StoryEditorOCM
Slanookus je identičan

Kad biste ga zagrizli zatvorenih očiju, rekli biste da jedete Snickers. Nećete vjerovati kad čujete sastojke

Piše SD SPIZA
1. siječnja 2024. - 19:25

Kad se zaželite nečeg slatkog, hrskavog i čokoladnog, ne posežite za slatkišima - pronašli smo puno bolju opciju.

Imamo super recept, okus je identičan Snickers čokoladici. Uvjeravamo vas da ako nekome date griz, i ne kažete mu o čemu je riječ, njegova prva asocijacija zasigurno će biti baš taj popularni slatkiš. 

Sada slijedi najbolji dio: potrebna su vam samo četiri sastojka, recept ne može biti jednostavniji i u hladnjaku vam mogu trajati i do mjesec dana. Uz to, ovako pripremljeni domaći slatkiši su super zdravi i bez dodatnog šećera. 

Isprobajte odmah, a zahvalite nam poslije. 

Lažni Snickers

Sastojci: 

20 datulja 
75 g maslaca od kikirikija
100 g tamne čokolade
75 g sjeckanih badema ili kikirikija

Priprema:

Datulje nožem zarežite po dužini i izvadite koštice. Napunite ih maslacem od kikirikija, a kako je maslac gušće teksture, za punjenje je najbolje upotrijebiti žlicu. U svaku punjenu datulju dodajte malo sjeckanih badema. 

Napunjene datulje učvrstite čačkalicom, tako da djelić čačkalice viri i može se uhvatiti rukom. Pridržavajući čačkalicu datulje umočite u prethodno otopljenu tamnu čokoladu. 

Nakon umakanja u čokoladu datulje posložite na pleh obložen papirom za pečenje i pospite preostalim nasjeckanim bademima. Pleh spremite u frižider i ostavite da se datulje stisnu. Kad se čokolada stvrdne, ništa se neće lijepiti i možete ih slagati jednu na drugu.

Ovi slasni zalogajčići mogu trajati do mjesec dana ako se pravilno čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku. Držanje u hladnjaku najbolji je način da čokolada ostane tvrda i da datulje ne omekšaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:01