StoryEditorOCM
Splitdobili smo odgovor

Nema kolone u splitskoj trajektnoj luci, a red za kartu čekao se - pola minute! Ima li uopće putnika na trajektima?

Piše G. R.
16. srpnja 2023. - 15:57

Nedjelja je, osam sati ujutro. U vremenu kad je u splitskoj Trajektnoj luci uobičajeno najveća gužva, ovog vikenda karte na šalterima Jadrolinije kupovale su se u roku pola minute.

Trajekt Faros za Stari Grad na Hvaru, kojim se koriste turisti za cijeli otok, mogao je primiti još toliko putnika koliko ih je na trajektu bilo, izvijestila je jutros iz Splita novinarka Jutarnjeg lista.

Premda se javnost sa svih strana obasipa pričama kako je ove godine sezona podbacila, iz "Jadrolinije" nisu stekli takav dojam. Doduše, kažu da ovaj vikend jest bio laganiji za njihove radnike. Međutim, u subotu, kao i prošle godine u isto vrijeme, bili su primorani poslati dvije izvanredne linije za Supetar.

- Kada se sve oduzme i zbroji brojke su na razini prošle godine. Sad smo u špici sezone, a pred nama najudarniji period koji će najbolje pokazati kako stojimo -  kazala je Jelena Ivulić, voditeljica agencije "Jadrolinije" u Splitu.

Ispričala nam je kako je svibanj ove godine bio udaran, gotovo kao da je sredina srpnja. Gužve su popustile početkom lipnja, ali je zato u drugoj polovini mjeseca zbog brojnih praznika bilo puno domaćih gostiju. Kako je Ivulić naglasila, tek kreću udarni dani kada će se najbolje pokazati je li ova sezona uistinu podbacila, kako neki tvrde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 05:54