stdClass Object ( [id] => 501826 [title] => Vojnik 'SAO Krajine' došao na Petrininu listu po preporuci hrvatskih branitelja, no ispostavilo se da je lagao [alias] => vojnik-sao-krajine-dosao-na-petrininu-listu-po-preporuci-hrvatskih-branitelja-no-ispostavilo-se-da-je-lagao [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Stevo Žeželj, koji je mandat vijećnika Županijske skupštine šibensko-kninske dobio s Nezavisnom listom Stipe Petrine, preko noći je postao prvorazredna medijska tema.

A da se nije na Skupštini požalio kako mu je kao dugogodišnjem lovcu odbijen zahtjev za nabavu lovačke puške iako se deklarira kao Hrvat, dok su aboliranim pripadnicima vojske "SAO Krajine" zahtjevi odobravani, pa se još i retorički zapitao kad će se prestati govoriti o tom nesretnom "građanskom ratu", možebitno bi cijeli mandat, kao i većina manjinskih vijećnika, prošao ispod medijskog radara.

Ovako, Stevo je pokrenuo lavinu koja bi ga mogla i kao čovjeka, a posebno kao političara sasvim poklopiti.

Otkrilo se, naime, da je Stevi Žeželju odbijena dozvola za nabavu lovačkog oružja zbog njegovog sudjelovanja u (para)vojnim formacijama "Krajine", što je sam pokušao negirati, tvrdeći da je imao radnu obvezu kao nastavnik i kao direktor fonda za hibridni razvoj u Kninu.

Uza sve, još se retorički zapitao kad će se napokon prestati govoriti o tom nesretnom "građanskom ratu", što je cijeloj priči dalo novu dimenziju, a Žeželju donijelo probleme s kolegama NL-a Stipe Petrine, koji su ga odlučili izbaciti iz svojih redova. I zatražili da im vrati mandat jer ga je, drže, stekao prijevarom.

- Stevo je lagao, i to je najgore. Petrina je nebrojeno puta s njim razgovarao o sudjelovanju u oružanoj pobuni, ali ovaj sebe nije doživljavao niti kao pričuvnog, a kamoli aktivnog pripadnika krajinske paravojske. Najprije je govorio da je cijeli rat proveo u Italiji, pa onda da je imao radnu obvezu kao nastavnik, i direktor fonda. Na našu je listu došao po preporuci dvojice hrvatskih branitelja kojima smo apsolutno vjerovali - kaže nam Iris Ukić Kotarac, članica Glavnog odbora NL SP, koja je pokrenula i postupak Žeželjevog isključenja s liste, jer s njim, kako veli, zbog trajnog gubitka povjerenja više ne može surađivati.

O tomu je obavijestila i Petrinu, koji se s postupkom suglasio.



Žeželj je bio na posljednjem, 41. mjestu NLSP-a na zadnjim lokalnim izborima, ali je ŽS proširen na 42 vijećnika, jer je iz redova SDSS-a izabrano troje, a po zakonu pripadnicima srpske nacionalne manjine zajamčena su četiri mandata u ŽS. Žeželj je ušao kao četvrti.

Iris Ukić Kotarac smeta što je Žeželj postao oružje u rukama HDZ-a za obračun s NL-om Stipe Petrine, koji im je trn u oku od prvog dana.

- Najprije je u onoj gunguli na Skupštini predsjedniku ŽS-a Nediljku Dujiću (HDZ) dobacio da je nacionalfašist, a poslije mu se ispričavao, što je Dujić istog trenutka iskoristio i objavio, gostujući u HTV-ovoj emisiji "Hrvatska uživo". E, onda sam ga nazvala i najavila mu da ću protiv njega pokrenuti postupak jer se takvi potezi, kakav je on samostalno povukao, bez konzultacija sa strankom ne mogu poduzimati zbog očiglednih političkih implikacija koje imaju. To je bilo vrlo nepromišljeno i za NL SP štetno, jer nikomu nije toliko bitan sam Žeželj i njegov ratni put koliko obračun s Petrinom za koji se Stevo koristi. Osobno mi je žao što se to dogodilo, Stevo je ulijevao povjerenje, imao je ispravna politička stajališta, ali takav podatak iz svoje prošlosti nije smio zatajiti. Jer MUP je na kraju ipak utvrdio da je sudjelovao u krajinskoj vojsci - kaže Iris Ukić Kotarac, odlučna tražiti mandat od nepoćudnog vijećnika.

Stevo o tome ne želi govoriti, jer nikakav zahtjev stranke nije dobio pa neće ni donositi odluku unaprijed.

- Nisam takav čovjek da bilo što negativno govorim o svojim stranačkim kolegama niti da ih optužujem. Treba pustiti da se slegne prašina a onda ćemo svi biti pametniji - veli Stevo Žeželj.

I dalje odbija navode kako je bio mobilizirani vojnik "SAO Krajine", jer "ako je vama mobilizacija kad meni dođu moji učenici u uniformama i kažu - profesore, dođite s nama na nekoliko dana - pa me dovedu na Miljevački plato, nakon njegovog pada, gdje sam otvoreno izrazio zgražanje onim što sam vidio, i tri dana poslije me vrate u školu, onda dobro. I da sam bio mobiliziran na duži rok, ako nisam nikad uprljao ruke, je li to potrebno pretresati 22 godine nakon rata".

Kaže nam i kako je razgovarao s ljudima iz policije koji tvrde da su im novinari najveći problem zbog svoje sklonosti ekstremnim terminima, pa za svakog učas kažu da je četnik.

- To je apsurdno, to podgrijavanje ekstremizma - brani se Žeželj i domeće:

- Neka mi netko nađe ijednu osobu koju sam u svojih 60 godina života makar i ružno pogledao, a kamoli joj nešto nažao napravio, i odmah ću vratiti vijećnički mandat - poručuje. I dalje nas uvjerava da je rat de facto proveo na svom radnom mjestu, a ekstremisti su ga odvodili na ratište u atmosferi panike, pa je u 4,5 godine rata, ističe, bio ukupno mjesec dana na frontu.



Zašto misli da je Domovinski rat građanski, pitali smo vijećnika Žeželja koji je upravo time isprovocirao cijelu aferu.

- U mome izlaganju na ŽS-u dogodio se jedan specifičan moment, kada sam umjesto Domovinski rat upotrijebio termin - građanski, i digla se takva halabuka da više nisam mogao doći do riječi, pa sam se okrenuo i vratio na svoje mjesto. Neću sad o tom. Ni riječi. Neka se smire strasti i slegne prašina, pa možemo u miru o svemu. Ne želim biti medijska tema. Oprostite, imam obaveza, ugodan dan vam želim - naglo je Stevo Žeželj zaključio razgovor.

Šibensko-kninska dožupanica iz srpske manjinske kvote Anja Šimpraga ne poznaje osobno Žeželja pa ne može komentirati ni njegovu prošlost. Ali će zato reći: Pustimo četnike i ustaše, okrenimo se radu, jer moramo živjeti zajedno, a dok mi raspravljamo o prošlosti ljudi nam se iseljavaju!

Policijska uprava Šibensko-kninska rješenje o odbijenici Stevi Žeželju na njegov zahtjev za nabavu lovačkog oružja nije objavila jer bi to bilo protivno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

- Mi s tim nemamo ništa, mi nismo dali to rješenje u javnost niti to možemo. Ali je točno da smo prikupili saznanja na terenu koja potkrepljuju naše rješenje da se odbije Žeželjev zahtjev za lovačko oružje - kaže glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor.

Predsjednik ŽS-a, koji je i čelni čovjek Županijskog lovačkog saveza, Nediljko Dujić, čudi se da NL SP nije obavio valjanu provjeru svojih kandidata što je, eto, rezultiralo aferom.

- Svi bi trebali voditi računa o tome što im može biti potencijalna bomba - smatra Dujić.

- Žeželjevo je pravo da ne vrati mandat, ali to je sad pitanje njegove moralne i političke odgovornosti. Međutim, deplasirano je da Petrina gura Žeželja u HDZ, jer na našoj listi nema ni jednog takvog. Mogu reći samo toliko da Žeželj neće ni u kakvu koaliciju sa HDZ-om, ma šta Petrina i njegovi govorili.



Dujić izrijekom tvrdi da Stevi Žeželju nitko nije rekao da je četnik. Naprotiv, "kad je priznao da je sudjelovao u 'vojsci Krajine'", kazao sam da je abolicijom to generalno skinuto s dnevnog reda, a sve ostalo je njegova osobna odgovornost.

- Zakon o oružju je vrlo rigorozan, dodaje, i tko će dobiti dozvolu za oružje ne ovisi o njegovoj nacionalnosti, je li Hrvat ili Srbin, nego ovisi o tome je li prekršio zakon ili nije. Stevo, koliko znam, ima djelo nasilja u obitelji, a zbog toga baš nitko ne bi mogao dobiti dozvolu za oružje. On se brani da je imao sukobe sa sestrom, ali to je nevažno, čim je jednom pokazao sklonost nasilju, oružje ne može dobiti - reći će Dujić.

Dozvola za lovačko oružje čeka se i više godina, napominje, a većina aboliranih koji su zahtjev podnijeli dobila je dozvole temeljem strogih provjera, jer oni mogu biti abolirani za pobunu protiv RH, ali ne i za osobne i druge krimene, veli čelnik Županijskog lovačkog saveza. Lovci prave najmanje prekršaja, tvrdi Dujić, ali nakon svega, potreban je maksimalan oprez kod izdavanja dozvola, jer kad se nešto dogodi, onda je kasno.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => politika i repovi domovinskog rata [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-08-14 18:39:42 [created_by] => 3110 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-08-14 21:40:03 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-08-14 18:49:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 17248 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2017/08/14/stevo.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "stevo" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1200x798" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14839674 Threads: 2 Questions: 3134894187 Slow queries: 6983302 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234668887 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/vojnik-sao-krajine-dosao-na-petrininu-listu-po-preporuci-hrvatskih-branitelja-no-ispostavilo-se-da-je-lagao-501826 [printLink] => /vijesti/hrvatska/vojnik-sao-krajine-dosao-na-petrininu-listu-po-preporuci-hrvatskih-branitelja-no-ispostavilo-se-da-je-lagao-501826?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 312060 [name] => Stipe Petrina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stipe-petrina [link] => /tag/stipe-petrina ) [1] => stdClass Object ( [id] => 335535 [name] => Stevo Žeželj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stevo-zezelj [link] => /tag/stevo-zezelj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => politika i repovi domovinskog rata [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vojnik 'SAO Krajine' došao na Petrininu listu po preporuci hrvatskih branitelja, no ispostavilo se da je lagao [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3110 [name] => Davorka Blažević [username] => davorka-bla-evi [email] => davorka-bla-evi@sd.hr [password] => $2y$10$qgyMlhzU4zSNrh6n.9rwIuU6Fw/G00RcgniPm6sRJMFp2zrC9fe2u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/davorka-blazevic-3110 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1628 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/0d685cb0aff1f6977036dae0bc8800e2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/14/stevo.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => stevo [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/08/14/stevo.jpg [title] => stevo ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Stevo Žeželj, koji je mandat vijećnika Županijske skupštine šibensko-kninske dobio s Nezavisnom listom Stipe Petrine, preko noći je postao prvorazredna medijska tema.

A da se nije na Skupštini požalio kako mu je kao dugogodišnjem lovcu odbijen zahtjev za nabavu lovačke puške iako se deklarira kao Hrvat, dok su aboliranim pripadnicima vojske "SAO Krajine" zahtjevi odobravani, pa se još i retorički zapitao kad će se prestati govoriti o tom nesretnom "građanskom ratu", možebitno bi cijeli mandat, kao i većina manjinskih vijećnika, prošao ispod medijskog radara.

Ovako, Stevo je pokrenuo lavinu koja bi ga mogla i kao čovjeka, a posebno kao političara sasvim poklopiti.

Otkrilo se, naime, da je Stevi Žeželju odbijena dozvola za nabavu lovačkog oružja zbog njegovog sudjelovanja u (para)vojnim formacijama "Krajine", što je sam pokušao negirati, tvrdeći da je imao radnu obvezu kao nastavnik i kao direktor fonda za hibridni razvoj u Kninu.

Uza sve, još se retorički zapitao kad će se napokon prestati govoriti o tom nesretnom "građanskom ratu", što je cijeloj priči dalo novu dimenziju, a Žeželju donijelo probleme s kolegama NL-a Stipe Petrine, koji su ga odlučili izbaciti iz svojih redova. I zatražili da im vrati mandat jer ga je, drže, stekao prijevarom.

- Stevo je lagao, i to je najgore. Petrina je nebrojeno puta s njim razgovarao o sudjelovanju u oružanoj pobuni, ali ovaj sebe nije doživljavao niti kao pričuvnog, a kamoli aktivnog pripadnika krajinske paravojske. Najprije je govorio da je cijeli rat proveo u Italiji, pa onda da je imao radnu obvezu kao nastavnik, i direktor fonda. Na našu je listu došao po preporuci dvojice hrvatskih branitelja kojima smo apsolutno vjerovali - kaže nam Iris Ukić Kotarac, članica Glavnog odbora NL SP, koja je pokrenula i postupak Žeželjevog isključenja s liste, jer s njim, kako veli, zbog trajnog gubitka povjerenja više ne može surađivati.

O tomu je obavijestila i Petrinu, koji se s postupkom suglasio.



Žeželj je bio na posljednjem, 41. mjestu NLSP-a na zadnjim lokalnim izborima, ali je ŽS proširen na 42 vijećnika, jer je iz redova SDSS-a izabrano troje, a po zakonu pripadnicima srpske nacionalne manjine zajamčena su četiri mandata u ŽS. Žeželj je ušao kao četvrti.

Iris Ukić Kotarac smeta što je Žeželj postao oružje u rukama HDZ-a za obračun s NL-om Stipe Petrine, koji im je trn u oku od prvog dana.

- Najprije je u onoj gunguli na Skupštini predsjedniku ŽS-a Nediljku Dujiću (HDZ) dobacio da je nacionalfašist, a poslije mu se ispričavao, što je Dujić istog trenutka iskoristio i objavio, gostujući u HTV-ovoj emisiji "Hrvatska uživo". E, onda sam ga nazvala i najavila mu da ću protiv njega pokrenuti postupak jer se takvi potezi, kakav je on samostalno povukao, bez konzultacija sa strankom ne mogu poduzimati zbog očiglednih političkih implikacija koje imaju. To je bilo vrlo nepromišljeno i za NL SP štetno, jer nikomu nije toliko bitan sam Žeželj i njegov ratni put koliko obračun s Petrinom za koji se Stevo koristi. Osobno mi je žao što se to dogodilo, Stevo je ulijevao povjerenje, imao je ispravna politička stajališta, ali takav podatak iz svoje prošlosti nije smio zatajiti. Jer MUP je na kraju ipak utvrdio da je sudjelovao u krajinskoj vojsci - kaže Iris Ukić Kotarac, odlučna tražiti mandat od nepoćudnog vijećnika.

Stevo o tome ne želi govoriti, jer nikakav zahtjev stranke nije dobio pa neće ni donositi odluku unaprijed.

- Nisam takav čovjek da bilo što negativno govorim o svojim stranačkim kolegama niti da ih optužujem. Treba pustiti da se slegne prašina a onda ćemo svi biti pametniji - veli Stevo Žeželj.

I dalje odbija navode kako je bio mobilizirani vojnik "SAO Krajine", jer "ako je vama mobilizacija kad meni dođu moji učenici u uniformama i kažu - profesore, dođite s nama na nekoliko dana - pa me dovedu na Miljevački plato, nakon njegovog pada, gdje sam otvoreno izrazio zgražanje onim što sam vidio, i tri dana poslije me vrate u školu, onda dobro. I da sam bio mobiliziran na duži rok, ako nisam nikad uprljao ruke, je li to potrebno pretresati 22 godine nakon rata".

Kaže nam i kako je razgovarao s ljudima iz policije koji tvrde da su im novinari najveći problem zbog svoje sklonosti ekstremnim terminima, pa za svakog učas kažu da je četnik.

- To je apsurdno, to podgrijavanje ekstremizma - brani se Žeželj i domeće:

- Neka mi netko nađe ijednu osobu koju sam u svojih 60 godina života makar i ružno pogledao, a kamoli joj nešto nažao napravio, i odmah ću vratiti vijećnički mandat - poručuje. I dalje nas uvjerava da je rat de facto proveo na svom radnom mjestu, a ekstremisti su ga odvodili na ratište u atmosferi panike, pa je u 4,5 godine rata, ističe, bio ukupno mjesec dana na frontu.



Zašto misli da je Domovinski rat građanski, pitali smo vijećnika Žeželja koji je upravo time isprovocirao cijelu aferu.

- U mome izlaganju na ŽS-u dogodio se jedan specifičan moment, kada sam umjesto Domovinski rat upotrijebio termin - građanski, i digla se takva halabuka da više nisam mogao doći do riječi, pa sam se okrenuo i vratio na svoje mjesto. Neću sad o tom. Ni riječi. Neka se smire strasti i slegne prašina, pa možemo u miru o svemu. Ne želim biti medijska tema. Oprostite, imam obaveza, ugodan dan vam želim - naglo je Stevo Žeželj zaključio razgovor.

Šibensko-kninska dožupanica iz srpske manjinske kvote Anja Šimpraga ne poznaje osobno Žeželja pa ne može komentirati ni njegovu prošlost. Ali će zato reći: Pustimo četnike i ustaše, okrenimo se radu, jer moramo živjeti zajedno, a dok mi raspravljamo o prošlosti ljudi nam se iseljavaju!

Policijska uprava Šibensko-kninska rješenje o odbijenici Stevi Žeželju na njegov zahtjev za nabavu lovačkog oružja nije objavila jer bi to bilo protivno Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

- Mi s tim nemamo ništa, mi nismo dali to rješenje u javnost niti to možemo. Ali je točno da smo prikupili saznanja na terenu koja potkrepljuju naše rješenje da se odbije Žeželjev zahtjev za lovačko oružje - kaže glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor.

Predsjednik ŽS-a, koji je i čelni čovjek Županijskog lovačkog saveza, Nediljko Dujić, čudi se da NL SP nije obavio valjanu provjeru svojih kandidata što je, eto, rezultiralo aferom.

- Svi bi trebali voditi računa o tome što im može biti potencijalna bomba - smatra Dujić.

- Žeželjevo je pravo da ne vrati mandat, ali to je sad pitanje njegove moralne i političke odgovornosti. Međutim, deplasirano je da Petrina gura Žeželja u HDZ, jer na našoj listi nema ni jednog takvog. Mogu reći samo toliko da Žeželj neće ni u kakvu koaliciju sa HDZ-om, ma šta Petrina i njegovi govorili.



Dujić izrijekom tvrdi da Stevi Žeželju nitko nije rekao da je četnik. Naprotiv, "kad je priznao da je sudjelovao u 'vojsci Krajine'", kazao sam da je abolicijom to generalno skinuto s dnevnog reda, a sve ostalo je njegova osobna odgovornost.

- Zakon o oružju je vrlo rigorozan, dodaje, i tko će dobiti dozvolu za oružje ne ovisi o njegovoj nacionalnosti, je li Hrvat ili Srbin, nego ovisi o tome je li prekršio zakon ili nije. Stevo, koliko znam, ima djelo nasilja u obitelji, a zbog toga baš nitko ne bi mogao dobiti dozvolu za oružje. On se brani da je imao sukobe sa sestrom, ali to je nevažno, čim je jednom pokazao sklonost nasilju, oružje ne može dobiti - reći će Dujić.

Dozvola za lovačko oružje čeka se i više godina, napominje, a većina aboliranih koji su zahtjev podnijeli dobila je dozvole temeljem strogih provjera, jer oni mogu biti abolirani za pobunu protiv RH, ali ne i za osobne i druge krimene, veli čelnik Županijskog lovačkog saveza. Lovci prave najmanje prekršaja, tvrdi Dujić, ali nakon svega, potreban je maksimalan oprez kod izdavanja dozvola, jer kad se nešto dogodi, onda je kasno.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
stevo
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/vojnik-sao-krajine-dosao-na-petrininu-listu-po-preporuci-hrvatskih-branitelja-no-ispostavilo-se-da-je-lagao-501826 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f9ff248361719a84254ebba027dc7c3af6e38def [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vojnik+%26%23039%3BSAO+Krajine%26%23039%3B+do%C5%A1ao+na+Petrininu+listu+po+preporuci+hrvatskih+branitelja%2C+no+ispostavilo+se+da+je+lagao&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fvojnik-sao-krajine-dosao-na-petrininu-listu-po-preporuci-hrvatskih-branitelja-no-ispostavilo-se-da-je-lagao-501826 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fvojnik-sao-krajine-dosao-na-petrininu-listu-po-preporuci-hrvatskih-branitelja-no-ispostavilo-se-da-je-lagao-501826 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => politika i repovi domovinskog rata [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskapolitika i repovi domovinskog rata

Vojnik 'SAO Krajine' došao na Petrininu listu po preporuci hrvatskih branitelja, no ispostavilo se da je lagao

14. kolovoza 2017. - 20:49
stevo

Stevo Žeželj, koji je mandat vijećnika Županijske skupštine šibensko-kninske dobio s Nezavisnom listom Stipe Petrine, preko noći je postao prvorazredna medijska tema.

A da se nije na Skupštini požalio kako mu je kao dugogodišnjem lovcu odbijen zahtjev za nabavu lovačke puške iako se deklarira kao Hrvat, dok su aboliranim pripadnicima vojske "SAO Krajine" zahtjevi odobravani, pa se još i retorički zapitao kad će se prestati govoriti o tom nesretnom "građanskom ratu", možebitno bi cijeli mandat, kao i većina manjinskih vijećnika, prošao ispod medijskog radara.

Ovako, Stevo je pokrenuo lavinu koja bi ga mogla i kao čovjeka, a posebno kao političara sasvim poklopiti.

Otkrilo se, naime, da je Stevi Žeželju odbijena dozvola za nabavu lovačkog oružja zbog njegovog sudjelovan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 05:18