StoryEditorOCM
TV&RealityTV ANKETA

Pitali smo Splićane prate li ‘Milijunaša‘ i naišli na oprečna mišljenja: ‘Minjajte sustav, postalo je dosadno!‘

Piše Jelena Banovac
29. ožujka 2024. - 09:01

Kvizovi znanja postali su neizostavan dio televizijskih programa diljem svijeta. Međutim, jedan od njih je posebno privukao pažnju domaćih gledatelja - legendarni “Milijunaš”! Usprkos prekidima u emitiranju, “Tko želi biti milijunaš” postao je sinonim za napetu atmosferu i visoke uloge. No, što misle naši sugrađani o ovoj popularnoj igri znanja i snalažljivosti?

Dok su neki naši ispitanici istaknuli uzbuđenje koje osjećaju gledajući natjecatelje kako se bore za milijunsku nagradu, drugi su negodovali zbog stresa i pritiska koji bi i sami osjećali na njihovom mjestu.

- Prije sam stalno pratio, sada vrlo malo, pogledam možda reprizu. Kandidati mi ne sjedaju, nije to - to. Nakon toga sam počeo intenzivno gledati “Potjeru” i brzo mi je dosadila, a o “Superpotjeri” da ni ne pričam. Smišno je da četiri genijalca namišteno izgube, pa di to ima? - kaže nam jedan stariji sugovornik i dodaje da inače stvarno voli kvizove, testove znanja i inteligencije te da je do nekoć nešto vrijedilo.

Zatim smo susreli gospodina koji religiozno prati popularni kviz.

- Stalno gledam “Milijunaša”, od početka ga pratim, kroz sve sezone, promjene i godine. Mogu vam reć da je bolje nego prije. Svaka čast mladosti, zanimljivo je što sve mladi svit zna, neke stvari su začuđujuće, to čak nije primjereno njihovim godinama. Nekad znam nešto pogodit, ali triba dosta toga pročitat i naučit za znat odgovore na pitanja - veli nam i napominje za sebe da je najbolji sa sportskim pitanjima. Kaže, tu sam k’o domaći!

Među anketiranim gledateljima bilo je i onih koji su nam odlučno rekli kako televiziju ne gledaju dugi niz godina.

- “Milijunaš” može biti samo onaj tko je zadovoljan, ne onaj tko ima novca! Ne pratim, prije sam televiziju gledao često i kad je počeo rat, ugasio sam je, nisam mogao gledati razaranja i sav taj jad. I znate šta ću vam reć, savršeno mi je bez nje - jasan je.

Prijaviti se ili ne?

Naš razgovor načuo je i sljedeći gospodin koji se sjetno prisjetio onih drugih vremena.

- Ne mogu reć u godinama, koliko puta sam ga pogledao. Neću vas lagat, imao sam mali zastoj zbog zdravlja. Bila je to popularna emisija, imam osjećaj da je prije bila gledanija. Osobno je pogledam kad god stignem. Svidjela mi se na prvu i dalje mi se sviđa. Solidna igra, naizgled poštena. Teško mi je procijeniti svoje znanje, bolest mi je puno toga odnijela. Eh, što sam vam ja sve znao, ali kako to biva, bolest čini svoje. Da ste me uvatili prije par godina, imao bi potpuno drugačije odgovore - našalio se.

Zatim smo zatekli gospođu koja je kratko i jasno ostavila svoj osvrt:

- Prije sam puno više pratila, sada sam više naklonjena “Potjeri”. “Milijunaš” mi je dosadio, trebao bi biti zanimljiviji. Ne triba minjat ni voditelja ni natjecatelje, nego sustav! Mislim da bi ga mogli napravit dinamičnijim, upravo me nedostatak uzbuđenja odveo k “Potjeri”.

Idući mladić nam je otkrio da su ga prijatelji više puta poticali na prijavu, ali...

- Ajme, prijatelji me znaju zezati, da bi se triba prijavit na kviz, “Potjeru” ili “Milijunaša”. Nemam hrabrosti za to, ali volim gledat druge. Iako natjecatelji puno toga znaju, virujem da je stresno, super je šta ti publika može pomoć, iako to je dvosjekli mač. Ne znate vi tko sjedi tamo, a šta da nekoga zovneš i ne javi ti se? Lip novac se tu može osvojit, ali ka u svemu triba vas pomazit srića, ništa ne ide bez toga - tvrdi nam.

Naš posljednji sugovornik zaista se pokazao šećerom na samome kraju.

- “Milijunaša” pratim otkada sam bio dijete, sigurno deset godina. Zavolio sam ga odmah. Edukativno je i s godinama to znači sve više. Dosta toga se može naučiti, sviđa mi se kako usporedno s razvojem napetosti raste i iznos te daje na uzbuđenju. Apsolutno podupirem takve sadržaje! - kaže za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:37