StoryEditorOCM

Pupovac: Nismo jedini koji moraju reagirati odgovorno, nijedna opcija nam nije neprihvatljiva

Piše Vijesti SD
23. travnja 2024. - 18:29

Nakon predaje lista za izbore za Europski parlament, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac dao je izjavu i komentirao izbore u Hrvatskoj i mogući razvoj situacije u sastavljanju većine, piše N1

Na pitanje postoji li mogućnost da Domovinski pokret uđe u Vladu, a da SDSS iz Sabora podrži takvu Vladu, Pupovac je rekao:

"O tome odlučuje Predsjedništvo SDSS-a. Kad dobijemo službeni odgovor o tome kako se vidi pozicija SDSS-a u političkom životu i funkcioniranju većine, raspravit ćemo i donijeti odluku. Nećemo gledati samo položaj SDSS-a, tj. tri zastupnika srpske manjine i drugih manjina, gledat ćemo program i sastav buduće vlade.

Ovo je osjetljiv politički trenutak za RH koji nosi mnogo rizika sa sobom i jednako toliko nepoznanica i neizvjesnosti. Znat ćemo se postaviti u odnosu na tu komponentu naše odgovornosti, ali nismo jedini koji moramo reagirati odgovorno. Razmjerno brzo o tome će razgovarati i Klub zastupnika nacionalnih manjina, ali i tijela SDSS-a. Sve je otvoreno. Nijedna nam opcija, uključujući i opciju da ostane po strani, nije neprihvatljiva. Moramo voditi računa o sebi, vlastitom dostojanstvu, raspoloženju vlastitog biračkog tijela, moramo voditi računa o partnerima s kojima smo dijelili odgovornost za Hrvatsku proteklih osam godina. Znat ćemo odgovoriti na to."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 13:27