StoryEditorOCM
Slanolakše ne može

Pogačice izvana hrskave, a iznutra mekane gotove su čas: nema dizanja ni čekanja, a nećete morati niti upaliti pećnicu

Piše T. S. M.
6. ožujka 2024. - 18:17

Svi volimo svježe pečeno pecivo, ali nije nam uvijek pri ruci niti nam se da gnjaviti s pripremom. Osim... osim ako znamo kako bez puno posla i vremena dobiti svježe pecivo. A mi smo doznali. Ideja nas je oduševila. Ovo se pecivo priprema brzinski a peče se u - hitrom pekaču. Zovemo li još tim imenom one gril pekače koje danas najčešće koristimo za sendviče?

Zovite ih kako vam drago, ali imajte na umu da se u njima osim "sendva" mogu ispeći i pogačice. Kako čujemo od onih koji su ih isprobali, vrlo su ukusne, izvana hrskave, a iznutra mekane te su savršena baza za raznorazne namaze. Vrijedilo bi isprobati recept, tim više što ne podrazumijeva dizanje i čekanje.

Pogačice iz grila

Sastojci:

200 g brašna
130-140 ml mlijeka
25 ml maslinovog ulja
1 žličica instant kvasca
1 žličica soli
1 žličica šećera

Priprema:

Pomiješajte brašno, instant kvasac, sol i šećer pa im malo po malo dodajte mlako mlijeko i maslinovo ulje. Dobro miješajte rukama dok ne dobijete čvrsto tijesto koje se ne lijepi pa ga narežite na šest komada.

Svaki komad oblikujte u kuglicu pa je spljoštite rukama ili valjkom za tijesto i pecite nekoliko minuta sa svake strane dok ne porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:33