Novosti Crna kronika

Grafiti velikosrpskog i fašističkog sadržaja osvanuli u Poreču

Porečkoj policiji je u utorak dojavljeno da su se u Poreču na potezu od hotela Riviera do uvale Peškera na obali “dr Ante Šolje” pojavili grafiti fašističkog sadržaja na tri pozicije ispisani u noći 1. na 2. kolovoz.

Riječ je o dva grafita ispisana na pročelju talijanske škole “Parenzo fasista” uz znak fasia. U blizini ulaza u zgradu porečke pulske Biskupije ispisan je kukasti križ uz napis “Istria – Italia”, dok je kod Depadanse hotela Adriatic osvanula poruka “Parenzo je samo Italia”.

Grafiti su ispisani crnim sprejem i kako nam je potvrdila glasnogovornica PUI Nataša Rogić nadležne službe sanirat će uništene zidove, a policija traga za nepoznatim počiniteljem ili više njih.

Po njezinim riječima policija je obaviještena da je 3. kolovoza oko 19.00 sati u Červaru kraj Poreča na kapelici sv. Ane ispisan grafit u obliku križa sa četiri slova C, a uz križ je napisano velikim slovima Srbi.

Radi se o grafitu dimenzija 140 x 100 cm, a policija je također dobila dojavu da su u razdoblju od 27. srpnja do 2. kolovoza na kapelici i 100 m od kapelice na trafostanici na njezine tri strane ispisane poruke “Rade – Srbine heroju” zatim “Ovo je Srbija” a pored tih napisa ispisan je veliki križ sa četiri C.

Policija poduzima sve da se uđe u trag autorima ovih fašističkih i velikosrpskih grafita neprimjerenih za Istru i Hrvatsku.

Branka ŽUŽIĆ / EPEHA

Naslovnica Crna kronika