StoryEditorOCM
SplitADIO

Najdirljiviji moment komemoracije za Bulju je bio kad su njegova djeca izašla na binu. Njihova poruka sve je takla...

Piše Nataša Bakotić
13. lipnja 2023. - 16:25
Sandra, Tomo, Jure i Josip nasmijali su sve kad su rekli da očekuju kako će im se sutra javiti da im kaže što su sve uprskali danasTom Dubravec/Cropix

Želio je puno, stvorio je puno, trošio je život nemilice, obišao je kuglu zemaljsku tri puta, a prevario ga je samo jedan čovjek, organizator leta u svemir koji se nikad nije dogodio. Bio je čovjek nevjerojatne energije i veliki hedonist. Svugdje prisutan i spreman pomoći, ali ne tako da gladnome da ribu, nego udicu.

Sve je to bio Buljo kojem su rijetki ikad izgovarali puno ime i prezime. Čak je i jutros u splitskom kazalištu, na komemoraciji nakon njegove iznenadne smrti, izgledalo neprirodno nazvati ga Juroslav Buljubašić. I djeca su ga, kažu, češće zvala Buljo nego tata.

image

Buljina supruga Gordana i djeca na komemoraciji u teatru

Tom Dubravec/Cropix

Baš njihov oproštaj s ocem bio je i najdirljiviji od svih dirljivih riječi koje su se čule u teatru. Sandra, Tomo, Jure i Josip nasmijali su sve kad su rekli da očekuju kako će im se sutra javiti da im kaže što su sve uprskali danas. I, da, lako ga je bilo zamisliti kako sjedi zavaljen u fotelju s cigarom i čašom chivasa u rukama i prati sve što se oko njega događa, a prirodni dar za analizu i kombinatoriku radi li, radi...

Komemoracija za Juroslava Buljubašića, mnogi se opraštaju od posebnog Splićanina: ‘Uvijek si bio ispred ostalih...‘

Puno kazalište u kojem ste mogli vidjeti poduzetnike, političare, umjetnike, sportaše, novinare i brojne prijatelje baš je prava slika punine njegova života, koji je, eto, potrošio iznenada i "priko reda".

Kako je sve to bilo pogledajte u videu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 11:43