Novosti Svijet

opasne pošiljke

Istraga u tijeku: hrvatski konzulat u Melbourneu potvrdio da je primio sumnjivi paket

opasne pošiljke

NOVIJE

Hrvatski konzulat u Melbourneu među diplomatskim je predstavništvima koja su potvrdila da su u srijedu primila sumnjivi paket, prenosi CNN. 

Australska federalna policija objavila je da istražuje sumnjive pakete poslane u srijedu nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Meloburneu no nije objavila o kojima je riječ.

CNN je prenio da su među pogođenim predstavništvima uz hrvatski i britanski, američki, novozelandski i švicarski konzulat.

PRVA VIJEST

Australska policija istražuje sumnjive pakete poslane u srijedu nizu veleposlanstava i konzulata među kojima je navodno i hrvatsko predstavništvo, a koji prema raspoloživim informacijama nisu nanijeli štetu, prenose australski mediji i svjetske agencije.

Mediji prenose da su paketi poslani na adrese 14 diplomatskih predstavništava u Melbourneu i Canberri.

Hina nije mogla ni u MVEP-u, ni u hrvatskom veleposlanstvu u Australiji čije je uredovno radno vrijeme završilo, dobiti potvrdu informacije da je neko hrvatsko diplomatsko ili konzularno predstavništvo u Australiji primilo takav paket.

Mediji prenose da neki sadrže azbest, materijal koji se koristi u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

Nema informacija o mogućim motivima i neka od pogođenih predstavništava koje je britanska agencija Reuters obišala bila su otvorena.

"Pakete ispituju nadležne službe, kao i okolnosti slučaja", navela je australska savezna policija u kratkom priopćenju.

Predstavnici američkog, novozelandskog i britanskog konzulata u Melbourneu potvrdili su primitak sumnjivih paketa.

Naslovnica Svijet