StoryEditorOCM
ShowbizSPLITSKI FESTIVAL

‘Teško mi je, moj prijatelj Buljo nije dočekao...‘: Peruzović trijumfirao, Juroslavov brat Gordan obasuo ga poljupcima

Piše V.P.
3. srpnja 2023. - 00:32
Gordan Buljubašić, brat pokojnog Bulje, ganut je dočekao pobjedu bratove pjesme u Đorđijevoj izvedbiDuje Klarić/Cropix

Apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Splitskog festivala je Đorđi Peruzović. Najstariji sudionik ovogodišnjeg Splitskog festivala pokazao je da je ipak u boljoj formi od nekih dvostruko mlađih kolega. Pjevač je u nedjelju rekao ‘zbogom‘ festivalskim nastupima.

Vitalni 83-godišnjak učinio je to upravo na istom mjestu na kojem je 1963. godine otpjevao ‘Baladu o tovaru‘, a na njegovu oproštajnu pjesmu ‘Letim u svemir‘, skladbu čije su stihove napisali Ivo Šćepanović i nedavno preminuli poduzetnik Juroslav Buljubašić publika je emotivno reagirala.

Đorđi je večeras osvojio publiku na Prokurativama koja ga je nagradila prvim mjestom, a prvo je mjesto osvojio i od strane stručnog žirija.

- Bilo mi je teško uspeti se na pozornicu jer sam pjevajući cijelo vrijeme mislio o tome kako moj prijatelj nije uspio dočekati ni svoj let u svemir, niti izvedbu pjesme na Splitskom festivalu - rekao je pjevač misleći na prijatelja Buljubašića.

Na Đorđijevu pobjedu emotivno je reagirala i obitelj pokojnog Juroslava Buljubašića, a brat Gordan je neumorno slao poljupce prema pozornici.

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix

- Ja sam se sam sa sobom dogovorio da je večeras kraj moje festivalske karijere. Više od 60 godina sam na sceni i tijekom tih šest desetljeća nastupao sam na mnogim pozornicama, ali Splitski festival za mene je uvijek bio najvažniji - rekao je Đorđi koji je nastupao na čak pedeset Splitskih festival.

image
Duje Klarić/Cropix

Još je jednom naglasio koliko mu je bilo emotivno večeras pjevati, a nakon što je kao dvostruki pobjednik sišao s pozornice tijekom davanja izjave za novinare prišao mu je Buljin brat, zagrlio ga i poljubio.

Poslušajte što je sve u izjavi novinarima kazao pobjednik Peruzović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 21:03