StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024SABOR ILI BANOVINA?

Puljku nisu pomogle ni Rijeke pravde, neće biti ministar: uz ‘kiseli osmijeh‘ vrtio je po mobitelu, nije pljeskao

Piše P. Č.
17. travnja 2024. - 22:51

U prostorijama SDP-a na zagrebačkom Iblerovom trgu u izbornoj noći miješaju se naizmjenično čaše meda i žuči. Neki su euforični, drugi pak oprezno optimistični, treći ne skrivaju razočaranje posljednjim objavljenim rezultatima. Ako je dozvoljeno neverbalnu komunikaciju uzimati u obzir splitski gradonačelnik Ivica Puljak spada u treće.

image

S D

Izostanak pljeska i kiseli izraz lica za vrijeme objave posljednjih rezultata izbora otkrili su da predsjednik Centra za razliku od svog okruženja u izbornom stožeru nije pretjerano oduševljen izbornim rezultatima velike lijeve koalicije "Rijeke pravde". 

POGLEDAJTE VIDEO:

Može se spekulirati da je razlog za takvu rezignaciju očigledno smanjena mogućnost za ulazak u sanjanu posthadezeovsku vladu. Činjenica da će postati saborski zastupnik mnogima bi bio dovoljan razlog za veselje, ali čovjeku koji istodobno vrši dužnost gradonačelnika drugog grada u državi to, za pretpostaviti je, ne predstavlja veliki dobitak.

Na kraju krajeva, morat će birati između primanja gradonačelničke ili saborske plaće, budući da ne može primati istodobno dvije.

Kako zasad stvari stoje iz koalicije Rijeke pravde u X. izbornoj jedinici u Sabor ulaze Ranko Ostojić, Ivica Puljak, Ivana Marković i Mišo Krstičević. Na pitanje hoće li postati saborski zastupnik splitski gradonačelnik nije odgovorio ni potvrdio, a ni niječno.

- Vidjet ćemo - tajanstven je bio Puljak.

Doček izbornih rezultata za Hrvatski saboru u stožeru koalicije Rijeke pravde koju čine Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP), Centar, Hrvatska seljačka stranka (HSS), "Dalija Orešković i ljudi s imenom i prezimenom", Narodna stranka Reformisti i Građansko-liberalni savez (GLAS) u prostorijama SDP-a na Trgu Drage Iblera.

image

Ivica Puljak

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 13:15