StoryEditorOCM
ShowbizPO SVEMU UNIKATAN

Karlo je rođen nagluh, operiran je na plućima, patio je od ADHD-a, ima astmu, a ostvario je sve što je želio: kliče mu publika, jer on je pjevač! Ovo je nevjerojatna priča o Coolinsu

6. svibnja 2022. - 08:30
Karlo Bartolec Coolins: Otkrio sam ljepotu glazbe odmalena, pjevao sam u mjuziklu 'Uskrsli' u Komediji i 'Drakuli', nastupam u klubovima, no najveća mi je želja Splitski festivalMarko Todorov/Cropix

Prije no što je postao pop-pjevač umjetničkog imena Coolins (fonetski: Kulins) zvao se Karlo Bartolec (28), i najprije se rodio kao dječak s urođenom nagluhosti na jedno uho.

Tijekom odrastanja taj je problem prevladao, štoviše, baš ga je "tukao u sridu" jer je za njega od svih poziva bilo najprivlačnije upravo nešto naizgled nespojivo s nagluhosti, naime pozornica, mikrofon, glas, muziciranje... Sluh.

Pjevanje, u kojemu je – dovoljno je poslušati poneki klipić na YouTubeu – itekako uspio.

Coolinsa krasi divan baršunasti pop-vokal, a kao školsko dijete "krasio" ga je i poremećaj koncentracije sažet slovima ADHD.

Zato nakon šest godina Glazbene škole – smjera solo pjevanje – nije išao na Glazbenu akademiju, nego se zadržao na srednjoškolskoj naobrazbi.

Završio je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:14