StoryEditorOCM
ReceptiKAKVA KOMBINACIJA

Ove lazanje su sve samo ne obične: nećete vjerovati kad vidite sastojke, a uz koju minutu truda više dobit ćete i desert

Piše SD SPIZA
19. veljače 2024. - 18:20

Znate ono kada nakon posla gladni žurite doma i pokrene se priča o spizi pa vam i na najčudnije kombinacije rastu zazubice? Upravo u takvoj situaciji smo saznali za jedan poprilično neobičan recept. Tema razgovora su bile lazanje ‘from scratch‘, ali s velikim elementom iznenađenja.

Dobra vijest je da u ovom slučaju za pripremu potpuno domaćih lazanja nećete provesti pola dana u kuhinji. Tajna je u tome da domaću tjesteninu zamijenite palačinkama, a umak bolonjez umakom od kozica. 

Priznajemo da ni sami nismo vjerovali u recept sve dok se iz pećnice nije počeo širiti neodoljiv miris, a tek kad smo ga isprobali - božanstveno. Palačinke su se savršeno stopile s umakom i sirom, kombinacija nas je ostavila bez teksta. 

Naš savjet je da kad već pečete palačinke poduplate smjesu i nakon što ispečete palačinke za pripremu lazanja, u ostatak dodate šećer i aromu ruma - tako ćete uz koju minutu posla više dobiti i desert. 

Lazanje s kozicama i palačinkama

Sastojci:

Umak od kozica:

180 g očišćenih repova kozica 
3 češnja češnjaka
50 ml maslinova ulja
50 ml bijelog vina
500 g pasirane rajčice
peršin 
sol 
papar

Za posipanje:

200 g dobro topljivog sira
50 g parmezana

Palačinke:

2 jaja
2,5 dl mlijeka
3 dl mineralne vode
250 g glatkog brašna
prstohvat soli 
malo ulja za tavu 

Priprema:

Za početak pripremite smjesu za palačinke, promiješajte jaja, mlijeko i mineralnu vodu te dodajte brašno i prstohvat soli. Dok smjesa malo odstoji, pripremite umak od kozica. Ako koristite smrznute kozice, izvadite ih ranije da se odmrznu.

Zagrijte dublju tavu te dodajte maslinovo ulje i pirjajte sitno nasjeckani češnjak 1 do 2 minute dok ne zamiriše. Zatim dodajte kozice i prepržite ih sa svih strana pa nakon nekoliko minuta dodajte bijelo vino. Pirjajte 6 do 7 minuta, kako bi se kozice skuhale i vino isparilo. Dodajte pasiranu rajčicu, peršin te sol i papar po želji. Ostavite nekoliko minuta da se krčka i da se okusi prožmu. 

Dok se umak malo ohladi na zagrijanoj i nauljenoj tavi, ispecite 10 palačinki. Naribajte sir i pripremite posudu za pečenje. Na dno posude stavite maslinovo ulje pa složite red palačinki, red umaka i red sira, postupak ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke. 

Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Znat ćete da je gotovo kad se sir lijepo rastopi i uhvati zlatnu boju. 

U slast!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:08