StoryEditorOCM
ShowbizNIJE JOJ PRVI PUT

Sjećate se kad se Alka Vuica kandidirala za predsjednicu? Druga stranka joj je ‘držala‘ leđa, evo što je tad govorila

Piše scena sd
26. ožujka 2024. - 15:39

Sve više estradnih zvijezda pokazuje političke ambicije, pa su tako neka poznata imena već sjedila u Saboru, a te ambicije ima i pjevačica Alka Vuica čije se ime pojavilo na izbornoj listi SDP-a na ovim parlamentarnim izborima.

Pjevačica se nalazi na 14. mjestu u šestoj izbornoj jedinici, a prije dvije godine pohvalila se kada je postala članicom ove stranke.

Međutim, ovo nije prvi put da  Alka pokušava ostvariti političku karijeriu. Podsjetimo kako se 2009. godine kandidirala za predsjednicu Republike Hrvatske, ali je na kraju morala odustati. Tada je bila predstavnica stranke "Zelene liste". 

image
Nera Simic/Cropix

– Moj je slogan ‘Spasimo Hrvatsku zajedno’. Snimit ću i hrvatsku budnicu, okupiti band aid na pjesmu ‘Tu je moj dom’ koju sam pisala Grdoviću – govorila je tada. Na kraju je od predsjedničke utrke morala odustati i u priopćenju koje je tada poslala objavila je kako zbog nedovoljnog broja sakupljenih potpisa potpore, od kojih joj je 835 glasova ukradeno, neće predati svoju kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske, objavio je Večernji list.

-Zahvaljujem svim ljudima koji su mi dali svoj potpis potpore jer su ti svi glasovi, glasovi srca, dakle dani su bez ikakve naknade i bilo kakvog iznuđivanja i za mene vrijede više nego da sam ih sakupila u stotinama tisuća na neke druge načine. Iako su mi bili ponuđeni neki glasovi ‘na otkup" u zadnjim satima, moram reći da to nismo htjeli prihvatiti ni ja ni ‘Zelena lista‘ jer se nismo htjeli baviti kriminalnim radnjama, govorila je Vuica tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:21