StoryEditorOCM
ShowbizBradley Cooper

Hollywoodska zvijezda je šest godina vježbala scenu koja je trajala samo šest minuta i 21 sekundu: ‘Bojao sam se‘

Piše SCENA SD
16. studenog 2023. - 20:20
Carey Mulligan i Bradley CooperSupplied By Lmk/Imago Stock&people/Profimedia/Supplied By Lmk/imago Stock&people/profimedia

U novom intervjuu hollywoodska zvijezda Bradley Cooper rekao je da je šest godina vježbao dirigiranje za utjelovljenje poznatog dirigenta i skladatelja Leonarda Bernsteina - za scenu koja je trajala nešto manje od šest i pol minuta. "Ova scena me toliko zabrinula jer smo je snimali uživo", rekao je 48-godišnjak, a prenio portal Indiewire na projekciji drame "Maestro" u New Yorku.

Cooper je snimao zajedno s Londonskim simfonijskim orkestrom. "Snimljen sam uživo, morao sam im dirigirati. I proveo sam šest godina učeći kako dirigirati glazbom šest minuta i 21 sekundu."

Cooper tvrdi da se intenzivno bavio originalnim snimkama. "Vidio sam kada je Leonard Bernstein dirigirao Londonskim simfonijskim orkestrom u katedrali Ely 1976. godine. Učio sam iz te snimke." Cooper se zahvalio svojim "divnim učiteljima", poput glazbenog direktora Metropolitan Opere u New Yorku, Yannicka Nézet-Séguina, što je pomogao prilagoditi njegovu glazbenu izvedbu.

image

Bradley Cooper u Netflixovom filmu "Maestro"

Supplied By Lmk/Imago Stock&people/Profimedia/Supplied By Lmk/imago Stock&people/profimedia

"Nézet-Séguin je snimio videozapise sa svim promjenama tempa, tako da sam imao sav materijal za rad", kaže Cooper. "Bio sam uplašen, strahovito uplašen."

Prema izvješću britanskog lista The Guardian, londonski orkestar svirao je Drugu simfoniju Gustava Mahlerapoda pod Cooperovom palicom. Kako bi to učinio, morao je naučiti ne samo kako dirigirati, već i kako dirigirati orkestrom u stilu Bernsteina.

Drama u produkciji Netflixa govori o životu američkog glazbenika Bernsteina (1918-1990), koji je skladao glazbu za mjuzikl "West Side Story", između ostalog. Film u kojem Carey Mulligan glumi Bernsteinovu suprugu trebao bi se pojaviti u američkim kinima u studenom i moći će se gledati na Netflixu od 20. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 14:55