StoryEditorOCM
Showbiznajveća podrška

Ivan Perišić je svoju Josipu upoznao još u srednjoj, svašta su prošli, a čak ni na maturalnoj večeri nisu bili skupa

Piše L.G./JL
17. lipnja 2023. - 16:52
Ivan i Josipa PerišićIndependent Photo Agency Srl/Alamy/Alamy/Profimedia/Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia

Zlatko Dalić je nakon utakmice naše nogometne reprezentacije protiv Nizozemaca otkrio što je Ivan Perišić napravio nakon dramatičnog izjednačenja u 69. minuti utakmice, piše Jutarnji list.

- Perišić nas je sve osokolio. Pritrčao je klupi nakon što smo dobili gol i dobacio: "Smirite se, bit će dobro." On je tom gestom pokazao koliko vjeruje momčadi. Podigao nas je i onda smo i mi ostali mirni. Nismo paničarili, pribrali smo se i dogovorili da nastavimo igrati napadački - izjavio je Dalić.

Perišić, koji trenutno igra u Tottenham Hotspuru, još je jednom pokazao da je glas smirenog čovjeka koji ga prati, opravdan. Splićanin (34), obiteljski je čovjek, a on i njegova supruga Josipa fenomenalni roditelji - nitko neće zaboraviti kako je njihov sin Leonardo u Kataru, nakon što su Vatreni eliminirali Brazil, tješio uplakanog Neymara i za to dobio posebno priznanje UN-a.

Ivan je vršnjakinju Josipu upoznao još u srednjoj školi, neko su vrijeme dijelili i klupu u razredu splitske Ekonomsko - birotehničke škole. Prebrodili su brojne prepreke tijekom godina, obaveze koje su ih razdvajale, male i velike probleme - čak ni na maturalnoj večeri nisu mogli biti skupa. Nije ih razdvojio ni njegov odlazak u Francusku gdje je igrao za tamošnjeg drugoligaša Sochauxa. Bilo je to vjerojatno najteže razdoblje u životu hvaljenog nogometaša - obiteljski problemi, dugovi njegova oca natjerali su ga na poteze u karijeri koje možda ne bi bio prisiljen raditi. Ipak, uz majku i sestru, Josipa je ostala njegova najveća podrška.

image

Josipa i Ivan Perišić

Stefan Matzke/Afp/Profimedia/Stefan Matzke/afp/profimedia

Imali su 23 godine kada su se odlučili vjenčati, a u to je vrijeme Perišić postao i reprezentativac. Par je dobio prvog sina Leonarda, a dvije godine kasnije (dok je igrao za njemački Wolsfsburg) kćer Manuelu. Prošle godine dobili su treće dijete, sina Luku. Osam godina nakon vjenčanja pred matičarem, u velikoj tajnosti, u društvu najbližih prijatelja i obitelji, u srpnju 2020. vjenčao u crkvi Sv. Mihovila u Grohotama na Šolti. Tada se pisalo kako je Josipa, umjesto kupovine nove vjenčanice odlučila prepraviti haljinu Viviene Westwood, koju je nosila kada su rekli "da" kod matičara 2012. godine, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 01:00