StoryEditorOCM
Savjetitrik za sočnost

Kotleti će uvijek ispasti savršeno ako ih natrljate ovom smjesom, čuda čini. No ništa od toga bez prave metode pečenja

Piše Spiza SD
22. studenog 2023. - 11:04

Svinjski kotlet može biti sočan i slastan zalogaj, ali jednako tako može biti gorko razočaranje. Kako biste osigurali da budu ukusni i meki, iskušajte zgodan trik za koji će vam biti potrebna tri sastojka od kojih barem dva sasvim sigurno već imate, a zatim prilikom pripreme primijenite savjet za osobitu sočnost i mekoću.

Sve što trebate napraviti je dobro ih istrljati mješavinom soli, papra i češnjaka u prahu - savršeno ćete ih začiniti i naglasiti im prirodne okuse.

Savjet za savršenu pripremu je jednostavan: nemojte ih pretjerano dugo peći. Kako primijeniti ovaj savjet? LAako: najprije ih lagano zapecite na tavi pa pečenje završite u pećnici.

image
Shutterstock

Idemo sad biti konkretni. Ako su vam na raspolaganju dva veća svinjska kotleta, svaki težak otprilike 250 grama, trebat će vam jedna žlica ulja, pola žličice soli, pola žličice češnjaka u prahu i otprilike četvrtina žličice crnog papra. Navedene sastojke pomiješajte te mješavinom obilato natrljajte meso.

Nakon što ste sve to riješili, počnite zagrijavati pećnicu na 200 stupnjeva Celzija, a dok se ona grije ulijte ulje u tavu od lijevanog željeza prikladnu za pećnicu pa je (tavu) pristavite na srednje jaku temperaturu.

image
Shutterstock

Kad se ulje zagrije, pažljivo stavite svinjske odreske u tavu i pecite ih dvije do tri minute sa svake strane, da uhvate boju i da se na površini stvori korica.

Čim ste to obavili, tavu prebacite u pećnicu pa pecite 15 minuta dok dobro ne porumene, zatim ih izvadite iz pećnice i poslužite vruće jer su upravo takvi najsočniji i najmekši. Ovo znači da biste prilog - bio to pire, dinstani kupus ili nešto treće - trebali pristaviti prije nego ste se krenuli baviti kotletima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 09:20