StoryEditorOCM
SplitBAUŠTEL UZ PLAŽU

Kaos na Bačvicama, a bageri još nisu ni upaljeni: ‘More će se zamutiti, a na snazi će biti i nova prometna regulacija‘

Piše Božidar Lončar
16. veljače 2024. - 16:19

Početak radova kojima će se sustav odvodnje južnog sliva preusmjeriti s Katalinića Briga na Stupe, a što uključuje područje Bačvica, Firula, Ovčica, Zente, Trstenika, Žnjana, Visoke, Mertojaka i cijelog područja južno od Vukovarske ulice, neće samo izazvati kaos na cestama u elitnim kvartovima uz plaže nego će i onečistiti okoliš, točnije more - ono što daje najbolju cijenu kvadratima od "Baća" do "Žnjana". Riječ je o privremenom i manjem zamućenju mora na kupalištu "Željezničar" na "Baćama" tijekom idućih mjesec dana, obećavaju iz Vodovoda i kanalizacije koji su ovu obavijest i pustili u javnost. 

image
Fotografija: Libra/Slobodna Dalmacija

Na kupanje i picigin privremeno zaboravite, a kava ispod "Žbirca" neće imati onaj poznati "pogled od milijun dolara". Gosti će biti primorani slušati zvukove bagera i strojeva koji će se smjestiti tik do ugostiteljskog jer je na tom mjestu priključak gradilišta na prometnu mrežu.

image
Fotografija: Libra/Slobodna Dalmacija

Izvođač radova je "Strabag" i "Pomgrad", a nositelj projekta gradska tvrtka novopečenog direktora Miroslava Delića, odnosno Vodovod i kanalizacija. Iz tvrtke su još jednom podsjetili na izmjenu prometne regulacije.

Kod hotela "Briig" i Turističke zajednice SDŽ jednosmjerna je ulica pretvorena u dvosmjernu dok Preradovićevo šetalište ostaje jednosmjerno. Na cesti kod "Šumice" nećete više moći ići pravo prema Firulama ako niste stanar, već okolnim putevima, dok se već od Ljetnog kina Bačvice upozorava na zastoje i zabranu parkinga do teniskih terena na Firulama. Nema ni vožnje od sportske lučice Zenta do ulaza na plažu Trstenik kao ni od križanja kod "Tommyja" na Žnjanu do spoja parkiralištu na makadamski plato na Žnjanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:52