskluzivni klubovi na Azurnoj obali, lanac restorana “Caffe Concertoo” u Londonu i slično. •


Stoljetno iskustvo, vrhunski dizajn, tehnologija i kvaliteta garancija su plasmana proizvoda u svjetske i europske metropole 


Naslovnica Biznis