Novosti Crna kronika

zlouporaba položaja i ovlasti

USKOK podignuo optužnicu protiv Andreje Zlatar Violić

zlouporaba položaja i ovlasti

USKOK je podignuo optužnicu protiv Andreje Zlatar Violić, bivše HNS-ove ministrice kulture koju se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, javlja Večernji list.

Riječ je o nastavku postupka koji je bio pokrenut protiv nje i Berislava Šipuša, njezina nasljednika u ministarstvu. 

No u nekom trenutku je postupak bio razdvojen jer je Zlatar Violić bila bolesna, pa je istraga protiv Šipuša ranije okončana.

U međuvremenu je njegova optužnica postala pravomoćna. USKOK bivšu ministricu tereti da je državni pororačun oštetila za malo više od 99.000 kuna, te da je sebi pribavila imovinsku korist od 99.000 kuna.

HNS se nada da će Zlatar Violić dokazati nevinost

Nakon što je Uskok podigao optužnicu protiv bivše HNS-ove ministrice kulture Andreje Zlatar Violić HNS je izvijestio kako se nada da će njihova bivša ministrica dokazati svoju nevinost i razjasniti situaciju, podsjećajući da je ostavku zbog ove afere dala kao čin moralne odgovornosti.

"Kao odgovorna stranka ne smijemo komentirati sudske postupke koji su u početnoj fazi. Nadamo se da će u postupku biti utvrđene sve činjenice i okolnosti te da će Andrea Zlatar Violić dokazati svoju nevinost i razjasniti svoju ulogu u spomenutom slučaju. Podsjećamo da je Andrea Zlatar Violić, kao čin moralne odgovornosti, tada dala ostavku na mjesto ministrice kulture", objavio je HNS na svom facebook profilu.

Naslovnica Crna kronika