Novosti Crna kronika

obračun u Srinjinama

Nedavno izašao na uvjetnu slobodu: poznati gradski kriminalac se predao policiji, tvrdi da nije izrešetao mistera turizma

obračun u Srinjinama

Devet dana nakon pucnjave u Srinjinama kada je na raskrižju ispred lokala "Maleni" hicima iz pištolja izrešetan 33-godišnji Mario Bečić iz Srinjina, svojedobno poznat kao Mister turizma Dalmacije, danas je u 2. PP na Bačvicama ušetao 30-godišnji Josip Čubelić zvani Čuba kako bi dao svoj iskaz.

Njega je policija od početka dovoila u vezu i neizravno sumnjičila da je po nogama izrešetao Bečića i to zbog navodnog sukoba kojeg su imali koji dan prije pucnjave ispred jednog od popularnih splitskih noćnih klubova.

Baš zbog tog sukoba Bečić je imao ozljede na glavi, a te je subote popodne izašao iz kafića i krenuo prema svom BMW-u parkiranom ispred na raskrižju. Kad je došao do automobila, iz mraka izlazi maskirani napadač i u noge mu ispaljuje šest metaka.

Bivši Mister turizma propucan je u Srinjinama sa šest metaka, a sve je započelo u jednom splitskom noćnom klubu: evo zašto je došlo do obračuna 

Čubelić je došao u policiju nakon konzultacija s odvjetnikom, a policija ga je tijekom dana privela na ispitivanje u Državno odvjetništvo uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva. On se, pak, neslužbeno se doznaje, brani tvrdeći da nema nikakve veze s napadom na bivšeg manekena.

Čubelić je, inače, tek nedavno izašao na slobodu i to na uvjetnu. Naime, u listopadu 2014. godine Vrhovni sud mu je pravomoćno dao jedinstvenu kaznu od pet godina i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubojstva Aleksandra Dimitrova poznatijeg pod nadimkom Aco Rus u travnju 2013. godine u Velebitskoj ulici te zbog općeopasne radnje i nedozvoljenog držanja oružja. Čuba je, doznajemo, odslužio četiri godine i potom je pušten na uvjetnu slobodu.

A zanimljivo je da se i u slučaju Dimitrova također radilo o pucanju u nogu s tim što je tada Čubelić ispalio dva metka od kojih je jedan pogodio Dimitrova u potkoljenicu, a drugi se odbio o asfalt. Dimitrov je poslije u bolnici jedna preživio od posljedica sepse odnosno plućne embolije. I s Dimitrovim je Čubelić imao nekakav sukob kojeg je pokušao riješti pucnjavom, a na sudu se branio da je pucao u Acu Rusa zbog prijetnji.

Dok je Čubelić bio u splitskom zatvoru čekajući pravomoćnost presude u slučaju Dimitrov, ispred njegove kuće zapaljen je automobil njegove supruge Gorane, a on je istovremeno napadnut u zatvoru kada ga je iznenada s leđa šakom udario i nokautirao Ante Bilić zvani Baraba. Čuba je na sudu, pri izricanju presude, kazao da je to dio koordinirane akcije koja je povezana s napadnom na Dimitrova.

No, druga je priča govorila je da je glavni uzrok Bilićevog napada to što je Čubelić bio prijatelj s Marjanom Bilićem Kovačevićem kojeg je upravo Bilić ubio iz pištolja u listopadu 2012. godine. Navodno je Bilića zbog toga često zvao kukavicom jer je Kovu ubio s leđa, a rugao mu se i da je od boksačkog prvaka došao do čistača u zatvoru.

Čubelić je već bio uvjetno osuđivan i to na osam mjeseci zatvora zbog neovlaštenog držanja ručnih bombi, a imao je i kaznene prijave zbog prijetnji, nanošenja teških ozljeda, pokušaja nanošenja istih, prekršajno je kažnjavan zbog nezakontiog posjedovanja oružja... Po gradu se govorilo da se smirio nakon što se oženio i dobio dijete.

Naslovnica Crna kronika