StoryEditorOCM
Splitneće, pa neće

Inspektori zabranili rad ‘Noštromu‘ na Peškariji! A jedini se on javio na natječaj...

Piše split sd
30. lipnja 2023. - 11:52

Restoran Noštromo je morao prekinuti rad na Peškariji. Turistička inspekcija je ustanovila kako nema minimalnih tehničkih uvjeta. Prisiljeni su zatvoriti dok ih ne pribave, i to svega nekoliko dana prije nego im ističe suglasnost od 30 dana koliko su na koncu dobili prije raspisivanja natječaja, doznao je Dalmatinski portal.

Na raspisano nadmetanje, inače, javio se samo Noštromo. Najmanja početna cijena je jedan euro po kvadratu, odnosno 100 eura dnevno, pa će na koncu toliko i plaćati jer su se jedini javili. Naravno, uspiju li dobiti minimalne tehničke uvjete. 

Oko dodjele Peškarije nastao je i raskol u vrhu gradske uprave jer je pročelnica Maja Đerek inzistirala na natječaju, koji se na koncu i proveo. Propisana je i veća cijena, umjesto 2500 eura mjesečno koliko je prvotno planirano, sada će izdvajati 3000 eura. 

Organiziranje Festivala dalmatinske gastronomije, na kojem je Noštromo jedini sudionik, podignulo je buru u javnosti. Gradonačelnik Ivica Puljak je pod lupom Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa zbog načina dodjele prostora restoranu s kojim surađuje potpredsjednica njegove stranke, Lana Pavić kao i zbog uživanja u spremljenim delicijama na otvorenju. Osim toga, sukobio se sa saborskom zastupnicom i političkom tajnicom Centra, Dalijom Orešković koja je kritizirala njegove poteze oko Noštroma, piše Dalmatinski.

image

Lana Pavić i Ivica Puljak

Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 13:46