Prilozi Prostorija

sve je u kantunima

Geometrijski šik je hit sezone: evo kako uz minimalan budžet kopirati ultimativni trend u uređenju doma

sve je u kantunima
Ne libiti se kombinirati razne kutnike na namještaju i dekoru, kao ni šarenilo boja u kojima ih nalazite
Ne libiti se kombinirati razne kutnike na namještaju i dekoru, kao ni šarenilo boja u kojima ih nalazite
KOBI SLEDGE/N01 dizajn Patricka Norgueta
Naslonjač iz serije ˝Guapa˝ tvrtke ˝MIDJ˝
Naslonjač iz serije ˝Guapa˝ tvrtke ˝MIDJ˝
Ovaj recentni geometrijski dizajn zavjesea potpisuju dizajneri Ronan i Erwan Bouroullec u suradnji s tvrrtkom ˝Kvadrat˝
Stolica ˝One˝ dizajn Konstantina Grcica za tvrtku ˝Magis˝ geometrijski je ˝evergreen˝
Čak i najmanjom dekoracijom začiniti ćete vaš dom u smjeru ovog rastućeg trenda
samoljepljive zidne tapete jedan su od bržiš i lakših način za dati geometrijski pečat prostoru
Naslonjac Gran Kobi dizajn Patricka Norgueta
Svjetiljka ˝u34˝ tvrtke ˝SHIFT˝
Ormar inspiriran Mondrianovim šarenilom pravokutnika

Ako ste željni promjena u vašem interijeru, a ne možete se odlučiti kojem biste stilu dali predsnost, predlažemo vam da se poigrate geometrijskim oblicima koji će se savršeno sljubiti sa suvremenim prostorima.

Još od ˝One˝ stolice kojom je za Magis početkom tisućljeća dizajner Konstantin Grcic, zapečatio trend geometrijskih oblika, da ne spominjemo pravokutnike Pieta Mondriana, koji je davno otvorio temu; slični nas obrisi prate kroz desetljeća. Neprestano inspirirajući dizajnere na jednako svježe ideje, razni su se kantuni  ove sezone prometnuli u neupitni ˝must have˝
 

Zidne police heksagonalne strukture ultimativni su hit, a isti se oblik jednako prolavio na pločicama i tepisima


Kod uređenja doma izbor je, stoga, uistinu šarolik, a ono što svakako trebate smjestiti u dnevni boravak ili pak sobu jesu police u obliku peterokutnika, šesterokutnika ili trokuta, koje ćete napuniti knjigama i drugim detaljima. Svakako ubacite i koji metalni element, poput šarene sferne ili crne žičane lampe, a sličan dizajn možete ponoviti i stolićem za kavu.

Osim toga, ovoj višekutnoj atmosferi, pridružite neizostavne jastuke, zavjese i drugi tekstile dekorativne detalje, koji će biti iskrižani vodoravnim li okomitim i dijagonalnim linijama. Želite li ostati u duhu industrijskog stila, najavljenog već samim metalnim intrevencijama, neka prevladavaju drveni elementi koje ćete iskombinirati onim željeznima.

 

Geometrijski print na fronatma ormara možete nalijepiti i pomoću folije


Također, na pamet nam padaju i zidni tapeti koji su odlično i brzo rješenje za unošenje željenog motiva. Orašaste plodove, sjemenke i grickalice možete „ubaciti“ keramičke posudice ili vaze poligonalne teksture, a tu su i neizostavni okviri koje možete ovjesiti na zid ili prisloniti na vitrinu koja dominira vodoravnim i okomitim plohama.

Izbor tepiha je također raznolik i to svakako ukomponirajte u neku od prostorija. Nedostaje li vam budžet za veće promjene, svoju geometrijsku priču može započeti već ljepljenjem krep-trake u raznim smjerovima na dio zida opasan praznim okvirom, ili pak, proštepavanjem starih, dosadnih jastučića, i zavjesa sličnim uzorkom u raznim bojama.

 

 

 

 

 

 

Naslovnica Prostorija