StoryEditorOCM
Splitčvrsta desnica

Keramičari su postali preskupi, pa se splitski političar sam uhvatio postavljanja pločica: ‘Stvarno sam majstor za sve!‘

Piše Frano Kiso
2. prosinca 2023. - 16:44

Na tržištu građevinskih radova dobar ‘meštar‘ vrijedi kao suho zlato i usred inflacijske krize i nedostatka radne snage cijene su odletjele u nebo. Zavirite li u internetske tražilice i pokušate li naći keramičara, moći ćete vidjeti da se prosječna cijena za splitsko područje kreće od 18 do 22 eura po kvadratnom metru.

Osim pravog bogatstva koje ćete morati izdvojiti ako želite koračati po keramičkom podu, teško ćete naći slobodnog izvođača u idućih nekoliko mjeseci. Zbog toga su nam se nedavno javili čitatelji s pričama kako su ih neki keramičari tražili i više od 110 eura za jedan kvadrat postavljene površine!

Na ove cijene očito nije imuna ni lokalna politika, a dokaz za to je Martin Mladen Pauk koji je zasukao rukave i samostalno oblijepio svoje zidove.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Čvrsta desnica, oko sokolovo i nemaš šta falit. E, stvarno sam majstor za sve - pohvalio se gradski vijećnik Domovinskog pokreta.

U komentarima su se osim pohvala nanizali stručnjaci koji su mu savjetovali što treba popraviti u svom amaterskom nauku ("Koristi nivelatore, ne križiće!"), a jedan ga je već kandidirao za novu političku poziciju:

- Legitiman kandidat najmanje za mjesto pročelnika, ako ne i za ministra graditeljstva - piše Paukov simpatizer.

Izgleda da se realni sektor prelio i u političke vode i nove snage mogle bi raditi građevinske faturete da nadopune skromne kućne budžete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:42