StoryEditorOCM
ShowbizNIJE MU DOSTA

Andrew Tate će opet iza rešetaka? Četiri Britanke tuže ga za zlostavljanje, jednoj slao poruke; ‘Volim te silovati‘

Piše SCENA SD
26. rujna 2023. - 11:38

Četiri Britanke koje tvrde da su pretrpjele ozbiljno fizičko i seksualno zlostavljanje od Andrewa Tatea.

Kako piše VICE News, tužit će ga Visokom sudu, a tvrde da nisu ostale bez alternative nakon što su ga tužitelji odbili optužiti.

image
Daniel Mihailescu/Afp

Podsjetimo, kontroverzni influencer Andrew Tate optužen je u Rumunjskoj za silovanje, trgovinu ljudima i osnivanje organizirane kriminalne skupine za seksualno iskorištavanje žena.

Njegov brat Tristan i dvojica suradnika također se suočavaju s optužbama. Svi su odbacili optužbe.

Žene koje vode građanski postupak za tjelesne ozljede i psihijatrijske ozljede tvrde da su bile podvrgnute ozbiljnom zlostavljanju od strane notornog "manosferskog" influencera, uključujući višestruka silovanja, ozbiljne fizičke napade uključujući davljenja, te prisilno i kontrolirajuće ponašanje, dok je živio u u Velikoj Britaniji prije desetak godina.

Iskustva triju žena – od kojih je Tate dvije angažirao da rade za njegovo poslovanje povezano sa web kamerama, dok je treća bila u romantičnoj vezi s njim – otkrio je VICE News ranije ove godine. Četvrta tužiteljica, koja kaže da ju je davio dok nije ostala bez svijesti tokom seksualnog odnosa s Tateom nakon što ga je upoznala tijekom noćnog izlaska u Lutonu 2014., pridružila se tužbi ranije ovog mjeseca.

image
Lucian Alecu/Alamy/Alamy/Profimedia/Lucian Alecu/alamy/alamy/profimedia

Ranije ove godine, tri su žene podnijele pritužbe policiji Hertfordshirea zbog navodnog zlostavljanja Tatea prijašnjih godina, točnije 2014. i 2015. Ali istrage su bile višestruko odgođene, za što se policija na kraju ispričala, jer su trebale godine prije nego što je spis proslijeđen Kraljevskom tužiteljstvu 2019., koje u tom trenutku odbija kazneni progon, zaključivši da dokazi koje je proslijedila policija nisu zadovoljili njihov pravni test i da nije bilo realnih izgleda za osudu.

Nakon što je Tate u prosincu uhićen, zajedno sa svojim bratom Tristanom, u Rumunjskoj i na kraju optužen za trgovinu ljudima, silovanje i druga kaznena djela, žene su počele skupno financirati građansku kampanju protiv Tatea, nadajući se da bi njihova kampanja mogla uvjeriti vlasti da preispitaju slučaj. i nastaviti s optužbama protiv njega.

Ali prema odvjetnicama žena, McCue Jury & Partners, Kraljevsko tužiteljstvo ne preispituje slučaj - čak ni nakon što im je, kako tvrde, policija privatno rekla da vjeruje da postoji dovoljno dokaza da ga se optuži.Zbog toga su žene imale osjećaj da su ih vlasti iznevjerile i da nemaju nikakvu drugu opciju osim da potraže pravdu svojim građanskim sporom.

image

Andrew Tate (desno) i njegov brat Tristan Tate (lijevo) izašli su iz središnjeg centra za uhićenje bukureštanske policije nakon tri mjeseca pritvora prije suđenja,

Daniel Mihailescu/Afp

“Četiri godine osjećali smo se kao da je naš slučaj niskog prioriteta za policiju i da nismo važni. Držali su nas u mraku, a naše blagostanje i status žrtava bili su na drugom mjestu u odnosu na sve ostalo”, rekle su žene u zajedničkoj izjavi koju su objavile njihove odvjetnice.

“Nažalost, zbog ovog iskustva izgubili smo svako poštovanje prema policiji, a ako se ovako nešto ponovi, nismo sigurni kome bismo se obratili za pomoć.”

Jack Beeston, suradnik u tvrtki McCue Jury & Partners, rekao je za strane portale da je komentar policije – da vjeruju da je Tate trebao biti optužen – izrečen tijekom sastanka njegovog tima, njihovih klijenata i policije u lipnju ove godine. Glasnogovornik policije Hertfordshirea rekao je da su upućene isprike zbog kašnjenja istrage, ali nije komentirao tvrdnje da policija vjeruje da bi Tate trebao biti optužen.

Beeston je rekao da je odluka Kraljevskog tužilaštva da ne nastavi sa slučajem protiv Tatea naglasila "ozbiljne nedostatke u načinu na koji su naši klijenti, kao žrtve ozbiljnih seksualnih prijestupa, tretirani".

“S obzirom na obilje dokaza u vezi s njihovim pritužbama, čovjek je prisiljen postaviti pitanje postoji li uopće dovoljno dokaza za procesuiranje seksualnih zločina.” Među dokazima koji su nedavno objavljeni u stranim medijima, bila je i jeziva poruka od Tatea nakon jednog navodnog seksualnog napada koja je glasila: "Volim te silovati."

Tateje u  pismu odvjetnicima žena koje ga tuže,McCue Jury & Partners, zanijekao optužbe i zaprijetio da će se, ako se građanska parnica pokrene, "oduprijeti svakom pokušaju traženja anonimnosti svih ili bilo kojeg od tužitelja".

Beeston je rekao da je to zabrinjavajuće, s obzirom na uznemiravanje i zastrašivanje njegovih navodnih žrtava u rumunjskom slučaju od strane Tateovih pristaša, od kojih su dvije podnijele zahtjev za zaštitnim nalogom kako bi se njihov identitet zataškao usred intenzivnog  uznemiravanja od strane Tateovih obožavatelja.

"U slučaju da Tate učini bilo što kako bi omogućio takvo uznemiravanje i zastrašivanje, reagirat ćemo u skladu s tim, uključujući podnošenje daljnjih kaznenih prijava ako je potrebno", rekao je Beeston.

image
Daniel Mihailescu/Afp

Upitan o odluci da se ne podigne kazneni progon protiv Tatea, glasnogovornik Kraljevskog tužilaštva je rekao: "U ovom slučaju, pažljivo smo pregledali sve dokaze koje je policija dostavila u vezi sa svakim podnositeljem pritužbe i zaključili da nisu zadovoljili naš pravni test, i nije bilo realnih izgleda za osudu.

Tužba Visokog suda, za koju je Beeston rekao da će biti pokrenuta "uskoro", dolazi nedugo nakon što je Tateova obrazovna aplikacija – za koju se vjeruje da je bila značajan izvor prihoda za Tatea i njegove suradnike – uklonjena s Google Playa i App Store, kao rezultat kampanje koja je tvrdila da se radi o piramidalnoj shemi koja iskorištava tinejdžere i na kraju ih usmjerava prema mizoginoj ideologiji.

Google Play je prvi zabranio Tateinu aplikaciju, prije nego što je to učinio Apple, koji u početku nije ništa poduzeo, no prije nekoliko dana, aplikacija je skinuta i sa App Store.

Kao odgovor na nedavni napad medijskog izvještavanja o Andrewu Tateu, većina glavnih platformi društvenih medija ga je zabranila. Facebook, Instagram i TikTok uklonili su njegove račune tamo, navodeći kršenja njihovih pravila o nasilnom govoru, kao i YouTube i Twitch.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 12:38