StoryEditorOCM
Slanos okusom ljeta

Ručak gotov za 15 minuta: u glavnim ulogama su tjestenina, rajčice i tuna, a ovaj će potez učiniti jelo još ukusnijim

Piše Spiza SD
5. rujna 2023. - 14:49

Brzinski su recepti uvijek na cijeni, a osobito ljeti kad se malo kome da kuhati i svi imamo boljeg posla nego znojiti se uz špaher u kuhinji. Salatice su nam već malo dosadile, ova bura koja je zapuhala ipak "pita" malo konkretniju spizu pa nam se čijni kako bi najbolje bilo pripremiti nešto s tjesteninom. Recept koji smo pronašli kod talijanske blogerice poznate pod nadimkom Nonna Silvi baš nam se sviđa jer iako je riječ o sasvim klasičnom jelu - tjestenini s rajčicama i tunjevinom - par caka spretne nonne čini ga još boljim. 

Primjerice, Silvi ne kuha šalšu, nego cherryce samo kratko prodinsta na ulju, a umjesto da rajčice i tunjevinu doda tjestenini, ova meštrovica manistru ubaci u tavu u kojoj je dinstala pome i tunu. Razlika? Kao što bi rekli u Top listi nadrealista - drrrastična. Proučite recept, a u nastavku ćete pronaći i video u kojem možete vidjeti kako simpatična, vitalna Talijanka sprema manistru s okusom ljeta.

Tjestenina s rajčicama i tunjevinom

Sastojci za 3-4 osobe:

400 g tjestenine paccheri
250 g tunjevine
300 g cherry rajčica
30 g kapara
130 gr crnih maslina
ulje

Priprema:

Cherry rajčice narežite i stavite da se krčkaju u tavi, a u međuvremenu nasjeckajte kapare i dodajte ih rajčicama. Nakon dvije minute dodajte crne masline i na kraju dodajte tunjevinu. Pustite da se kratko prokuha, mora ostati vodenasto.

Rajčicama dodajte tjesteninu skuhanu al dente pa kuhanje dovršite u tavi. Dobro promiješajte.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 22:27