StoryEditorOCM
Savjetiveliki hit

Jeste li probali ovu ‘ludu‘ salatu od krastavaca? Oduševit će vas novi način rezanja kukumara i umak koji pršti od okusa

Piše Spiza SD
14. srpnja 2023. - 12:24

Krastavci na salatu - možete li uopće zamisliti ljeto bez njih? Lijepo, tanko narezani, pomiješani s rajčicama, ljubičastim lukom i malo paprike, to je spoj na koji svi tako lako padamo. Naravno, dragi su nam i tek "onako": sami, s malo soli, ulja i začina, možda uz kap kvasine. A jeste li ikad vidjeli one čudne salate od krastavaca u kojima je dobre, stare kukumare gotovo nemoguće prepoznati, jer izgledaju poput malih harmonika i natopljeni su nekakvim tamnim umakom? Takve se salate na društvenim mrežama, gdje su ogroman hit, nazivaju, gle čuda, harmonika-krastavcima, pa se, sukladno tom nazivu, označavaju hashtagom accordioncucumbers.

Evo pogledajte samo kako dobro izgledaju. 

Kao što ste mogli vidjeti u priloženom videu, krastavci se režu na poseban način, pri čemu su od velike pomoći štapići za jelo ili, umjesto njih, dva komada standardnog pribora za jelo.

Što se tiče umaka kojim se zaliju na ovaj neobičan način narezani kukumari, glavna mu je karakteristika žestina. Recepti se međusobno poprilično razlikuju po pitanju sastojaka, no završni dojam je uvijek isti: sve pršti od okusa.

Želite li isprobati ovu "ludu" salatu, predlažemo vam preljev koji se priprema od po 1 žlice običnog soja umaka, rižinog octa ili bijelog octa, kineskog čili ulja te šećera, uz dodatak žličice sezamovog ulja i isto toliko sjemenki sezama te još na kraju i 2 žlice sitno narezanog mladog luka i 2 usitnjena režnja češnjaka. Sve se dobro promiješa i prelije po harmonikicama od krastavaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:28