StoryEditorOCM
ReceptiIZNENAĐENJE

Polpetice od kozica lako se rade i brzo su gotove, a zbog jednog dodatka prava su bomba. Još su bolje uz ovaj fini umak

Piše T. S. M.
29. veljače 2024. - 13:56

Polpetice su svima drage i uvijek su dobra ideja za ručak, a kako vam ne bi dosadile, nudimo vam jednu malo drugačiju ideju. Zašto ih umjesto od mesa ne biste napravili od repića kozica ili škampa?

Možete, naravno, koristiti i zamrznute, samo ih nakon što se odmrznu i prije no što ih dodate ostalim sastojcima dobro ocijedite kako vas polpetice ne bi prskale dok ih pržite.

Po receptu koji slijedi jako su ukusne, a ono što nam se posebno sviđa je to što su spojene s mozzarellom koja se predivno rasteže dok ih grickate... Ove su fine polpetice još bolje uz umak koji je vrlo lako pripremiti. Iskušajte ovu ideju i nećete pogriješiti.

image
Shutterstock

Polpete od kozica

Sastojci:

500 g repića kozica
115 g mozzarelle
50 g majoneze
30 g brašna
1 jaje
2 žlice peršina
sol, papar, ulje za prženje

Za umak:

112 g majoneze
​1 češanj češnjaka
2 žlice limunovog soka
1 žličica limunove korice

Priprema:

Posušite repiće papirnatim ručnicima, a zatim ih nasjeckajte. Dodajte im ostale sastojke, dobro ih pomiješajte pa uz pomoć žlice za sladoled vadite jednake količine smjese i rukama ih oblikujte u polpetice te ih u serijama ispržite na zagrijanom ulju. Pržite oko tri minute sa svake strane pa ih vadite na upijajući papir.

Za umak promiješajte majonezu, protisnuti ili naribani češnjak, naribanu limunovu koricu i sok pa sve dobro promiješajte. Po želji možete sve posuti nasjeckanim mladim lukom.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:03