stdClass Object ( [id] => 1201996 [title] => Da ti obraz otpadne! Najprije su šokirali ‘apartmanom‘ na krovu gotičke ljepotice, a sad se otkrilo da je zbog skupo plaćenog fušeraja zamalo stradao posjetitelj. Imamo i nalaz vještaka, čista katastrofa [alias] => da-ti-obraz-otpadne-najprije-su-sokirali-apartmanom-na-krovu-goticke-ljepotice-a-sad-otkrilo-da-je-zbog-skupo-placenog-fuseraja-zamalo-stradao-posjetitelj-imamo-i-nalaz-vjestaka-cista-katastrofa [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nakon upornih pokušaja koji su trajali više od dva mjeseca, uspjeli smo od Banovine dobiti nalaz sudskog vještaka o spornim radovima koji su izvedeni u Staroj gradskoj vijećnici, a zbog kojih je ona do danas zatvorena za javnost.

Podsjetimo, ex Vijećnica je zatvorena zbog novog parketa koji se toliko deformirao da su ga morali zavidati, a u obnovu je uloženo 9,6 milijuna kuna iz EU projekta "Palača života - grad mijena". Nalaz sudskog vještaka smo dobili tek kad smo se pozvali na Zakon o pravu na pristup informacijama, ali ne i odgovor ne pitanje što će biti dalje.

Da dogovor između Grada i izvođača ne ide glatko, upućuje podatak o nazivu dokumenta koji je naručio Grad, a on se zove "Izvansudsko osiguranje dokaza na dijelu unutrašnjeg uređenja Stare gradske vijećnice".

 

 

Podsjetimo, izvođač radova je bila tvrtka "Neir", a odabrani su 2019. godine za vrijeme gradonačelničkog mandata Andre Krstulovića Opare. Dali su jedinu ponudu na javnoj nabavi koja je premašila procijenjenu vrijednost radova za skoro dva i pol milijuna kuna. Procjena radova je bila na 7,17 milijuna, a ponuda "Neira" je glasila 9,63 milijuna kuna, što je prihvaćeno.

15 mjeseci vlage

No, kad se pogleda kako je postavljanje parketa fušerski izvedeno i nakon brojnih primjedbi koje je za "Slobodnu" iznijela dizajnerica interijera Nikolina Jelavić Mitrović, pitanje koje bi neko nadležno tijelo moglo istražiti glasi: Što je Grad toliko platio?

 

---

image
Sandi Vidulić
---

 

Očevidom koji je obavio sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina dipl. ing. građ. Nedžad Lugić sa suradnicima u ožujku ove godine utvrđeno je da je podna glazura (estrih) i nakon što je prošlo 15 mjeseci od izvedenih radova vlažnija negoli je dopušteno za postavljanje parketa.

Međutim, to nije sve. U nalazu piše kako je vještvom utvrđeno da je korišteno pogrešno ljepilo. Za lijepljenje daščica parketa korišteno je dvokomponentno epoksi poliuretansko ljepilo, a ono se, napominje vještak, "u pravilu ne koristi za parketarske radove velikih površina".

U nalazu se ističe kako je za ovakav konstruktivni sustav preporučeno korištenje elastičnih ljepila kojima se omogućava takozvani rad parketa po površini. Također, uočeno je da je parket slabo lijepljen, odnosno da ljepilo nije dobro povezano s drvom i podlogom. Lugić piše da se nejednoliko nanosilo ljepilo na površinu podloge, spominje i "točkasto lijepljenje parketnih daščica s podlogom".

Sudski vještak se čak pita je li izvođač bio svjestan "otvorenog vremena rada do kada se odgovarajuće ljepilo može upotrijebiti, sve u skladu s uputama proizvođača ljepila". Ali, ni to nije sve, utvrđeno je da je došlo do znatnog odvajanja nivelirajuće mase od estriha, "što ukazuje na to da se nije koristio odgovarajući primer tijekom izvedbe građevinskih radova".

- Iz svega navedenog vidljivo je da je izvođač predmetne radove izveo s primjetnim nedostacima, pri čemu se nije u potpunosti pridržavao pravila struke, prvenstveno imajući u vidu smjernice za ugradnju parketnih obloga, odabir odgovarajućih materijala ugradnje, postizanja povoljnih uvjeta vlažnosti za ugradnju parketa, te nepridržavanje propisane dinamike u smislu izvođenja "mokrih" radova neposredno prije, tijekom i za vrijeme ugradnje parketa.

Odgovornost nadzora

Po mome mišljenju, odgovornost za nastale greške ne odnosi se isključivo na izvođača parketopolagačkih radova, nego i na odgovornost nadzornog inženjera koji je opasnost od mogućih deformiranja parketa trebao na vrijeme prepoznati, a ugradnju istog odobriti tek nakon zadovoljavanja svih gore navedenih uvjeta.

 

---

image
Sandi Vidulić
---

 

Uzrok podizanja parketa i pojave njegova koritanja po mom mišljenju je povećana vlažnost podloge prilikom postavljanja parketa, upotreba neodgovarajućeg ljepila za ovu vrstu podloge i njegovo neadekvatno nanošenje po površini, upotreba neodgovarajuće vrste primera, te izvođenje "mokrih" radova neposredno prije, tijekom i nakon ugradnje parketa - zaključuje sudski vještak Lugić i dodaje kako je došlo do nepovratne štete koja se ne može ispraviti brušenjem parketa.

- Navedene greške i deformacije ugrađenog parketa onemogućuju sigurno korištenje prostorija zgrade - zaključuje dipl. ing. Lugić. Njegov je prijedlog da se na drugom katu izvrši hitna zamjena parketa, a preporuka je da se zamijene parketi na prvom katu i prizemlju jer će se i oni čestim korištenjem još više iskriviti.

Podsjetimo, nadzor je obavljala tvrtka "Linir", čiji nam je vlasnik Hrvoje Dobrić odbio dati izjave kad smo ga kontaktirali. Također, iz "Neira" su prošli put rekli da nemaju komentara i da se obratimo za sve upite investitoru. No, sada ni iz Grada nisu dali izjavu kada će se situacija riješiti, ali su se osigurali za vođenje eventualnog sudskog spora.

Kad smo prvi put pisali o podignutom parketu, iz "Neira" su kazali kako su upozorili Grad da će zbog kratkog roka biti problema, ali sudsko vještvo zaključuje da se zbog toga izvođača ne može osloboditi odgovornosti, jer nije radio po pravilima struke.

Presing oko izvođenja radova dolazio je od strane Grada radi otvaranja izložbe "Judita 500", koja je organizirana povodom 500. obljetnice prvotiska prvog književnog djela na hrvatskom jeziku. No, parket se već tada iskrivio pa je bio zavidan neposredno prije negoli je izložba 6. svibnja 2021. otvorena. Zanimljivo da to nije spriječilo Grad da dan prije otvaranja izložbe 5. svibnja samom sebi izda uporabnu dozvolu.

Nju je potpisala viša savjetnica Ljiljana Polleti-Kopešić. Ona je poslije suspendirana, nakon što je javnosti postala poznata kao "Lile koja je dobila parfem" od poduzetnika Marija Jukića za nezakonito izdavanje građevinske dozvole s viškom kvadrata, zbog čega je USKOK provodio istragu.

U uporabnoj dozvoli za Staru gradsku vijećnicu Polleti-Kopešić je napisala kako je obavljen tehnički pregled i sastavljen zapisnik. Ako je dotična hodala po iskrivljenom parketu, mogla je izdati privremenu uporabnu dozvolu i tražiti da se nedostaci naknadno isprave, ali to nije učinila. A sada je Banovina angažirala sudskog vještaka, zbog spora s izvođačem, koji je ustvrdio da objekt kojem je Grad izdao uporabnu dozvolu nije siguran za upotrebu.

 

---

image
Sandi Vidulić
---

---

Nije siguran za upotrebu.

Kako smo doznali, dok je trajala izložba 'Judita 500', dogodio se manji eksces kad je na drugom katu na jednog momka pao pano zbog parketa koji se iskrivio. Odlučilo se objekt zatvoriti za javnost i u jesen promijeniti parket, no organizator međunarodne izložbe grafičke umjetnosti Pavo Majić uspio se izboriti da ipak održi 'Splitgraphic'.

Stara gradska vijećnica stoji zatvorena već osmi mjesec, a u Gradu kao da se ne žure da riješe spor s 'Neirom', koji inače često izvodi poslove u gradskoj jezgri...

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DO DALJNJEG ZATVORENA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => DO DALJNJEG ZATVORENA 2 0 6222 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-06-17 14:47:56 [created_by] => 3201 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-06-19 19:06:23 [modified_by] => 3201 [publish_up] => 2022-06-19 15:45:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7990 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/06\/17\/22466638.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/17\/17565870.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/17\/22439380.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/17\/22439382.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/17\/22439384.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/17\/22439386.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/17\/22439388.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/17\/22439390.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/17\/18129260.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jakov Prki\u0107\/cropix\/Slobodna Dalmacija","Vojko Basi\u0107\/Cropix","Sandi Viduli\u0107","Sandi Viduli\u0107","Sandi Viduli\u0107","Sandi Viduli\u0107","Sandi Viduli\u0107","Sandi Viduli\u0107","Duje Klari\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Sje\u0107ate se afere apartman?<\/p>","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x682","hd_22466638_1920.jpg":"1920x1080","k_22466638_1280.jpg":"1280x1280","k_22466638_1024.jpg":"1024x1024","k_22466638_640.jpg":"640x640","k_22466638_480.jpg":"480x480","k_22466638_340.jpg":"340x340","k_22466638_220.jpg":"220x220","o_22466638_1280.jpg":"1280x852","o_22466638_1024.jpg":"1024x682","o_22466638_640.jpg":"640x426","o_22466638_480.jpg":"480x319","o_22466638_340.jpg":"340x226","o_22466638_220.jpg":"220x146","h_22466638_1280.jpg":"1280x854","h_22466638_1024.jpg":"1024x683","h_22466638_640.jpg":"640x427","h_22466638_480.jpg":"480x320","h_22466638_340.jpg":"340x227","h_22466638_220.jpg":"220x147","pp_22466638_1280.jpg":"1280x1628","pp_22466638_1024.jpg":"1024x1303","pp_22466638_640.jpg":"640x814","pp_22466638_480.jpg":"480x611","pp_22466638_340.jpg":"340x432","pp_22466638_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_17565870_1920.jpg":"1920x1080","k_17565870_1280.jpg":"1280x1280","k_17565870_1024.jpg":"1024x1024","k_17565870_640.jpg":"640x640","k_17565870_480.jpg":"480x480","k_17565870_340.jpg":"340x340","k_17565870_220.jpg":"220x220","o_17565870_1280.jpg":"1280x852","o_17565870_1024.jpg":"1024x682","o_17565870_640.jpg":"640x426","o_17565870_480.jpg":"480x319","o_17565870_340.jpg":"340x226","o_17565870_220.jpg":"220x146","h_17565870_1280.jpg":"1280x854","h_17565870_1024.jpg":"1024x683","h_17565870_640.jpg":"640x427","h_17565870_480.jpg":"480x320","h_17565870_340.jpg":"340x227","h_17565870_220.jpg":"220x147","pp_17565870_1280.jpg":"1280x1628","pp_17565870_1024.jpg":"1024x1303","pp_17565870_640.jpg":"640x814","pp_17565870_480.jpg":"480x611","pp_17565870_340.jpg":"340x432","pp_17565870_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_22439380_1920.jpg":"1920x1080","k_22439380_1280.jpg":"1280x1280","k_22439380_1024.jpg":"1024x1024","k_22439380_640.jpg":"640x640","k_22439380_480.jpg":"480x480","k_22439380_340.jpg":"340x340","k_22439380_220.jpg":"220x220","o_22439380_1280.jpg":"1280x720","o_22439380_1024.jpg":"1024x576","o_22439380_640.jpg":"640x360","o_22439380_480.jpg":"480x270","o_22439380_340.jpg":"340x191","o_22439380_220.jpg":"220x123","h_22439380_1280.jpg":"1280x854","h_22439380_1024.jpg":"1024x683","h_22439380_640.jpg":"640x427","h_22439380_480.jpg":"480x320","h_22439380_340.jpg":"340x227","h_22439380_220.jpg":"220x147","pp_22439380_1280.jpg":"1280x1628","pp_22439380_1024.jpg":"1024x1303","pp_22439380_640.jpg":"640x814","pp_22439380_480.jpg":"480x611","pp_22439380_340.jpg":"340x432","pp_22439380_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_22439382_1920.jpg":"1920x1080","k_22439382_1280.jpg":"1280x1280","k_22439382_1024.jpg":"1024x1024","k_22439382_640.jpg":"640x640","k_22439382_480.jpg":"480x480","k_22439382_340.jpg":"340x340","k_22439382_220.jpg":"220x220","o_22439382_1280.jpg":"1280x720","o_22439382_1024.jpg":"1024x576","o_22439382_640.jpg":"640x360","o_22439382_480.jpg":"480x270","o_22439382_340.jpg":"340x191","o_22439382_220.jpg":"220x123","h_22439382_1280.jpg":"1280x854","h_22439382_1024.jpg":"1024x683","h_22439382_640.jpg":"640x427","h_22439382_480.jpg":"480x320","h_22439382_340.jpg":"340x227","h_22439382_220.jpg":"220x147","pp_22439382_1280.jpg":"1280x1628","pp_22439382_1024.jpg":"1024x1303","pp_22439382_640.jpg":"640x814","pp_22439382_480.jpg":"480x611","pp_22439382_340.jpg":"340x432","pp_22439382_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_22439384_1920.jpg":"1920x1080","k_22439384_1280.jpg":"1280x1280","k_22439384_1024.jpg":"1024x1024","k_22439384_640.jpg":"640x640","k_22439384_480.jpg":"480x480","k_22439384_340.jpg":"340x340","k_22439384_220.jpg":"220x220","o_22439384_1280.jpg":"1280x720","o_22439384_1024.jpg":"1024x576","o_22439384_640.jpg":"640x360","o_22439384_480.jpg":"480x270","o_22439384_340.jpg":"340x191","o_22439384_220.jpg":"220x123","h_22439384_1280.jpg":"1280x854","h_22439384_1024.jpg":"1024x683","h_22439384_640.jpg":"640x427","h_22439384_480.jpg":"480x320","h_22439384_340.jpg":"340x227","h_22439384_220.jpg":"220x147","pp_22439384_1280.jpg":"1280x1628","pp_22439384_1024.jpg":"1024x1303","pp_22439384_640.jpg":"640x814","pp_22439384_480.jpg":"480x611","pp_22439384_340.jpg":"340x432","pp_22439384_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_22439386_1920.jpg":"1920x1080","k_22439386_1280.jpg":"1280x1280","k_22439386_1024.jpg":"1024x1024","k_22439386_640.jpg":"640x640","k_22439386_480.jpg":"480x480","k_22439386_340.jpg":"340x340","k_22439386_220.jpg":"220x220","o_22439386_1280.jpg":"1280x720","o_22439386_1024.jpg":"1024x576","o_22439386_640.jpg":"640x360","o_22439386_480.jpg":"480x270","o_22439386_340.jpg":"340x191","o_22439386_220.jpg":"220x123","h_22439386_1280.jpg":"1280x854","h_22439386_1024.jpg":"1024x683","h_22439386_640.jpg":"640x427","h_22439386_480.jpg":"480x320","h_22439386_340.jpg":"340x227","h_22439386_220.jpg":"220x147","pp_22439386_1280.jpg":"1280x1628","pp_22439386_1024.jpg":"1024x1303","pp_22439386_640.jpg":"640x814","pp_22439386_480.jpg":"480x611","pp_22439386_340.jpg":"340x432","pp_22439386_220.jpg":"220x280"},{"size0":"682x384","hd_22439388_1920.jpg":"1920x1080","k_22439388_1280.jpg":"1280x1280","k_22439388_1024.jpg":"1024x1024","k_22439388_640.jpg":"640x640","k_22439388_480.jpg":"480x480","k_22439388_340.jpg":"340x340","k_22439388_220.jpg":"220x220","o_22439388_1280.jpg":"1280x720","o_22439388_1024.jpg":"1024x576","o_22439388_640.jpg":"640x360","o_22439388_480.jpg":"480x270","o_22439388_340.jpg":"340x191","o_22439388_220.jpg":"220x123","h_22439388_1280.jpg":"1280x854","h_22439388_1024.jpg":"1024x683","h_22439388_640.jpg":"640x427","h_22439388_480.jpg":"480x320","h_22439388_340.jpg":"340x227","h_22439388_220.jpg":"220x147","pp_22439388_1280.jpg":"1280x1628","pp_22439388_1024.jpg":"1024x1303","pp_22439388_640.jpg":"640x814","pp_22439388_480.jpg":"480x611","pp_22439388_340.jpg":"340x432","pp_22439388_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_22439390_1920.jpg":"1920x1080","k_22439390_1280.jpg":"1280x1280","k_22439390_1024.jpg":"1024x1024","k_22439390_640.jpg":"640x640","k_22439390_480.jpg":"480x480","k_22439390_340.jpg":"340x340","k_22439390_220.jpg":"220x220","o_22439390_1280.jpg":"1280x720","o_22439390_1024.jpg":"1024x576","o_22439390_640.jpg":"640x360","o_22439390_480.jpg":"480x270","o_22439390_340.jpg":"340x191","o_22439390_220.jpg":"220x123","h_22439390_1280.jpg":"1280x854","h_22439390_1024.jpg":"1024x683","h_22439390_640.jpg":"640x427","h_22439390_480.jpg":"480x320","h_22439390_340.jpg":"340x227","h_22439390_220.jpg":"220x147","pp_22439390_1280.jpg":"1280x1628","pp_22439390_1024.jpg":"1024x1303","pp_22439390_640.jpg":"640x814","pp_22439390_480.jpg":"480x611","pp_22439390_340.jpg":"340x432","pp_22439390_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1236","hd_18129260_1920.jpg":"1920x1080","k_18129260_1280.jpg":"1280x1280","k_18129260_1024.jpg":"1024x1024","k_18129260_640.jpg":"640x640","k_18129260_480.jpg":"480x480","k_18129260_340.jpg":"340x340","k_18129260_220.jpg":"220x220","o_18129260_1280.jpg":"1280x824","o_18129260_1024.jpg":"1024x659","o_18129260_640.jpg":"640x412","o_18129260_480.jpg":"480x309","o_18129260_340.jpg":"340x218","o_18129260_220.jpg":"220x141","h_18129260_1280.jpg":"1280x854","h_18129260_1024.jpg":"1024x683","h_18129260_640.jpg":"640x427","h_18129260_480.jpg":"480x320","h_18129260_340.jpg":"340x227","h_18129260_220.jpg":"220x147","pp_18129260_1280.jpg":"1280x1628","pp_18129260_1024.jpg":"1024x1303","pp_18129260_640.jpg":"640x814","pp_18129260_480.jpg":"480x611","pp_18129260_340.jpg":"340x432","pp_18129260_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38472450 Threads: 3 Questions: 7102927392 Slow queries: 3301979 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608477494 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/da-ti-obraz-otpadne-najprije-su-sokirali-apartmanom-na-krovu-goticke-ljepotice-a-sad-otkrilo-da-je-zbog-skupo-placenog-fuseraja-zamalo-stradao-posjetitelj-imamo-i-nalaz-vjestaka-cista-katastrofa-1201996 [printLink] => /split/da-ti-obraz-otpadne-najprije-su-sokirali-apartmanom-na-krovu-goticke-ljepotice-a-sad-otkrilo-da-je-zbog-skupo-placenog-fuseraja-zamalo-stradao-posjetitelj-imamo-i-nalaz-vjestaka-cista-katastrofa-1201996?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 603308 [name] => Nikolina Jelavić Mitrović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-03-09 12:13:58 [main_article_id] => 0 [alias] => nikolina-jelavic-mitrovic [link] => /tag/nikolina-jelavic-mitrovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 512939 [name] => Gradska vijećnica Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradska-vijecnica-split [link] => /tag/gradska-vijecnica-split ) [2] => stdClass Object ( [id] => 401367 [name] => sudski vještak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sudski-vjestak [link] => /tag/sudski-vjestak ) [3] => stdClass Object ( [id] => 681678 [name] => tvrtka ˝Linir˝ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-19 17:45:49 [main_article_id] => 0 [alias] => tvrtka-linir [link] => /tag/tvrtka-linir ) [4] => stdClass Object ( [id] => 681679 [name] => tvrtka ˝Neira˝ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-06-19 17:45:49 [main_article_id] => 0 [alias] => tvrtka-neira [link] => /tag/tvrtka-neira ) [5] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DO DALJNJEG ZATVORENA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Da ti obraz otpadne! Najprije su šokirali ‘apartmanom‘ na krovu gotičke ljepotice, a sad se otkrilo da je zbog skupo plaćenog fušeraja zamalo stradao posjetitelj. Imamo i nalaz vještaka, čista katastrofa [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3201 [name] => Sandi Vidulić [username] => sandi-viduli [email] => sandi-viduli@sd.hr [password] => $2y$10$QEONSV0iJcSKDJHoRmUlnugIL0..tKPBYNZIP7zCykZEUoWHMIhke [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sandi-vidulic-3201 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1719 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/d7b193a1bc1ac1437dad7e71367ea22f?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/22466638.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Jakov Prkić/cropix/Slobodna Dalmacija [mainImageDesc] =>

Sjećate se afere apartman?

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/22466638.jpg [title] =>

Sjećate se afere apartman?

Jakov Prkić/cropix/Slobodna Dalmacija ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/17565870.jpg [title] => Vojko Basić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/22439380.jpg [title] => Sandi Vidulić ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/22439382.jpg [title] => Sandi Vidulić ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/22439384.jpg [title] => Sandi Vidulić ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/22439386.jpg [title] => Sandi Vidulić ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/22439388.jpg [title] => Sandi Vidulić ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/22439390.jpg [title] => Sandi Vidulić ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/17/18129260.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nakon upornih pokušaja koji su trajali više od dva mjeseca, uspjeli smo od Banovine dobiti nalaz sudskog vještaka o spornim radovima koji su izvedeni u Staroj gradskoj vijećnici, a zbog kojih je ona do danas zatvorena za javnost.

Podsjetimo, ex Vijećnica je zatvorena zbog novog parketa koji se toliko deformirao da su ga morali zavidati, a u obnovu je uloženo 9,6 milijuna kuna iz EU projekta "Palača života - grad mijena". Nalaz sudskog vještaka smo dobili tek kad smo se pozvali na Zakon o pravu na pristup informacijama, ali ne i odgovor ne pitanje što će biti dalje.

Da dogovor između Grada i izvođača ne ide glatko, upućuje podatak o nazivu dokumenta koji je naručio Grad, a on se zove "Izvansudsko osiguranje dokaza na dijelu unutrašnjeg uređenja Stare gradske vijećnice".

 

 

Podsjetimo, izvođač radova je bila tvrtka "Neir", a odabrani su 2019. godine za vrijeme gradonačelničkog mandata Andre Krstulovića Opare. Dali su jedinu ponudu na javnoj nabavi koja je premašila procijenjenu vrijednost radova za skoro dva i pol milijuna kuna. Procjena radova je bila na 7,17 milijuna, a ponuda "Neira" je glasila 9,63 milijuna kuna, što je prihvaćeno.

15 mjeseci vlage

No, kad se pogleda kako je postavljanje parketa fušerski izvedeno i nakon brojnih primjedbi koje je za "Slobodnu" iznijela dizajnerica interijera Nikolina Jelavić Mitrović, pitanje koje bi neko nadležno tijelo moglo istražiti glasi: Što je Grad toliko platio?

 

---

image
Sandi Vidulić
---

 

Očevidom koji je obavio sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina dipl. ing. građ. Nedžad Lugić sa suradnicima u ožujku ove godine utvrđeno je da je podna glazura (estrih) i nakon što je prošlo 15 mjeseci od izvedenih radova vlažnija negoli je dopušteno za postavljanje parketa.

Međutim, to nije sve. U nalazu piše kako je vještvom utvrđeno da je korišteno pogrešno ljepilo. Za lijepljenje daščica parketa korišteno je dvokomponentno epoksi poliuretansko ljepilo, a ono se, napominje vještak, "u pravilu ne koristi za parketarske radove velikih površina".

U nalazu se ističe kako je za ovakav konstruktivni sustav preporučeno korištenje elastičnih ljepila kojima se omogućava takozvani rad parketa po površini. Također, uočeno je da je parket slabo lijepljen, odnosno da ljepilo nije dobro povezano s drvom i podlogom. Lugić piše da se nejednoliko nanosilo ljepilo na površinu podloge, spominje i "točkasto lijepljenje parketnih daščica s podlogom".

Sudski vještak se čak pita je li izvođač bio svjestan "otvorenog vremena rada do kada se odgovarajuće ljepilo može upotrijebiti, sve u skladu s uputama proizvođača ljepila". Ali, ni to nije sve, utvrđeno je da je došlo do znatnog odvajanja nivelirajuće mase od estriha, "što ukazuje na to da se nije koristio odgovarajući primer tijekom izvedbe građevinskih radova".

- Iz svega navedenog vidljivo je da je izvođač predmetne radove izveo s primjetnim nedostacima, pri čemu se nije u potpunosti pridržavao pravila struke, prvenstveno imajući u vidu smjernice za ugradnju parketnih obloga, odabir odgovarajućih materijala ugradnje, postizanja povoljnih uvjeta vlažnosti za ugradnju parketa, te nepridržavanje propisane dinamike u smislu izvođenja "mokrih" radova neposredno prije, tijekom i za vrijeme ugradnje parketa.

Odgovornost nadzora

Po mome mišljenju, odgovornost za nastale greške ne odnosi se isključivo na izvođača parketopolagačkih radova, nego i na odgovornost nadzornog inženjera koji je opasnost od mogućih deformiranja parketa trebao na vrijeme prepoznati, a ugradnju istog odobriti tek nakon zadovoljavanja svih gore navedenih uvjeta.

 

---

image
Sandi Vidulić
---

 

Uzrok podizanja parketa i pojave njegova koritanja po mom mišljenju je povećana vlažnost podloge prilikom postavljanja parketa, upotreba neodgovarajućeg ljepila za ovu vrstu podloge i njegovo neadekvatno nanošenje po površini, upotreba neodgovarajuće vrste primera, te izvođenje "mokrih" radova neposredno prije, tijekom i nakon ugradnje parketa - zaključuje sudski vještak Lugić i dodaje kako je došlo do nepovratne štete koja se ne može ispraviti brušenjem parketa.

- Navedene greške i deformacije ugrađenog parketa onemogućuju sigurno korištenje prostorija zgrade - zaključuje dipl. ing. Lugić. Njegov je prijedlog da se na drugom katu izvrši hitna zamjena parketa, a preporuka je da se zamijene parketi na prvom katu i prizemlju jer će se i oni čestim korištenjem još više iskriviti.

Podsjetimo, nadzor je obavljala tvrtka "Linir", čiji nam je vlasnik Hrvoje Dobrić odbio dati izjave kad smo ga kontaktirali. Također, iz "Neira" su prošli put rekli da nemaju komentara i da se obratimo za sve upite investitoru. No, sada ni iz Grada nisu dali izjavu kada će se situacija riješiti, ali su se osigurali za vođenje eventualnog sudskog spora.

Kad smo prvi put pisali o podignutom parketu, iz "Neira" su kazali kako su upozorili Grad da će zbog kratkog roka biti problema, ali sudsko vještvo zaključuje da se zbog toga izvođača ne može osloboditi odgovornosti, jer nije radio po pravilima struke.

Presing oko izvođenja radova dolazio je od strane Grada radi otvaranja izložbe "Judita 500", koja je organizirana povodom 500. obljetnice prvotiska prvog književnog djela na hrvatskom jeziku. No, parket se već tada iskrivio pa je bio zavidan neposredno prije negoli je izložba 6. svibnja 2021. otvorena. Zanimljivo da to nije spriječilo Grad da dan prije otvaranja izložbe 5. svibnja samom sebi izda uporabnu dozvolu.

Nju je potpisala viša savjetnica Ljiljana Polleti-Kopešić. Ona je poslije suspendirana, nakon što je javnosti postala poznata kao "Lile koja je dobila parfem" od poduzetnika Marija Jukića za nezakonito izdavanje građevinske dozvole s viškom kvadrata, zbog čega je USKOK provodio istragu.

U uporabnoj dozvoli za Staru gradsku vijećnicu Polleti-Kopešić je napisala kako je obavljen tehnički pregled i sastavljen zapisnik. Ako je dotična hodala po iskrivljenom parketu, mogla je izdati privremenu uporabnu dozvolu i tražiti da se nedostaci naknadno isprave, ali to nije učinila. A sada je Banovina angažirala sudskog vještaka, zbog spora s izvođačem, koji je ustvrdio da objekt kojem je Grad izdao uporabnu dozvolu nije siguran za upotrebu.

 

---

image
Sandi Vidulić
---

---

Nije siguran za upotrebu.

Kako smo doznali, dok je trajala izložba 'Judita 500', dogodio se manji eksces kad je na drugom katu na jednog momka pao pano zbog parketa koji se iskrivio. Odlučilo se objekt zatvoriti za javnost i u jesen promijeniti parket, no organizator međunarodne izložbe grafičke umjetnosti Pavo Majić uspio se izboriti da ipak održi 'Splitgraphic'.

Stara gradska vijećnica stoji zatvorena već osmi mjesec, a u Gradu kao da se ne žure da riješe spor s 'Neirom', koji inače često izvodi poslove u gradskoj jezgri...

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Jakov Prkić/cropix/Slobodna Dalmacija Vojko Basić/Cropix Sandi Vidulić Sandi Vidulić Sandi Vidulić Sandi Vidulić Sandi Vidulić Sandi Vidulić Duje Klarić/Cropix
Jakov Prkić/cropix/Slobodna Dalmacija

Sjećate se afere apartman?

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/da-ti-obraz-otpadne-najprije-su-sokirali-apartmanom-na-krovu-goticke-ljepotice-a-sad-otkrilo-da-je-zbog-skupo-placenog-fuseraja-zamalo-stradao-posjetitelj-imamo-i-nalaz-vjestaka-cista-katastrofa-1201996 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b9efab3378bf4c7f862c26b8610df66350dfdaa4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Da+ti+obraz+otpadne%21+Najprije+su+%C5%A1okirali+%E2%80%98apartmanom%E2%80%98+na+krovu+goti%C4%8Dke+ljepotice%2C+a+sad+se+otkrilo+da+je+zbog+skupo+pla%C4%87enog+fu%C5%A1eraja+zamalo+stradao+posjetitelj.+Imamo+i+nalaz+vje%C5%A1taka%2C+%C4%8Dista+katastrofa&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fda-ti-obraz-otpadne-najprije-su-sokirali-apartmanom-na-krovu-goticke-ljepotice-a-sad-otkrilo-da-je-zbog-skupo-placenog-fuseraja-zamalo-stradao-posjetitelj-imamo-i-nalaz-vjestaka-cista-katastrofa-1201996 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fda-ti-obraz-otpadne-najprije-su-sokirali-apartmanom-na-krovu-goticke-ljepotice-a-sad-otkrilo-da-je-zbog-skupo-placenog-fuseraja-zamalo-stradao-posjetitelj-imamo-i-nalaz-vjestaka-cista-katastrofa-1201996 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => DO DALJNJEG ZATVORENA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitDO DALJNJEG ZATVORENA

Da ti obraz otpadne! Najprije su šokirali ‘apartmanom‘ na krovu gotičke ljepotice, a sad se otkrilo da je zbog skupo plaćenog fušeraja zamalo stradao posjetitelj. Imamo i nalaz vještaka, čista katastrofa

Piše Sandi Vidulić
19. lipnja 2022. - 17:45

Nakon upornih pokušaja koji su trajali više od dva mjeseca, uspjeli smo od Banovine dobiti nalaz sudskog vještaka o spornim radovima koji su izvedeni u Staroj gradskoj vijećnici, a zbog kojih je ona do danas zatvorena za javnost.

Podsjetimo, ex Vijećnica je zatvorena zbog novog parketa koji se toliko deformirao da su ga morali zavidati, a u obnovu je uloženo 9,6 milijuna kuna iz EU projekta "Palača života - grad mijena". Nalaz sudskog vještaka smo dobili tek kad smo se pozvali na Zakon o pravu na pristup informacijama, ali ne i odgovor ne pitanje što će biti dalje.

Da dogovor između Grada i izvođača ne ide glatko, upućuje podatak o nazivu dokumenta koji je naručio Grad, a on se zove "Izvansudsko osiguranje dokaza na dijelu unutrašnjeg uređenja Stare gradske vijećnice".

 ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 20:19