StoryEditorOCM
ShowbizŠARMANTNA ANKICA

Naša glumica nakon izborene bitke s karcinomom izgleda sjajno! Ne možete je ‘promašiti‘ ni na špici, prava je pobjednica

Piše Scena SD
7. ožujka 2024. - 12:36

Ankica Dobrić oduševila je pojavom na predstavljanju programa 17. Gumbekovih dana u Zagrebu. 64-godišnja kazališna, televizijska i filmska glumica na sceni je prisutna duže od 40 godina.

Pojavila se u mladenačkoj kombinaciji, plavom džemperu i trapericama širokih nogavica, kombinaciji koja joj sjajno pristaje.

Javnost pamti da je iza glumice dugogodišnja borba s karcinomom dojke, koji je pobijedila nakon 16 kemoterapija.

image
Tomislav Krišto/Cropix

"Ja sam mislila, prije svoje bolesti, ako ne napravim sve što trebam napraviti da će se ne znam što dogoditi! A kad sam se razboljela, ipak je sve dalje išlo i ništa nije bilo tako strašno, osim što sam ja morala izboriti svoju bitku. Dakle, moramo imati vjere u sebe, okrenuti se jako sebi", komentirala je glumica u IN magazinu.

U emisiji "Zdravlje na kvadrat" otkrila je i kakvo je bilo liječenje:

"Iskreno, bila sam zadovoljna, ali zapravo, u toj cijeloj priči, sve je tako postavljeno da si zapravo prepušten sam sebi. Ti si taj koji donosi odluke, pogotovo ako o tome ne znaš ništa i kojim putem ići zbog toga, pa onda potrošiš puno vremena.

Trebaš naučiti tko je onkolog, što on odlučuje, tko te operira, kad se ide na kemo, a naročito te dovedu u situaciju kad trebaš potpisati da pristaješ na kemoterapiju. Moraš potpisati i za operaciju, i onda shvatiš da si prepušten sam sebi. Ali, s druge strane, ja sam imala predivne liječnike, obožavam ih. Postali su mi i prijatelji", ispričala je Ankica.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Priznala je da ju je bolest promijenila i da je počela drukčije razmišljati o sebi i svijetu oko sebe.

"Na momente se vratim u onu istu, koja radi one iste greške koje sam odlučila da više ne radim. Na sreću sam to osvijestila, i onda uvijek stanem, stop, ajmo sad sve ispočetka! Jako sam se promijenila u smislu da se doista radujem životu", kazala je glumica.

"Ja sam javno pričala o tome, ali ne volim da uz mene stalno ide taj karcinom. On je otišao i neće se više vratiti", dodala je.

Inače, Ankica je i poznato lice sa zagrebačke špice, koje sa svojim psićem nikad ne prođe neopaženo.

image
Josip Moler/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
image


 

Josip Moler/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
image
Josip Moler/Cropix/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
image
Josip Moler/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:01