Scena Showbizz

OVE SUBOTE

U Split dolazi prava poslastica za ljubitelje etno glazbe: energični Kries bacit će 'Kocku' u mistiku i tradiciju

OVE SUBOTE

Glazbena etno skupina Kries gostovat će ove subote u klubu Kocka s početkom u 22 sata, gdje će predstaviti svoje stare, a i nove skladbe s albuma "Selo na okuke".

Sudeći po dosadašnjim izvedbama splitsku publiku očekuje energična scenska pojava i virtuozna svirka sa pjesmama za koje Kries pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala.

Grupa djeluje od 2002. godine na temeljima grupe Legen, koja se smatra pionirom moderne world music scene u Hrvatskoj, a u međuvremenu su objavili albume "Ivo i Mara" (2004.), "Kocijani" (2008.) i "Selo na okuke" za koje su kritičari rekli da je 'uzbudljiv kao London Calling ali s gajdama'. Predvođeni karizmatičnim Mojmirom Novakovićem koji se prije nekoliko godina preselio u Veliku Britaniju vođen izazovima profesije kompjuterskog programera, Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Nakon što je ugašen Ethnoambient, festival sa 19-godišnjom tradicija u solinskoj Gradini, nastup Kriesa na ovim prostorima prava je poslastica za zaljubljenike u etno glazbu.

Naslovnica Showbizz