StoryEditorOCM
Receptibrzo i jednostavno

Gotovo za 15 minuta, a uspijeva i početnicima: bolju kremastu tjesteninu s tunom još niste jeli, evo u čemu je tajna

Piše T. S. M.
8. ožujka 2024. - 13:10

Uvijek nam dobro dođu recepti za jednostavna i brzo gotova jela s pristupačnim sastojcima pa nam je baš drago što smo otkrili još jedan. Prikladan je i za potpune početnike, a osobito će se svidjeti onima koje muči jedan gadan problem: često dođu doma gladni, a ne čeka ih ručak niti imaju vremena otići u spizu.

Ovo ukusno jelo priprema se sa sastojcima koje manje više svi uvijek imamo pri ruci i gotovo je za čas. Tjestenina s tunom. Svima je draga i lako se priprema, ali po ovom je receptu, zahvaljujući malim detaljima koji podižu okus, još bolja od svih koje ste probali.

Tjestenina s tunom i limunom

Sastojci:

400 g tjestenine
250 g tunjevine 
100 g parmezana
100 g krem sira
1 neprskani limun 
nasjeckani peršin
sol, papar

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u puno dobro zasoljene vode, ocijedite je i sačuvajte otprilike jednu kacijolu vode u kojoj se kuhala (oko 100 ml).

Pomiješajte naribani sir i naribanu koricu limuna pa im dodajte krem sir i vruću vode od kuhanja tjestenine. Dobro izmiješajte da dobijete kremasti umak, dodajte tjesteninu, promiješajte da se manistra obloži umakom, a na kraju umiješajte i tunjevinu, ocijeđenu i grubo natrganu na komade.

Dodajte sjeckani papar i peršin, provjerite treba li još soli te poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. ožujak 2024 20:56