StoryEditorOCM
Slanošest super ideja

Naši top recepti za palačinke: ovi nadjevi spajaju svjetske kuhinje, jamčimo da ćete guštat i u slatkima i u slanima!

Piše SD SPIZA
11. siječnja 2024. - 08:10

Ako niste sigurni kojim umacima i nadjevima obogatiti svoje palačinke ili se ne možete odlučiti između tradicionalnog tijesta, tanjih ili spužvastih palačinka u američkom stilu – popis s nekim od naših omiljenih recepata može vam pomoći u odluci!

Kao i u sve recepte pa tako i u one za palačinke, možete osloboditi svoju kreativnosti. Pokušajte eksperimentirati s kombinacijama slanih okusa poput tikve, kozjeg sira i raznih začina te se poigrati s raznolikim voćem i toplim i hladnim umacima. Nešto što je naizgled "jednostavno", pružit će pravu rapsodiju okusa.

A ako svojim palačinkama želite pružiti štih internacionalne kuhinje, onda će naše mini quesadille inspirirane meksičkim stilom i masala dosa od slatkog krumpira na indijski način pružiti vrhunske okuse za međuobrok ili desert. Evo popisa...

image
Shutterstock

Palačinke punjene čokoladom i bananom

Pitate se postoji li način da svojim palačinkama unesete još više ukusa? Odgovor je – defitnitivno. To je hrpa pahuljastih palačinki sa slatkim, čokoladnim punjenjem. A šlag na kraju? Preljev u kombinaciji karamelizirane banane, javorovog sirupa i nasjeckanih lješnjaka. Postoji li sočnije od ovoga? 

Ako još niste, definitivno trebate probati.. Ovo je idealan desert za sve ljubitelje slatkog i odličan prijedlog za bogati doručak s ukusnim punjenjem – i to u tren oka!

image
Shutterstock

Američke palačinke s borovnicama

Kombinacija borovnica i sirupa s razlogom je klasičan preljev kojeg mnogi obožavaju jer lijepo nadopunjuje laganu i pahuljastu teksturu američkih palačinki. 

Međutim, tajna sočnog okusa ove verzije palačinki krije se i u sastojcima za tijesto. Prema tradicionalnom receptu, borovnice se također stavljaju u tijesto za palačinke kako bi se napravila luksuzna poslastica i još ukusnije tijesto.

image
Shutterstock

Masala Dosa

Ako volite raznolikost slanih palačinki, trebate isprobati ovaj vegetarijanski recept za indijsku masalu dosu. Dosa je najsličnija našim klasičnim palačinkama, no još je tanja i hrskavija. Radi se od mljevene natopljene riže i leće i najčešće jede u slanim varijantama.

Ove slane palačinke tradicionalno se jedu za doručak ili kao ukusan međuobrok, a naša verzija začinjenog batata nadopunjena je rashlađujućim jogurtom od kokosa i korijandera. 

image
Shutterstock

Quesadilla palačinke

Ovo slasno jela pruža jedinstven doživljaj okusa, spajajući meksičke začine s nježnošću palačinki. Quesadilla palačinke su ukusna kombinacija meksičke i internacionalne kuhinje.

Zamislite sočne palačinke punjene topljenim sirom, piletinom, paprikom i začinjene guacamole umakom ili nadjevom od crvene paprike i sira te poslužene sa začinjenim grahom, zelenom salatom i avokadom... Ovo je sjajan način da uživate u palačinkama tijekom cijele godine!

image
Shutterstock

Palačinke & jaja Benedict

Savršena opcija za sve ljubitelje doručka – okušajte se u ovoj slasnoj kombinaciji palačinki s jajima Benedict, gdje su tekuća poširana jaja, deblje narezana šunka i špinat poslagani između hrpe palačinki. Jednostavan je za pripremu i nudi nešto malo drugačije za vaš sljedeći obrok.

image
Shutterstock

Palačinke sa šunkom i sirom

Za ljubitelje slanog, naš popis završavamo još jednom ukusnom idejom. Ovaj ste recept, sigurni smo, već barem jednom radili, ali vrijedan je spomena. Lagana večera ili fina užina za posao su i palačinke s dimljenom šunkom, sirom, malo crnog papra te posute vlascem. 

Izuzetno su ukusne i jednostavne, a možete napraviti i zapečenu verziju ovog recepta te oduševiti sve ukućane sa slasnim ručkom. A, poigrate li se i izrežete ih na male rolice, dobit ćete i idealan snack za ekipu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 15:31