StoryEditorOCM
Showbizdodjela nagrada

Zlatni Studio za novo kazališno lice otišao u ruke Ružice Maurus, Jeleni Miholjević za najbolju kazališnu glumicu

Piše SCENA SD
9. veljače 2024. - 21:16

U kategoriji radio na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog Studia, a u kategoriji najboljeg radijskog glasa kipić Zlatnog Studija odnosi Barbara Kolar s Top Radija. Njoj je to prvi Zlatni Studio. U kategoriji najbolje radijske postaje glasatelji su odlučili da ta titula pripada Radio Sljemenu, radiju koji svoje dobre vibracije širi još od 1953. godine.

"Kao da nisam s televizije, zaplela sam se u kablove pa je prva nagrada skoro bila i zadnja", našalila se na početku svog govora Barbara Kolar i zahvalila se svima, i koji je podržavaju i onima koji su ‘antiprotivni‘." poručila je Barbara.

Nagradu za najbolje novo lice u kazalištu osvojila je Ružica Maurus za ulogu gostioničarke Ruže u predstavi ‘Gostioničarka‘

"Unaprijed se ispričavam svima koje ću zaboraviti spomenuti, ovo će vjerojatno biti najgori govor na dodjeli Zlatnog Studija ikad. Ja sam sve ove spomenula jer moja bliža i dalja rodbina uključuje 77 članova. Hvala mom Gradskom kazalištu Požega", rekla je među ostalim Ružica.

image

Ružica Maurus

Tomislav Novak/

Nagradu je posvetila nećakinji koju je dobila prije tri dana, a pohvalila se i da je potpisala ugovor s kazalištem Komedija. "Od sutra moj život vjerojatno ide nizbrdo", šaljivo je komentirala.

U oštroj konkurenciji za najbolju glumicu u kazalištu pobijedila je Jelena Miholjević za uloge Lidije, Slave i Milice u predstavi ‘Moji tužni monstrumi‘.

image

Jelena Miholjević

Vedran Peteh/

 Filip Šovagović slavi u kategoriji za najboljeg kazališnog glumca, zahvaljujući ulozi Fabijana u predstavi ‘Moji tužni monstrumi‘. Filip je u ovoj kategoriji Zlatni Studio uzeo drugu godinu za redom.

"Puno hvala svima koji su pomogli u osvajanju ove nagrade, druga nagrada za Gavellu. Gavella naprijed!", poručio je kratko Šovagović.

Najbolja kazališna predstava prema odluci naših čitatelja je ‘San Ivanjske noći‘ redatelja Paola Magellija, kojem je ovo već treći Zlatni Studio.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:19