Novosti Svijet

NI BLIZU NIJE GOTOVO

'Napravljen je račun bez krčmara, a krčmar stiže sa sjevera!': ništa od proljeća, bura steže uz more; pogledajte na neviđenim snimkama što studen čini Europi

NI BLIZU NIJE GOTOVO
Bristol/Velika Britanija
Bristol/Velika Britanija
Siegen/ Njemačka
Engstligenalp pored Adelbodena/ Švicarska
Krasnoyarsk/Rusija
Szczyrk/ Poljska
Krasnoyarsk/Rusija
Menzingen/ Švicarska
Kiev/Ukrajina
Divnogorsk/ Rusija

"Tek nekoliko dana ugodnog vremena bilo je dovoljno da se krenu popunjavati medijski stupci s najavama dolaska proljeća. Napravljen je račun bez krčmara, a krčmar stiže sa sjevera Europe.

U iščekivanju proljeća čini se da ćemo dočekati povratak zime, osjetan pad temperature i olujnu buru" – najavio je za "Slobodnu Dalmaciju" prije dva dana prognostičar Ivan Šolić Šoki, magistar šumarstva, koji nepogrešivo predviđa ono što ne želimo čuti, kako je zgodno podvukao naš novinar.

Ivan Šolić je tako ustvrdio da se ne radi o ekstremnijem zahlađenju, no temperatura će zamjetnije pasti, što su već danas u poslijepodnevnim satima osjetili svi koji su iz kuće izišli u jutarnjim, pa poneseni "južinom" odjenuli laganije jakne.

Bura je u međuvremenu krenula gristi, pa za šetnju po gradu u večernjim satima već valja konkretnijoj jakni pridružiti i kapu.

Na stranicama DHMZ-a za sutra se najavljuje umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, na Jadranu najniža jutarnja temperatura od 3 do 9 stupnjeva, najviša dnevna do 13 °C.

Što je, složit ćete se svi, čista "kamilica" u odnosu na studen koja je stisla Europu.

Impresivne fotografije svjedoče da nema šale kad se sa sjevera "najuši" nevera...

Naslovnica Svijet