StoryEditorOCM
ShowbizPRESEDAN NA IZBORU

Francuzi u šoku zbog nove missice kratke kose, a mi smo takvu ljepoticu imali 1997. Bila je to Splićanka Kristina Čerina

Piše Scena SD
17. prosinca 2023. - 19:05

Francuzi se zaklinju u svoju liberalnost, a sad su se zgrozili jer im nova missica nije "tipična", odnosno jer ima - kratku kosu. Dvadesetogodišnja studentica matematike, nova Miss Francuske Ève Gilles svoj je uspjeh opisala kao pobjedu za “različitost”.

Očito je “nepisano pravilo” ovakvih natjecanja da je jedini poželjni “look” ženstveno duga kosa. Za svoju “različitost” Ève je primila pohvale, ali i kritike gledatelja ovoga natjecanja koje se suočilo s optužbama za seksizam.

image

Nova Miss Francuske Ève Gilles

Arnaud Finistre/Afp

U odnosu na njih, u dojmu svijeta konzervativniji Hrvati djevojku s kratkom kosom proglasili su najljepšom još 1997. godine.

Bila je to Splićanka Kristina Čerina, prva hrvatska Miss Universe.

- U to vrijeme bila sam toliko zbunjena. Imala sam samo 19 godina i željela sam postati novinarka - ispričala je Kristina 2015. za 24sata.

Nakon što je istekao njen jednogodišnji mandat, Kristina je na javnoj televiziji radila u informativnom programu. Udala se za pomorca te s njim provela nekoliko mjeseci na brodu ploveći grčkom obalom. Tad je rekla kako bi se voljela vratiti novinarstvu kad im sin krene u više razrede osnovne škole.

Osim nje i Vodičanka Ivana Ergić 2006. ponijela je titulu Miss Hrvatske, a imala je kratku kosu.

image

Miss Hrvatske 2006. Ivana Ergić

Biljana Gaurina/Cropix

Ivana je imala 18 godina, odnosno bila je maturantica kad je okrunjena za Miss Hrvatske. Nedavno je rekla kako smatra da je upravo kratka kosa bila ono što ju je izdvojilo između drugih lijepih lica i da je to bilo presudno da odnese pobjedu. Nakon osvojene titule Ivana je bila traženo lice u modnom svijetu, no prije nekoliko godina povukla se iz javnosti. Nedavno se doznalo da je postala majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:39