StoryEditorOCM
ShowbizLJUBAVNI PRESJEK

U tenisu je nizao uspjehe, u ljubavi - neuspjehe; Ovo su sve djevojke Gorana Ivaniševića, ima tu misica, voditeljica...

Piše Vanesa Tenžera
17. listopada 2023. - 12:34

Goran Ivanišević u sportskom je svijetu nizao uspjehe kojima se gotovo ni jedan hrvatski tenisač ne može pohvaliti, no isto tako, Goran je u svojoj mladosti nizao i ljubavne neuspjehe - ukoliko ne gledamo ljepotu djevojaka koje su imale priliku ljubiti karizmatičnog tenisača, već ishod njihovih ljubavnih odnosa.

No nije Goranu za zamjeriti, jer da je radio na ljubavnoj karijeri više no na sportskoj, imali bi Splićani (a i Hrvati) jedan simbol nacionalnog ponosa manje. A Goran se sigurno ponosno smiješka kad se prisjeti prijašnjih djevojaka jer na njima su mu zasigurno mnogi pozavidjeli.

Prva djevojka poznata javnosti bila je ni više ni manje nego - Kraljica svijeta

Riječanka Danijela Gračan jedina je Hrvatica kojoj je pripala svjetska kruna ljepote, ali ljepota nije ono što su ljudi kod nje pronašli intrigantnim - redovita je profesorica te predstojnica Zavoda za turizam na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, ali i doktorica znanosti, i savršen primjer da ljepota i znanje mogu ići skupa, i čine ubitačan spoj.

Prohodali su nedugo nakon što je 1990. godine osvojila titulu kraljice svijeta, a zbog Gorana se preselila i u Monte Carlo, u kojem su jedno vrijeme živjeli te je Danijela često bila viđena kao podrška na turnirima. Nakon razlaza Danijela se udala za nogometnog trenera Nenada Gračana, s kojim ima tri kćeri. Za Slobodnu Dalmaciju je prije nekoliko godina otkrila u kakvom je odnosu ostala s Goranom Ivaniševićem, i čuju li se još.

"Nismo ostali u kontaktu, svako ima svoj život, ali lani sam ugodno popričala s njegovom suprugom Nives kad smo se srele na jednoj modnoj reviji u Zagrebu, koju je nosila i moja kćer Ema. Naravno da su dvije mame popričale o djeci… Ima li nešto važnije od obitelji!?" otkrila je tom prilikom.

image
Ivor Mažar/

Neslavna ljubav s Tatjanom Dragović

U osamnaestogodišnju manekenku Tatjanu Dragović zaljubio se vidjevši je na naslovnici američkog Cosmopolitana, jednom od najtiražnijih i najpopularnijih magazina namijenjenih ženskoj publici, koji je proslavio mnoge danas svjetski poznate manekenke.

Po kuloarima se tad pričalo da je poznati tenisač dobro zagrizao za zanosnu Tatjanu, pa je preko poznanstava nabavio njen broj te je pronašao u New Yorku i pozvao na večeru.

image
Nikša Duper/Cropix/Cropix

Tatjana nije pokazivala neku zainteresiranost, ali su se nastavili družiti, a Novu godinu, 1999. dočekali su zajedno u Dubaiju, gdje ju je Goran tom prilikom i zaprosio. Goran i Tatjana su dobili kćer Amber Mariju i sina Emanuela, no njihov brak nije izdržao krize koje su ga drmale - spekuliralo se o ljubavnoj aferi oženjenog Gorana i Vanje Halilović, tada popularne voditeljice.

2008. godina pokazala se kobnom za brak Gorana i Tatjane, nisu se mogla zaustaviti medijska prodiranja u njihovu intimu, ali ni aferu se više nije moglo negirati, premda je to Goran isprve i pokušao, da bi kasnije potvrdio navode.

"Imao sam potrebu javno istupiti jer sam povrijedio osobu do koje mi je neizmjerno stalo. Svjestan sam da sve što kažem ili učinim ne može umanjiti moja djela i posljedice istih. Ovim putem se ispričavam svojoj supruzi što sam ju povrijedio. Ona je jedina osoba koju volim, s kojom želim provesti svoj život i nadam se da će mi jednoga dana moći oprostiti. U posljednje vrijeme iznesene su brojne neistine. Moram reći da se ne osjećam krivim prema nikome osim Tatjani i našoj djeci, nakon svega što se dogodilo. Svi ostali učesnici sudjelovali su u tome svjesno, svojevoljno i dobro znajući što rade pa tako kao i ja sami odgovaraju za svoje postupke. Svaki čovjek tvorac je vlastitih zabluda", objavio je tada Goran i dobro prodrmao javnost.

Par se razveo 2013. godine, i premda su isprva uspješno njegovali dobre odnose zarad djece, danas Tatjana i Goran ponovno pune medijske stupce zbog sporova oko imovine.

Tajno vjenčanje i treća sreća

U prosincu 2017. u tajnosti vjenčao s voditeljicom Nives Čanović i time šokirao javnost koja je dugo nagađala o njihovom odnosu, zbog Goranovih učestalih posjeta zagrebačkom Bundeku, gdje je Nives živjela. U rujnu sljedeće godine Nives je rodila sina Olivera, Goranovo treće dijete. Par je u vezi od 2016., a to se saznalo tek nakon što je Nives na Instagramu objavila njihove fotografije s dočeka Nove godine u Dohi.

U seriji ‘Sve će biti dobro’ glumila je medicinsku sestru Nives, a godinu dana kasnije dobila je ulogu razmažene bogatašice Augustine Vitezović u sapunici ‘Dolina sunca’. Iako je diplomirana ekonomistica, televiziju i glumu je zavoljela više od ekonomije.

Nakon ‘Letećeg starta’ vodila je RTL-ov kviz ‘Tko će ga znati’, a potom je bila i jedna od voditeljica u glazbenom showu ‘Zvjezdice’. Ubrzo je televiziju zamijenila radijem, a nakon angažmana na Anteni Zagreb, poslovnu sreću našla je na Narodnom radiju. Onu ljubavnu pak u zagrljaju najboljeg hrvatskog tenisača svih vremena i pobjednika Wimbledona Gorana Ivaniševića.

 

 

 

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:49