stdClass Object ( [id] => 1258489 [title] => Nakon napisa o prevarenim kupcima stana s bolesnim djetetom, javio se vlasnik zemlje: ‘Ta je priča davno završena...‘ [alias] => nakon-napisa-o-prevarenim-kupcima-stana-s-bolesnim-djetetom-javio-se-vlasnik-zemlje-ta-je-prica-davno-zavrsena [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

- Ni u ovoj godini, a ni u budućnosti Ante Karamatić ili Mislav Karamatić neće graditi nikakvu zgradu na nekretninama u vlasništvu društva "Izolater" d.o.o.

Društvo "Izolater" d.o.o. je zgroženo postupanjem Mislava Karamatića, koji se neistinito predstavlja ovlaštenim investitorom od tvrtke Izolater d.o.o., kao i postupanjem Ante Karamatića koji neistinito navodi da bi zgradu na Pujankama morao početi graditi u ovoj godini - oglasila se splitska odvjetnica Tatjana Marković u ime trgovačkog društva “Izolater” d.o.o. Split.

Ragirala je na naš članak naslovljen “Dali 20.000 eura kapare za stan, a od zgrade nema ni temelja već deset godina” s nadnaslovom “Mučna bitka za povrat novca obitelji s teško bolesnim djetetom”, objavljen u tiskanom izdanju i na portalu Slobodne Dalmacije.

Podsjetimo, riječ je o slučaju Ivice Mlačića iz Vinišća, koji je s Mislavom Karamatićem iz Dobrodola, naselja u zagrebačkim Sesvetama (predstavio mu se kao investitor ovlašten od tvrtke “Izolater” d.o.o.), 2. srpnja 2013. godine u splitskoj agenciji “Globus nekretnine” potpisao predugovor o kupoprodaji nekretnine na splitskim Pujankama, prema kojemu je obitelj Mlačić trebala postati vlasnik stana na sedmom katu, označenog brojem 21, ukupne površine 53,85 m², za kupoprodajnu cijenu u protuvrijednosti od 1150 eura po četvornome metru, što ukupno iznosi 61.927 eura.

Mlačići su za nikad izgrađenu nekretninu dali kaparu/trećinu ugovorene vrijednosti u iznosu od 20.000 eura te, vidjevši da od gradnje nema ništa, sudskim putem zatražili povrat. Presudom Općinskoga građanskog suda u Zagrebu, spor je još 30. listopada 2017. okončan u njihovu korist, ali svoj novac do sada nisu dobili.

---

image
Vladimir Dugandzic/Cropix
---

Mislav Karamatić nam je u razgovoru kazao kako je sve poslove i potpise obavljao po nalogu oca Ante Karamatića, iskusnoga građevinara i vlasnika tvrtke “Conditor” d.o.o. u stečaju, što nam je potonji i potvrdio, preuzeo krivnju na sebe i dug priznao obećavši kako će ga i vratiti, ali i rekao kako to trenutno nije u mogućnosti učiniti. Navodeći svoje trenutno loše zdravstveno stanje, ujedno je najavio vrlo izvjestan skori početak gradnje zgrade na Pujankama – do kraja tekuće godine.

- Ove tvrdnje su netočne. Mislav Karamatić, a niti njegov otac Ante Karamatić, nikada nisu bili niti će ikada biti ovlašteni investitori od društva Izolater d.o.o. Ante Karamatić odnosno društvo Conditor d.o.o., kojeg je Ante Karamatić jedini član društva, su poznati društvu Izolater d.o.o. kao jedan od zainteresiranih stjecatelja poslovnih udjela društva Izolater d.o.o., a vjerujući u ozbiljnost njihovih namjera članovi društva Izolater d.o.o., kao prenositelji, su zaključili sa društvom Conditor d.o.o. Dobrodol, kao stjecateljem, Predugovor o prijenosu poslovnih udjela t.d. Izolater d.o.o., potvrđen od strane javnog bilježnika u Splitu dana 18. 01. 2017., te Aneks navedenog Predugovora, potvrđen od strane javnog bilježnika u Splitu dana 08. 08. 2017., kojim je krajnji rok za zaključenje konačnog Ugovora o prijenosu poslovnih udjela t.d. Izolater d.o.o. i isplatu naknade za stjecanje poslovnih udjela određen sa danom 31. 12. 2017. g.

Dakle, društvo "Conditor" d.o.o. Dobrodol je imalo tek namjeru steći poslovne udjele društva Izolater d.o.o., a koje društvo je vlasnik nekretnina č.zem. 4122/11, 4122/17, 4120/2, sve k.o. Split.

S obzirom na to da društvo Conditor d.o.o. a niti Ante Karamatić nisu isplatili članovima društva Izolater d.o.o. ni kaparu ni naknadu za stjecanje poslovnih udjela, to članovi društva Izolater d.o.o. nikada nisu pristupili zaključenju Ugovora o prijenosu poslovnih udjela, a od dana 31. 12. 2017. društvo Izolater d.o.o. nije u nikakvom ugovornom odnosu sa Antom Karamatićem, društvom Conditor d.o.o., a niti sa Mislavom Karamatićem, stoga ovi potonji nemaju nikakav osnov za gradnju na nekretninama u vlasništvu društva Izolater d.o.o. - navodi u svojemu demantiju odvjetnica Marković.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Rubić šokiran

Direktor tvrtke “Izolater” d.o.o. Frane Rubić šokiran je izjavama Ante Karamatića o njegovoj gradnji stambenog objekta na Pujankama. Ta se priča, veli, razvlači već 16 godina i nazire joj se kraj, ali ne u poslovnom aranžmanu s Karamatićima. Stoga su ga riječi sesvetskoga građevinara prilično uzrujale, a još više činjenica što je u cijelom slučaju grubo izigrana obitelj s teško bolesnim 11-godišnjakom, kojoj je uskraćen povrat novca, nužnog za njegovo liječenje.

Tvrtka “Izolater” d.o.o. je, ističe, vlasnik zemljišta na Pujankama, a Ante Karamatić je bio tek jedan od potencijalnih kupaca tvrtke “Izolater” d.o.o., odnosno zemljišta na kojemu postoji mogućnost izgradnje stambenog objekta od 18 katova.

– Vlasnici zemljišta, njih trojica, prvih nekoliko godina razmišljali su o investiciji, ali su zbog starosti odustali i počeli tražiti kupca. Među njima se, prije 15 godina, kao jedan od potencijalnih, našao i Ante Karamatić. Znači, on od tada želi kupiti zemljište i graditi.

Mi smo mu svih ovih godina produljivali predugovor, imajući razumijevanja za probleme na koje je nailazio u pripremi projekta gradnje. Ali zadnji rok za pristup zaključenju našeg konačnog ugovora o prijenosu poslovnih udjela istekao je 31. prosinca 2017. godine – kaže Frane Rubić, ističući kako od Karamatića tvrtka “Izolater” d.o.o. nikada nije dobila ni kune ni eura, niti je bilo ikakve kapare.

– Zato ne postoji nikakva mogućnost da vlasnici zemljišta na Pujankama stupe u bilo kakav poslovni odnos s Antom Karamatićem. I da sad donese ne znam koju svotu novca, nikad neće graditi na toj parceli – izričit je Rubić, ne krijući kako je zadnji usmeni kontakt s Antom Karamatićem bio u rujnu prošle godine, a sadržaj razgovora bio je mučan. “Izolater” d.o.o. unatrag nekoliko godina traga za novim kupcima, a u posljednje dvije ima nekoliko ozbiljnih, napominje Rubić, te se pregovara s nekoliko zainteresiranih, koji znaju za njihovu priču s Karamatićima i za njihovu zabilježbu na zemljištu.

Neosnovana tužba

– Kad je Ante uvidio da smo počeli tražiti nove kupce, htio je naštetiti projektu – pojašnjava Rubić, a njegova odvjetnica smatra kako je još uoči pandemije korone podignuo “neosnovanu tužbu kojoj je cilj bio upisati plombu na vlasnički list kako bi osujetio realizaciju projekta na Pujankama”.

– Sumnjamo u njegove namjere jer je općepoznato da sudski postupci dugo traju, a ako želimo tražiti novog investitora, on nam je prepreka. I Ante je toga svjestan – sliježe ramenima Rubić i objašnjava zašto je Karamatić stariji isturio sina Mislava kod svih potpisivanja.

– Svi predgovori između “Izolatera” d.o.o. i Karamatića bili su ili s njegovom tvrtkom “Conditor” d.o.o. ili s Antom. A sad nas tuži Mislav i navodi za svjedoka oca... Sve kako bi nas se godinama zavlačilo i onemogućilo realizaciju projekta s drugim kupcem.

Rubiću je već lagano muka od cijele priče. Diplomirani inženjer građevinarstva sin je jednog od trojice situiranih članova društva koje je davno steklo vlasništvo zemljišta na Pujankama; ima drugu, vlastitu tvrtku s 25 zaposlenih, koja posluje već 31 godinu s jednim mobitelom i istim brojem. I želi da se, kao direktor “Izolatera” d.o.o., saga s Pujankama što prije okonča.

Upitno ulaganje

S druge strane, Ante Karamatić nam je izjavio kako je u projekt Pujanke već uložio više od pola milijuna eura, te čak prodao obiteljsku kuću u Stanićima, i ne namjerava odustati od gradnje na istočnom rubu Splita.

– Ante Karamatić je naručio puno toga od svakoga, pa i projekt od tri projektanta, a nijedan, koliko imamo saznanja, nije platio. Pitanje je što je i koliko potrošio... Rekli smo mu da nam dokumentacijom potvrdi što je uistinu platio. Onda mi možemo budućem kupcu reći koliko je potrošio i platio kako bi mu se nadoknadili troškovi. I svaki kupac bi to prihvatio jer već ima riješenu stvar na parceli. No sumnjamo da je taj iznos toliki jer račune nismo vidjeli.

Što se tiče plombe, održano je jedno ročište za vrijeme korone. Istina, Ante Karamatić imao je namjeru to kupiti i radio je nešto na tome, ali ne toliko koliko misli. Kad bi došao u Split, boravio je u hotelu, sastančio... Ali to je njegova stvar. Cijela priča oko ove zgrade na Pujankama leži u činjenici što je riječ o zemljištu na kojemu je dopuštena izgrađenost i do 18 katova. A to je nešto, jer takvih zemljišta u Splitu nema – zaključuje Frane Rubić.

Gruba računica, imajući na umu prostorne planove, upućuje na mogućnost gradnje i do 6000 stambenih kvadrata (bez garaža) na toj parceli. Kada bi se, uzimajući u obzir situaciju na splitskom tržištu novogradnji, svaki četvorni metar stana u toj zgradi na Pujankama naplatio iznosom od 3000 eura, njezina izlazna cijena bi, bez garaža, mogla dosegnuti neslućene visine – nevjerojatnih 18 milijuna eura.

---

Dugovi i luksuzan život

Ima još prevarenih kupaca stanova

Zanimljivo je da je te iste 2017. godine, kada su u trgovačkom društvu "Izolater" već polako dizali ruke od poslovanja s "Conditorom" d.o.o. iz sesvetskog Dobrodola, njegov vlasnik Ante Karamatić našao nove kupce stanova. Modus operandi očito je bio isti...

– I mi smo dali kaparu, koju nam nikad u cijelosti nije vratio, samo manji dio – javile su nam se Tereza Marasović Kučić i Nives Marketin Stante nakon objave članka o slučaju obitelji Mlačić.

– Čitala sam tekst i nisam vjerovala, isto se i nama dogodilo – govori Tereza Marasović Kučić prisjećajući se kako je s Mislavom Karamatićem pregovarala o kupnji ("donio je projekt"), a predugovor potpisala s njegovim ocem Antom, ali i istodobno i uzela zadužnicu na njegovu tvrtku "Conditor" d.o.o. i osobnu imovinu računajući, kaže, kako će se, ako dođe do problema, barem naplatiti od "onih skupih, luksuznih automobila u kojima je dolazio na sastanke u Splitu ili od apartmana na Šolti i navodno neprodanih stanova po Zagrebu". Bespogovorno je, pamti, pristao...

– Dala sam kaparu za stan u iznosu od 11.485 eura i, vidjevši da od projekta nema ništa, počela tražiti novac natrag. O povratu sam razgovarala s Antinim drugim sinom, Josipom Karamatićem, jer se Ante u međuvremenu razbolio – vraća Tereza film unatrag, na njihove susrete u splitskom hotelu "Art".

– Rekao mi je da će početi vraćati novac od najma koji dobiva za svoje iznajmljene poslovne prostore kod hotela "Globo". Vratili su mi 15.000 kuna, na ruke. I to je bilo sve... Došla je korona, a ja sam zbog duga nastavila zvati Josipa i Antu. Rekli su mi da su im otkazani ti najmovi, da nemaju novca, pričali o bolesti... U jednom trenutku čak su mi kazali kako će me prijaviti policiji. Isto tako su mi rekli kako imaju kupca za te poslovne prostore, koji su u međuvremenu postali dio stečajne mase njihove tvrtke "Conditor" d.o.o. Čula sam se i sa stečajnom upraviteljicom, rekla mi je da nikad nećemo doći na red za naplatu duga, pa sam podignula privatnu tužbu posredstvom jednog odvjetničkog ureda u Zagrebu – rekla nam je Tereza Marasović Kučić.

---

---

Još jedan slučaj

 

Uspjeli vratiti dio novca

Nives Marketin Stante stupila je u kontakt s Karamatićima doznavši od Tereze Marasović Kučić da prodaju stanove na Pujankama. I u lipnju 2017. godine im, nakon potpisivanja predugovora, internet bankarstvom uplatila kaparu od 11.347 eura za stan. Ovaj put cijena kvadrata je, za razliku od one od 1150 eura po četvornome metru izvješene Mlačićima 2013., iznosila 1600 eura. Još joj je, veli, rečeno kako će kvadrat stana u istoj zgradi, kad bude gotova, stajati 2000 eura, što je bio dodatan mamac za kupnju u tom trenutku, dok je parcela na Pujankama još bila ledina, što je, uostalom, i danas.

– I mi smo se nalazili u hotelu "Art". Ante mi je također potpisao zadužnicu na "Conditor" d.o.o. i osobnu imovinu, koju sam poslije aktivirala. Nažalost, uzaludno... Obećao nam je useljenje 2018. na proljeće, iako će uporabna dozvola biti tek na jesen. Kao, možemo se useliti i nekoliko mjeseci ranije. Nažalost, odlučila sam riskirati, da bih na kraju angažirala odvjetnicu za raskid ugovora – riječi su Nives Marketin Stante. Otkriva i kako su joj se, kad ih je zvala za povrat kapare, otac i sin Karamatići, Ante i Josip, stalno izvlačili na zdravlje i obećavali kako će graditi, ali da se svemu ispriječila korona.

– Kasnije su se prestali javljati, ponašali su se kao da smo mi nešto krivi. Uspjeli smo vratiti svega 25.000 kuna – navodi Nives Marketin Stante, dodajući kako je razgovore o povratu novca vodila s Antinim sinovima Mislavom i Josipom. Potonji joj je u jednom trenutku rekao da je "prešao u drugu firmu" i uputio "da zove njegova tatu".

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Direktor tvrtke ‘Izolater’ govori nam da je zaista bio u poslovnom odnosu s Antom Karamatićem, ali da je ta priča davno završena, te da Karamatićevo javno obećanje obitelji da će na proljeće početi s gradnjom zgrade na Pujankama uopće ne drži vodu. Podsjetimo, obitelj Mlačić dala je Karamatićima polog od 20.000 eura za stan, pa ostala bez novca i bez stana [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 18 milijuna eura [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Direktor tvrtke ‘Izolater’ govori nam da je zaista bio u poslovnom odnosu s Antom Karamatićem, ali da je ta priča davno završena, te da Karamatićevo javno obećanje obitelji da će na proljeće početi s gradnjom zgrade na Pujankama uopće ne drži vodu. Podsjetimo, obitelj Mlačić dala je Karamatićima polog od 20.000 eura za stan, pa ostala bez novca i bez stana 18 milijuna eura 2 0 8748 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-01-19 12:38:21 [created_by] => 3183 [created_by_alias] => Mirela Goreta [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-01-21 19:50:55 [modified_by] => 3183 [publish_up] => 2023-01-21 19:38:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1704 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Direktor tvrtke ‘Izolater’ govori nam da je zaista bio u poslovnom odnosu s Antom Karamatićem, ali da je ta priča davno završena, te da Karamatićevo javno obećanje obitelji da će na proljeće početi s gradnjom zgrade na Pujankama uopće ne drži vodu. P [metadata] => robots= author= title=Javio nam se vlasnik [metakey] => Split, zemljište, Pujanke, zgrada, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/01\/19\/24153282.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/19\/24153106.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/19\/24153105.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/19\/24153102.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/19\/24164260.jpg","\/images\/slike\/2023\/01\/19\/24169787.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix\/Slobodna Dalmacija","Vladimir Dugandzic\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Slobodna Dalmacija",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","

zadu\u017enica Tereza Ku\u010di\u0107<\/p>","

Zadu\u017enica Nives Marketin Stante<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24153282_1920.jpg":"1920x1080","k_24153282_1280.jpg":"1280x1280","k_24153282_1024.jpg":"1024x1024","k_24153282_640.jpg":"640x640","k_24153282_480.jpg":"480x480","k_24153282_340.jpg":"340x340","k_24153282_220.jpg":"220x220","o_24153282_1280.jpg":"1280x853","o_24153282_1024.jpg":"1024x682","o_24153282_640.jpg":"640x426","o_24153282_480.jpg":"480x320","o_24153282_340.jpg":"340x226","o_24153282_220.jpg":"220x146","h_24153282_1280.jpg":"1280x854","h_24153282_1024.jpg":"1024x683","h_24153282_640.jpg":"640x427","h_24153282_480.jpg":"480x320","h_24153282_340.jpg":"340x227","h_24153282_220.jpg":"220x147","pp_24153282_1280.jpg":"1280x1628","pp_24153282_1024.jpg":"1024x1303","pp_24153282_640.jpg":"640x814","pp_24153282_480.jpg":"480x611","pp_24153282_340.jpg":"340x432","pp_24153282_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24153106_1920.jpg":"1920x1080","k_24153106_1280.jpg":"1280x1280","k_24153106_1024.jpg":"1024x1024","k_24153106_640.jpg":"640x640","k_24153106_480.jpg":"480x480","k_24153106_340.jpg":"340x340","k_24153106_220.jpg":"220x220","o_24153106_1280.jpg":"1280x853","o_24153106_1024.jpg":"1024x682","o_24153106_640.jpg":"640x426","o_24153106_480.jpg":"480x320","o_24153106_340.jpg":"340x226","o_24153106_220.jpg":"220x146","h_24153106_1280.jpg":"1280x854","h_24153106_1024.jpg":"1024x683","h_24153106_640.jpg":"640x427","h_24153106_480.jpg":"480x320","h_24153106_340.jpg":"340x227","h_24153106_220.jpg":"220x147","pp_24153106_1280.jpg":"1280x1628","pp_24153106_1024.jpg":"1024x1303","pp_24153106_640.jpg":"640x814","pp_24153106_480.jpg":"480x611","pp_24153106_340.jpg":"340x432","pp_24153106_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24153105_1920.jpg":"1920x1080","k_24153105_1280.jpg":"1280x1280","k_24153105_1024.jpg":"1024x1024","k_24153105_640.jpg":"640x640","k_24153105_480.jpg":"480x480","k_24153105_340.jpg":"340x340","k_24153105_220.jpg":"220x220","o_24153105_1280.jpg":"1280x853","o_24153105_1024.jpg":"1024x682","o_24153105_640.jpg":"640x426","o_24153105_480.jpg":"480x320","o_24153105_340.jpg":"340x226","o_24153105_220.jpg":"220x146","h_24153105_1280.jpg":"1280x854","h_24153105_1024.jpg":"1024x683","h_24153105_640.jpg":"640x427","h_24153105_480.jpg":"480x320","h_24153105_340.jpg":"340x227","h_24153105_220.jpg":"220x147","pp_24153105_1280.jpg":"1280x1628","pp_24153105_1024.jpg":"1024x1303","pp_24153105_640.jpg":"640x814","pp_24153105_480.jpg":"480x611","pp_24153105_340.jpg":"340x432","pp_24153105_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24153102_1920.jpg":"1920x1080","k_24153102_1280.jpg":"1280x1280","k_24153102_1024.jpg":"1024x1024","k_24153102_640.jpg":"640x640","k_24153102_480.jpg":"480x480","k_24153102_340.jpg":"340x340","k_24153102_220.jpg":"220x220","o_24153102_1280.jpg":"1280x853","o_24153102_1024.jpg":"1024x682","o_24153102_640.jpg":"640x426","o_24153102_480.jpg":"480x320","o_24153102_340.jpg":"340x226","o_24153102_220.jpg":"220x146","h_24153102_1280.jpg":"1280x854","h_24153102_1024.jpg":"1024x683","h_24153102_640.jpg":"640x427","h_24153102_480.jpg":"480x320","h_24153102_340.jpg":"340x227","h_24153102_220.jpg":"220x147","pp_24153102_1280.jpg":"1280x1628","pp_24153102_1024.jpg":"1024x1303","pp_24153102_640.jpg":"640x814","pp_24153102_480.jpg":"480x611","pp_24153102_340.jpg":"340x432","pp_24153102_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1500x2000","hd_24164260_1920.jpg":"1920x1080","k_24164260_1280.jpg":"1280x1280","k_24164260_1024.jpg":"1024x1024","k_24164260_640.jpg":"640x640","k_24164260_480.jpg":"480x480","k_24164260_340.jpg":"340x340","k_24164260_220.jpg":"220x220","o_24164260_1280.jpg":"1280x1706","o_24164260_1024.jpg":"1024x1365","o_24164260_640.jpg":"640x853","o_24164260_480.jpg":"480x640","o_24164260_340.jpg":"340x453","o_24164260_220.jpg":"220x293","h_24164260_1280.jpg":"1280x854","h_24164260_1024.jpg":"1024x683","h_24164260_640.jpg":"640x427","h_24164260_480.jpg":"480x320","h_24164260_340.jpg":"340x227","h_24164260_220.jpg":"220x147","pp_24164260_1280.jpg":"1280x1628","pp_24164260_1024.jpg":"1024x1303","pp_24164260_640.jpg":"640x814","pp_24164260_480.jpg":"480x611","pp_24164260_340.jpg":"340x432","pp_24164260_220.jpg":"220x280"},{"size0":"900x1600","hd_24169787_1920.jpg":"1920x1080","k_24169787_1280.jpg":"1280x1280","k_24169787_1024.jpg":"1024x1024","k_24169787_640.jpg":"640x640","k_24169787_480.jpg":"480x480","k_24169787_340.jpg":"340x340","k_24169787_220.jpg":"220x220","o_24169787_1280.jpg":"1280x2275","o_24169787_1024.jpg":"1024x1820","o_24169787_640.jpg":"640x1137","o_24169787_480.jpg":"480x853","o_24169787_340.jpg":"340x604","o_24169787_220.jpg":"220x391","h_24169787_1280.jpg":"1280x854","h_24169787_1024.jpg":"1024x683","h_24169787_640.jpg":"640x427","h_24169787_480.jpg":"480x320","h_24169787_340.jpg":"340x227","h_24169787_220.jpg":"220x147","pp_24169787_1280.jpg":"1280x1628","pp_24169787_1024.jpg":"1024x1303","pp_24169787_640.jpg":"640x814","pp_24169787_480.jpg":"480x611","pp_24169787_340.jpg":"340x432","pp_24169787_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7482022 Threads: 3 Questions: 1537196244 Slow queries: 4676041 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110837765 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/nakon-napisa-o-prevarenim-kupcima-stana-s-bolesnim-djetetom-javio-se-vlasnik-zemlje-ta-je-prica-davno-zavrsena-1258489 [printLink] => /split/nakon-napisa-o-prevarenim-kupcima-stana-s-bolesnim-djetetom-javio-se-vlasnik-zemlje-ta-je-prica-davno-zavrsena-1258489?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [1] => stdClass Object ( [id] => 274842 [name] => zemljište [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zemljiste [link] => /tag/zemljiste ) [2] => stdClass Object ( [id] => 229593 [name] => pujanke [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pujanke [link] => /tag/pujanke ) [3] => stdClass Object ( [id] => 347118 [name] => zgrada [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zgrada [link] => /tag/zgrada ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Direktor tvrtke ‘Izolater’ govori nam da je zaista bio u poslovnom odnosu s Antom Karamatićem, ali da je ta priča davno završena, te da Karamatićevo javno obećanje obitelji da će na proljeće početi s gradnjom zgrade na Pujankama uopće ne drži vodu. Podsjetimo, obitelj Mlačić dala je Karamatićima polog od 20.000 eura za stan, pa ostala bez novca i bez stana [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 18 milijuna eura [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nakon napisa o prevarenim kupcima stana s bolesnim djetetom, javio se vlasnik zemlje: ‘Ta je priča davno završena...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3183 [name] => Mirela Goreta [username] => mirela-goreta [email] => mirela-goreta@sd.hr [password] => $2y$10$KLqvjYODhlreLm54EO849.jVWE3S5eHZDGphl1.9jzT8Yas9vbzum [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/mirela-goreta-3183 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1701 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4ef0042ff0a20dabc8a5f03fe4953640?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/19/24153282.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vladimir Dugandžić/Cropix/Slobodna Dalmacija [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/19/24153282.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix/Slobodna Dalmacija ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/19/24153106.jpg [title] => Vladimir Dugandzic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/19/24153105.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/19/24153102.jpg [title] => Vladimir Dugandžić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/19/24164260.jpg [title] =>

zadužnica Tereza Kučić

Slobodna Dalmacija ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/01/19/24169787.jpg [title] =>

Zadužnica Nives Marketin Stante

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

- Ni u ovoj godini, a ni u budućnosti Ante Karamatić ili Mislav Karamatić neće graditi nikakvu zgradu na nekretninama u vlasništvu društva "Izolater" d.o.o.

Društvo "Izolater" d.o.o. je zgroženo postupanjem Mislava Karamatića, koji se neistinito predstavlja ovlaštenim investitorom od tvrtke Izolater d.o.o., kao i postupanjem Ante Karamatića koji neistinito navodi da bi zgradu na Pujankama morao početi graditi u ovoj godini - oglasila se splitska odvjetnica Tatjana Marković u ime trgovačkog društva “Izolater” d.o.o. Split.

Ragirala je na naš članak naslovljen “Dali 20.000 eura kapare za stan, a od zgrade nema ni temelja već deset godina” s nadnaslovom “Mučna bitka za povrat novca obitelji s teško bolesnim djetetom”, objavljen u tiskanom izdanju i na portalu Slobodne Dalmacije.

Podsjetimo, riječ je o slučaju Ivice Mlačića iz Vinišća, koji je s Mislavom Karamatićem iz Dobrodola, naselja u zagrebačkim Sesvetama (predstavio mu se kao investitor ovlašten od tvrtke “Izolater” d.o.o.), 2. srpnja 2013. godine u splitskoj agenciji “Globus nekretnine” potpisao predugovor o kupoprodaji nekretnine na splitskim Pujankama, prema kojemu je obitelj Mlačić trebala postati vlasnik stana na sedmom katu, označenog brojem 21, ukupne površine 53,85 m², za kupoprodajnu cijenu u protuvrijednosti od 1150 eura po četvornome metru, što ukupno iznosi 61.927 eura.

Mlačići su za nikad izgrađenu nekretninu dali kaparu/trećinu ugovorene vrijednosti u iznosu od 20.000 eura te, vidjevši da od gradnje nema ništa, sudskim putem zatražili povrat. Presudom Općinskoga građanskog suda u Zagrebu, spor je još 30. listopada 2017. okončan u njihovu korist, ali svoj novac do sada nisu dobili.

---

image
Vladimir Dugandzic/Cropix
---

Mislav Karamatić nam je u razgovoru kazao kako je sve poslove i potpise obavljao po nalogu oca Ante Karamatića, iskusnoga građevinara i vlasnika tvrtke “Conditor” d.o.o. u stečaju, što nam je potonji i potvrdio, preuzeo krivnju na sebe i dug priznao obećavši kako će ga i vratiti, ali i rekao kako to trenutno nije u mogućnosti učiniti. Navodeći svoje trenutno loše zdravstveno stanje, ujedno je najavio vrlo izvjestan skori početak gradnje zgrade na Pujankama – do kraja tekuće godine.

- Ove tvrdnje su netočne. Mislav Karamatić, a niti njegov otac Ante Karamatić, nikada nisu bili niti će ikada biti ovlašteni investitori od društva Izolater d.o.o. Ante Karamatić odnosno društvo Conditor d.o.o., kojeg je Ante Karamatić jedini član društva, su poznati društvu Izolater d.o.o. kao jedan od zainteresiranih stjecatelja poslovnih udjela društva Izolater d.o.o., a vjerujući u ozbiljnost njihovih namjera članovi društva Izolater d.o.o., kao prenositelji, su zaključili sa društvom Conditor d.o.o. Dobrodol, kao stjecateljem, Predugovor o prijenosu poslovnih udjela t.d. Izolater d.o.o., potvrđen od strane javnog bilježnika u Splitu dana 18. 01. 2017., te Aneks navedenog Predugovora, potvrđen od strane javnog bilježnika u Splitu dana 08. 08. 2017., kojim je krajnji rok za zaključenje konačnog Ugovora o prijenosu poslovnih udjela t.d. Izolater d.o.o. i isplatu naknade za stjecanje poslovnih udjela određen sa danom 31. 12. 2017. g.

Dakle, društvo "Conditor" d.o.o. Dobrodol je imalo tek namjeru steći poslovne udjele društva Izolater d.o.o., a koje društvo je vlasnik nekretnina č.zem. 4122/11, 4122/17, 4120/2, sve k.o. Split.

S obzirom na to da društvo Conditor d.o.o. a niti Ante Karamatić nisu isplatili članovima društva Izolater d.o.o. ni kaparu ni naknadu za stjecanje poslovnih udjela, to članovi društva Izolater d.o.o. nikada nisu pristupili zaključenju Ugovora o prijenosu poslovnih udjela, a od dana 31. 12. 2017. društvo Izolater d.o.o. nije u nikakvom ugovornom odnosu sa Antom Karamatićem, društvom Conditor d.o.o., a niti sa Mislavom Karamatićem, stoga ovi potonji nemaju nikakav osnov za gradnju na nekretninama u vlasništvu društva Izolater d.o.o. - navodi u svojemu demantiju odvjetnica Marković.

---

image
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

Rubić šokiran

Direktor tvrtke “Izolater” d.o.o. Frane Rubić šokiran je izjavama Ante Karamatića o njegovoj gradnji stambenog objekta na Pujankama. Ta se priča, veli, razvlači već 16 godina i nazire joj se kraj, ali ne u poslovnom aranžmanu s Karamatićima. Stoga su ga riječi sesvetskoga građevinara prilično uzrujale, a još više činjenica što je u cijelom slučaju grubo izigrana obitelj s teško bolesnim 11-godišnjakom, kojoj je uskraćen povrat novca, nužnog za njegovo liječenje.

Tvrtka “Izolater” d.o.o. je, ističe, vlasnik zemljišta na Pujankama, a Ante Karamatić je bio tek jedan od potencijalnih kupaca tvrtke “Izolater” d.o.o., odnosno zemljišta na kojemu postoji mogućnost izgradnje stambenog objekta od 18 katova.

– Vlasnici zemljišta, njih trojica, prvih nekoliko godina razmišljali su o investiciji, ali su zbog starosti odustali i počeli tražiti kupca. Među njima se, prije 15 godina, kao jedan od potencijalnih, našao i Ante Karamatić. Znači, on od tada želi kupiti zemljište i graditi.

Mi smo mu svih ovih godina produljivali predugovor, imajući razumijevanja za probleme na koje je nailazio u pripremi projekta gradnje. Ali zadnji rok za pristup zaključenju našeg konačnog ugovora o prijenosu poslovnih udjela istekao je 31. prosinca 2017. godine – kaže Frane Rubić, ističući kako od Karamatića tvrtka “Izolater” d.o.o. nikada nije dobila ni kune ni eura, niti je bilo ikakve kapare.

– Zato ne postoji nikakva mogućnost da vlasnici zemljišta na Pujankama stupe u bilo kakav poslovni odnos s Antom Karamatićem. I da sad donese ne znam koju svotu novca, nikad neće graditi na toj parceli – izričit je Rubić, ne krijući kako je zadnji usmeni kontakt s Antom Karamatićem bio u rujnu prošle godine, a sadržaj razgovora bio je mučan. “Izolater” d.o.o. unatrag nekoliko godina traga za novim kupcima, a u posljednje dvije ima nekoliko ozbiljnih, napominje Rubić, te se pregovara s nekoliko zainteresiranih, koji znaju za njihovu priču s Karamatićima i za njihovu zabilježbu na zemljištu.

Neosnovana tužba

– Kad je Ante uvidio da smo počeli tražiti nove kupce, htio je naštetiti projektu – pojašnjava Rubić, a njegova odvjetnica smatra kako je još uoči pandemije korone podignuo “neosnovanu tužbu kojoj je cilj bio upisati plombu na vlasnički list kako bi osujetio realizaciju projekta na Pujankama”.

– Sumnjamo u njegove namjere jer je općepoznato da sudski postupci dugo traju, a ako želimo tražiti novog investitora, on nam je prepreka. I Ante je toga svjestan – sliježe ramenima Rubić i objašnjava zašto je Karamatić stariji isturio sina Mislava kod svih potpisivanja.

– Svi predgovori između “Izolatera” d.o.o. i Karamatića bili su ili s njegovom tvrtkom “Conditor” d.o.o. ili s Antom. A sad nas tuži Mislav i navodi za svjedoka oca... Sve kako bi nas se godinama zavlačilo i onemogućilo realizaciju projekta s drugim kupcem.

Rubiću je već lagano muka od cijele priče. Diplomirani inženjer građevinarstva sin je jednog od trojice situiranih članova društva koje je davno steklo vlasništvo zemljišta na Pujankama; ima drugu, vlastitu tvrtku s 25 zaposlenih, koja posluje već 31 godinu s jednim mobitelom i istim brojem. I želi da se, kao direktor “Izolatera” d.o.o., saga s Pujankama što prije okonča.

Upitno ulaganje

S druge strane, Ante Karamatić nam je izjavio kako je u projekt Pujanke već uložio više od pola milijuna eura, te čak prodao obiteljsku kuću u Stanićima, i ne namjerava odustati od gradnje na istočnom rubu Splita.

– Ante Karamatić je naručio puno toga od svakoga, pa i projekt od tri projektanta, a nijedan, koliko imamo saznanja, nije platio. Pitanje je što je i koliko potrošio... Rekli smo mu da nam dokumentacijom potvrdi što je uistinu platio. Onda mi možemo budućem kupcu reći koliko je potrošio i platio kako bi mu se nadoknadili troškovi. I svaki kupac bi to prihvatio jer već ima riješenu stvar na parceli. No sumnjamo da je taj iznos toliki jer račune nismo vidjeli.

Što se tiče plombe, održano je jedno ročište za vrijeme korone. Istina, Ante Karamatić imao je namjeru to kupiti i radio je nešto na tome, ali ne toliko koliko misli. Kad bi došao u Split, boravio je u hotelu, sastančio... Ali to je njegova stvar. Cijela priča oko ove zgrade na Pujankama leži u činjenici što je riječ o zemljištu na kojemu je dopuštena izgrađenost i do 18 katova. A to je nešto, jer takvih zemljišta u Splitu nema – zaključuje Frane Rubić.

Gruba računica, imajući na umu prostorne planove, upućuje na mogućnost gradnje i do 6000 stambenih kvadrata (bez garaža) na toj parceli. Kada bi se, uzimajući u obzir situaciju na splitskom tržištu novogradnji, svaki četvorni metar stana u toj zgradi na Pujankama naplatio iznosom od 3000 eura, njezina izlazna cijena bi, bez garaža, mogla dosegnuti neslućene visine – nevjerojatnih 18 milijuna eura.

---

Dugovi i luksuzan život

Ima još prevarenih kupaca stanova

Zanimljivo je da je te iste 2017. godine, kada su u trgovačkom društvu "Izolater" već polako dizali ruke od poslovanja s "Conditorom" d.o.o. iz sesvetskog Dobrodola, njegov vlasnik Ante Karamatić našao nove kupce stanova. Modus operandi očito je bio isti...

– I mi smo dali kaparu, koju nam nikad u cijelosti nije vratio, samo manji dio – javile su nam se Tereza Marasović Kučić i Nives Marketin Stante nakon objave članka o slučaju obitelji Mlačić.

– Čitala sam tekst i nisam vjerovala, isto se i nama dogodilo – govori Tereza Marasović Kučić prisjećajući se kako je s Mislavom Karamatićem pregovarala o kupnji ("donio je projekt"), a predugovor potpisala s njegovim ocem Antom, ali i istodobno i uzela zadužnicu na njegovu tvrtku "Conditor" d.o.o. i osobnu imovinu računajući, kaže, kako će se, ako dođe do problema, barem naplatiti od "onih skupih, luksuznih automobila u kojima je dolazio na sastanke u Splitu ili od apartmana na Šolti i navodno neprodanih stanova po Zagrebu". Bespogovorno je, pamti, pristao...

– Dala sam kaparu za stan u iznosu od 11.485 eura i, vidjevši da od projekta nema ništa, počela tražiti novac natrag. O povratu sam razgovarala s Antinim drugim sinom, Josipom Karamatićem, jer se Ante u međuvremenu razbolio – vraća Tereza film unatrag, na njihove susrete u splitskom hotelu "Art".

– Rekao mi je da će početi vraćati novac od najma koji dobiva za svoje iznajmljene poslovne prostore kod hotela "Globo". Vratili su mi 15.000 kuna, na ruke. I to je bilo sve... Došla je korona, a ja sam zbog duga nastavila zvati Josipa i Antu. Rekli su mi da su im otkazani ti najmovi, da nemaju novca, pričali o bolesti... U jednom trenutku čak su mi kazali kako će me prijaviti policiji. Isto tako su mi rekli kako imaju kupca za te poslovne prostore, koji su u međuvremenu postali dio stečajne mase njihove tvrtke "Conditor" d.o.o. Čula sam se i sa stečajnom upraviteljicom, rekla mi je da nikad nećemo doći na red za naplatu duga, pa sam podignula privatnu tužbu posredstvom jednog odvjetničkog ureda u Zagrebu – rekla nam je Tereza Marasović Kučić.

---

---

Još jedan slučaj

 

Uspjeli vratiti dio novca

Nives Marketin Stante stupila je u kontakt s Karamatićima doznavši od Tereze Marasović Kučić da prodaju stanove na Pujankama. I u lipnju 2017. godine im, nakon potpisivanja predugovora, internet bankarstvom uplatila kaparu od 11.347 eura za stan. Ovaj put cijena kvadrata je, za razliku od one od 1150 eura po četvornome metru izvješene Mlačićima 2013., iznosila 1600 eura. Još joj je, veli, rečeno kako će kvadrat stana u istoj zgradi, kad bude gotova, stajati 2000 eura, što je bio dodatan mamac za kupnju u tom trenutku, dok je parcela na Pujankama još bila ledina, što je, uostalom, i danas.

– I mi smo se nalazili u hotelu "Art". Ante mi je također potpisao zadužnicu na "Conditor" d.o.o. i osobnu imovinu, koju sam poslije aktivirala. Nažalost, uzaludno... Obećao nam je useljenje 2018. na proljeće, iako će uporabna dozvola biti tek na jesen. Kao, možemo se useliti i nekoliko mjeseci ranije. Nažalost, odlučila sam riskirati, da bih na kraju angažirala odvjetnicu za raskid ugovora – riječi su Nives Marketin Stante. Otkriva i kako su joj se, kad ih je zvala za povrat kapare, otac i sin Karamatići, Ante i Josip, stalno izvlačili na zdravlje i obećavali kako će graditi, ali da se svemu ispriječila korona.

– Kasnije su se prestali javljati, ponašali su se kao da smo mi nešto krivi. Uspjeli smo vratiti svega 25.000 kuna – navodi Nives Marketin Stante, dodajući kako je razgovore o povratu novca vodila s Antinim sinovima Mislavom i Josipom. Potonji joj je u jednom trenutku rekao da je "prešao u drugu firmu" i uputio "da zove njegova tatu".

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vladimir Dugandžić/Cropix/Slobodna Dalmacija Vladimir Dugandzic/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Slobodna Dalmacija
Slobodna Dalmacija

zadužnica Tereza Kučić


Zadužnica Nives Marketin Stante

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/nakon-napisa-o-prevarenim-kupcima-stana-s-bolesnim-djetetom-javio-se-vlasnik-zemlje-ta-je-prica-davno-zavrsena-1258489 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5115c13ad8a7b72da245f717a9a7f4519188459c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nakon+napisa+o+prevarenim+kupcima+stana+s+bolesnim+djetetom%2C+javio+se+vlasnik+zemlje%3A+%E2%80%98Ta+je+pri%C4%8Da+davno+zavr%C5%A1ena...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnakon-napisa-o-prevarenim-kupcima-stana-s-bolesnim-djetetom-javio-se-vlasnik-zemlje-ta-je-prica-davno-zavrsena-1258489 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fnakon-napisa-o-prevarenim-kupcima-stana-s-bolesnim-djetetom-javio-se-vlasnik-zemlje-ta-je-prica-davno-zavrsena-1258489 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Direktor tvrtke ‘Izolater’ govori nam da je zaista bio u poslovnom odnosu s Antom Karamatićem, ali da je ta priča davno završena, te da Karamatićevo javno obećanje obitelji da će na proljeće početi s gradnjom zgrade na Pujankama uopće ne drži vodu. Podsjetimo, obitelj Mlačić dala je Karamatićima polog od 20.000 eura za stan, pa ostala bez novca i bez stana [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 18 milijuna eura [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Split18 milijuna eura

Nakon napisa o prevarenim kupcima stana s bolesnim djetetom, javio se vlasnik zemlje: ‘Ta je priča davno završena...‘

Piše Mirela Goreta
21. siječnja 2023. - 20:38

- Ni u ovoj godini, a ni u budućnosti Ante Karamatić ili Mislav Karamatić neće graditi nikakvu zgradu na nekretninama u vlasništvu društva "Izolater" d.o.o.

Društvo "Izolater" d.o.o. je zgroženo postupanjem Mislava Karamatića, koji se neistinito predstavlja ovlaštenim investitorom od tvrtke Izolater d.o.o., kao i postupanjem Ante Karamatića koji neistinito navodi da bi zgradu na Pujankama morao početi graditi u ovoj godini - oglasila se splitska odvjetnica Tatjana Marković u ime trgovačkog društva “Izolater” d.o.o. Split.

Ragirala je na naš članak naslovljen “Dali 20.000 eura kapare za stan, a od zgrade nema ni temelja već deset godina” s nadnaslovom “Mučna bitka za povrat novca obitelji s teško bolesnim djetetom”, objavljen u tiskanom izdanju i na portalu Slobodne Dal...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 23:35