StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024‘ovo je muško‘

Otkriven bizaran detalj o Butkovićevoj glavnoj zvijezdi predizborne kampanje: ‘Pa Milova ima penis!‘

Piše Vijesti sd
22. travnja 2024. - 21:38

Najpoznatija krava u Hrvatskoj zapravo nije krava, odnosno nije žensko. Danima je Milova bila zvijezda društvenih mreža i prepucavanja predsjednika Zorana Milanovića i ministra Olega Butkovića, no veterinar Srećko Krešić otkrio je istinu o kravi: ‘Na temelju slike, ako je povećamo - vidi se penis. Svakako se radi o biku. Ali vrsta je uvijek krava, koliko je tko krivo rekao - na njima je da procjene. Ovo je muško‘, ustvrdio je za RTL veterinar Krešić.

- Što se tiče moje krave, ako su utvrdili da je bik, bilo bi najbolje da Milanović, odnosno Grbin uloži prigovor Državnom izborom povjerenstvu - rekao je ministar Oleg Butković.

Inače, Butković je rekao da Milova nije njegova nego da pripada poznaniku, a novinari RTL-a došli su do čovjeka za kojeg se tvrdi da je vlasnik kravice s kojom se ministar slikao za Facebook.

On je pak rekao da je kravica prodana, a na kraju je pronađena u zaleđu Novog Vinodolskog na prilično zapuštenoj farmi.

- Vidi se jasno na tim slikama da to nisu primjereni uvjeti, da su to sklepani uvjeti, nažalost siguran sam da će inspekcije reći da je sve to u redu, naravno treba reći da je 70 posto krava u Hrvatskoj na trajnom vezu - kaže Luka Oman predsjednik Udruge Prijatelji životinja.

Možda posla za Državno izborno povjerenstvo nema, ali ima za inspekciju jer se životinja drži nepropisno, bez dviju žutih ušnih markica.

- Sustav označavanja goveda podrazumijeva označavanje goveda sa dvije ušne markice koje su žute boje i to nosi jedinstveni broj koje ga prati do kraja života, govedo mora biti označeno do 20 dana starosti - ističe Željka Fatović načelnica Sektora za označavanje i registraciju životinja u Ministarstvu poljoprivrede te naglašava da ‘je sve u u nadležnosti Državnog inspektorata‘.

- Siguran sam da će nadležne institucije sve to opravdati pa tako i to da nije označena, a to bi trebala biti, kaže Oman.

Butkovića ova situacija očito ne dira previše.

- Dakle, krava je ispunila svoju obavezu, tako da... Ljudi, pustite, sve je u redu s kravama kako bi trebalo biti - rekao je ministar za RTL.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:12