Novosti Hrvatska

nepoštena trgovačka praksa

Ministar Tolušić objavio lihvarski ugovor stranog trgovačkog lanca s jednim domaćim poljoprivrednikom: Lobiji uzalud troše energiju!

nepoštena trgovačka praksa

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na Facebooku je objavio lihvarski ugovor stranog trgovačkog lanca s jednim domaćim poljoprivrednikom kako bi obranio potrebu za donošenjem Zakona o nepoštenim trgovačkim praksama.

"Ovo je ugovor jednog velikog stranog trgovačkog lanca s našim domaćim poljoprivrednim proizvođačem. Na cijenu našeg proizvoda trgovac udara odnosno ucjenjuje našeg proizvođača s gotovo 80% rabata. Upravo zbog ovakvih pametnjakovića i uvodimo Zakon o suzbijanju nepoštenih trgovačkih praksi.

Stvarno ne znam tko normalan misli da je 80% rabata na proizvođačku cijenu pošteno i normalno ponašanje. Nisu niti domaći trgovački lanci puno bolji, ali ovo je jedan od najružnijih primjera. I zato, koliko god se pojedini lobiji trudili spriječiti donošenje ovog Zakona (a sad mi je jasno zašto), mogu im samo poručiti da uzalud troše energiju. Bolje im je da počnu mijenjati ugovore i način poslovanja", napisao Tolušić.

Naslovnica Hrvatska