Želite li se malo razmaziti doručkom, a volite palačinke i slična jela, svidjet će vam se recept za trendy jelo poznato pod nazivom Dutch Baby. Možda ste ga već primijetili na društvenim mrežama jer je vrlo fotogenično.
Upotpunjen borovnicama i začinjen koricom limuna, ovaj križanac palačinke, omleta, suflea i pahuljastih američkih palačinki motivirat će vas da se što prije dignete iz kreveta. Ali ne morate se pretjerano žuriti, jer priprema se poprilično jednostavno. Donosimo recept predviđen za četiri osobe pa ga prilagodite svojim potrebama.
Duch Baby s borovnicama
Sastojci:
150 g borovnica
120 ml mlijeka
60 g brašna
3 jaja
3 žlice maslaca
1 žlica šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
korica 1 limuna
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija. U pećnicu stavite okruglu posudu od lijevanog željeza promjera 25 centimetara da se dobro zagrije.
U međuvremenu, u blenderu pomiješajte jaja, mlijeko, brašno, šećer, sol, vaniliju i koricu limuna. Kad je smjesa glatka, pažljivo izvadite vruću posudu iz pećnice. Ubacite maslac, pričekajte da se otopi pa posudu malo zavrtite kako bi maslac obložio dno i stranice.
Ulijte tijesto pa vratite posudu u pećnicu i pecite 15-ak minuta, odnosno dok tijesto ne porumeni i napuhne se.
Izvadite iz pećnice i prekrijte borovnicama pa pospite šećerom u prahu ili pokapajte medom.